نگرانی صهیونیست‌ها از احتمال صدور حکم جلب فرماندهان نظامی

رسانه‌های عبری می‌گویند نهاد امنیتی رژیم صهیونیستی نگران صدور حکم جلب افسران و فرماندهان ارشد نظامی از جمله رئیس ستاد ارتش از سوی دیوان کیفری بین‌المللی است.

به گزارش ایسنا، سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد نهاد امنیتی این رژیم نگران صدور حکم جلب افسران و فرماندهان ارشد اسرائیلی از جمله «هرتزی هالوی» رئیس ستاد ارتش توسط دیوان کیفری بین‌المللی است. دستورات بازداشت مخفیانه‌ای وجود دارد که این دادگاه احتمالا در زمان مناسب آن را اجرایی خواهد کرد.

این رسانه عبری گزارش داد صهیونیست‌ها نگران این هستند که کشورها اقداماتی را برای ممنوعیت تسلیحاتی تل‌آویو حتی به صورت غیر علنی از طریق تاخیر در مجوزهای سلاح یا تعلیق آن اتخاذ کنند.

کابینه رژیم صهیونیستی شامگاه جمعه اقدامات متعددی از جمله کاهش کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه را برای پاسخ به این اقدام دیوان کیفری بین‌المللی مورد بررسی قرار داد.

این رسانه عبری گزارش داد بر اساس پیش‌بینی‌های مقامات اسرائیلی، لغو حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر و «یوآو گالانت» وزیر جنگ سابق بسیار دشوار است؛ برای همین کابینه رژیم صهیونیستی اقداماتی را برای تغییر حکم دیوان لاهه بررسی کرده است که این اقدامات سیاسی است نه قانونی. از جمله ادعای اینکه دیوان کیفری بین‌المللی فاقد صلاحیت قضایی است یا اینکه اسرائیل دارای اختیارات تحقیقاتی و اجرایی مستقلی است که می‌توان به آنها اعتماد کرد. همچنین اسرائیل تلاش می‌کند تا بر آمریکا برای اقدام بزرگتر علیه لاهه تکیه کند.

دیوان کیفری بین المللی پنجشنبه حکم جلب نتانیاهو و گالانت را به دلیل ارتکاب جنایت‌های جنگی در غزه صادر کرد.

تعدادی از کشورهای غربی اعلام کردند که به این حکم پایبند خواهند بود. در مقابل آمریکا با این حکم مخالفت کرد و تعداد زیادی از اعضای سنا و مجلس نمایندگان پنجشنبه دیوان کیفری بین‌المللی را به مجازات اعضای آن تهدید کردند.

بنیامین نتانیاهو نیز حکم بازداشتش را یک اقدام ضد یهودی دانست.

پیش از این سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از یک مسؤول و کارشناس امور حقوقی گزارش داد: اگر تل‌آویو قبل از صدور حکم جلب «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر و «یوآو گالانت»، وزیر سابق جنگ در دیوان لاهه، کمیته تحقیقات رسمی را درباره اقدامات ارتش در نوار غزه و جنوب لبنان تشکیل می‌داد، این مسئله بر اقدامات قانونی تأثیر می‌گذاشت.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۳ آذر ۱۴۰۳ / ۱۴:۱۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403090301470
  • خبرنگار : 71516