به بهانه هفته جهانی آگاهی رسانی مقاومت میکروبی مطرح شد

راهکارهای پیشگیری و مقابله با ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی سمنان ضمن برشمردن راهکارهای پیشگیری و مقابله با ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی، از مقاومت آنتی بیوتیک به عنوان یک تهدید بزرگ جهانی نام برد.

دکتر حمیدرضا حافظی امروز ۳ آذرماه با اشاره به نامگذاری هفته جهانی آگاهی رسانی مقاومت میکروبی، اظهار کرد: مقاومت آنتی بیوتیکی نه تنها یک تهدید بزرگ جهانی است، بلکه برای تولید یک آنتی بیوتیک جدید علاوه بر هزینه بالا، به حداقل ۱۰ سال زمان نیاز است. 

وی ادامه داد: برای ایجاد مقاومت به آنتی بیوتیک های جدید نیز تنها دو سال زمان کافی است، لذا تجویز و مصرف منطقی آنتی بیوتیک‌ها بسیار حائز اهمیت است. 

حافظی با بیان اینکه عدم تجویز و مصرف منطقی آنتی بیوتیک‌ها سبب ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی می‌شود اضافه کرد: مقاومت آنتی بیوتیکی عواقب زیادی از جمله شکست درمان عفونت، اقامت طولانی‌تر بیمار در بیمارستان، افزایش هزینه‌های درمان، افزایش مرگ و میر و مشکلات اقتصادی را برای جامعه به همراه دارد. 

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی سمنان با بیان اینکه برای پیشگیری و مقابله با ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی می توان از راهکارهای مناسبی بهره گرفت افزود: عدم تجویز آنتی بیوتیک برای عفونت‌های ویروسی، عدم تجویز آنتی بیوتیک تزریقی تا زمانی که بیمار توانایی مصرف آنتی بیوتیک خوراکی را دارد، مصرف به موقع و دوز مناسب آنتی بیوتیک و تجویز آنتی بیوتیک‌ها بر اساس پروتکل و گاید لاین‌های مربوط به آن‌ها و ... از جمله راهکارهای مناسب برای پیشگیری و مقابله با ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی است. 

این پزشک با تاکید بر لزوم آموزش عمومی در مورد عدم مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها، گفت: توضیح مناسب به بیماران در خصوص علت عدم تجویز آنتی بیوتیک و آموزش نحوه و مدت مصرف مناسب آنتی بیوتیک به بیماران از مواردی است که باید در سطح عمومی آموزش داده شود. 

وی بر ضرورت افزایش اطلاع رسانی ها در این حوزه تاکید و اظهار امیدواری کرد که با آموزش صحیح پروتکل‌های مصرف دارویی، از ایجاد تهدیداتی که مصرف بی رویه دارو برای سلامت اجتماع به وجود می آورد تا حدی جلوگیری شود. 
انتهای پیام

  • شنبه/ ۳ آذر ۱۴۰۳ / ۱۶:۱۱
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1403090301614
  • خبرنگار :