رئیس اداره راه و شهرسازی بابل اعلام کرد

ساخت ۴۰۰ واحد مسکونی در نهضت ملی مسکن بابل

رئیس اداره راه و شهرسازی بابل با اشاره به اینکه ۴۰۰ واحد مسکونی در قالب ۶ پروژه در این شهرستان در راستای ماموریت نهضت ملی مسکن در دست اجرا داریم، گفت: یک پروژه ۱۸ واحدی در دهه فجر امسال افتتاح و به بهره برداری می‌رسد.

مهدی همایون‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از مهم‌ترین برنامه‌های اداره راه و شهرسازی اجرای سیاست‌های ابلاغی دولت در طرح نهضت ملی مسکن بود که شاهد اقدامات موثری نیز در این حوزه بوده‌ایم.

وی پروژه‌های ۱۶۰ واحدی کوثر،۸۰ واحدی غدیر، ۶۰ واحدی شهرک فرهنگیان، ۳۲ واحدی نواب و ۱۸و۴۸ واحدی چمران یک و دو را از جمله پروژه‌های نهضت ملی مسکن در بابل برشمرد.

تملک ۱۰ هکتاری زمین در اجرای قانون جهش تولید مسکن طی دو سال

  رئیس اداره راه وشهرسازی بابل با اشاره به اینکه با پیگیری انجام شده در راستای اجرای قانون جهش تولید مسکن طی دوسال اخیر موفق شدیم قریب به ۱۰ هکتار زمین تملک کنیم، یادآور شد: زمینی در منطقه کاظم بیگی و زرگر شهر تملک شده و برای شهر خوشرودپی نیز در دست برنامه ریزی است، که یک پروژه تا پایان سال کلنگ‌زنی و دو پروژه نیز برای سال ۱۴۰۴ برنامه ریزی شده است.

همایون‌زاده با اشاره به اینکه تملک‌ها در قالب ماده ۱۰ قانون جهش تولید مسکن انجام و اراضی تحصیل شده برای امر مسکن بکار می‌رود، افزود: برای خود مالکینی که اقدام به احداث مسکن کنند نیز تسهیلات بانکی تعلق می‌گیرد.

وی ادامه داد: برابر ماده ۴ قانون جهش تولید مسکن بانک‌ها مکلفند حداقل ۲۰ درصد از تسهیلات پرداختی نظام بانکی در هر سال را به بخش مسکن اختصاص دهند، لذا با توجه به حجم تقاضا در بخش خودمالکی، از بیش از سه هزار و ۵۰۰ واحد تقاضای تسهیلات، تنها به کمتر از نیمی از این تقاضا توسط بانک‌ها تسهیلات پرداخت شده است.

رئیس اداره راه وشهرسازی بابل با اشاره به اینکه در حوزه بافت فرسوده امسال اعتبار تسهیلات نوسازی ابلاغ نشد، گفت: تسهیلات حمایتی در این بخش ۵۵۰ میلیون تومان به ازای هر واحد بوده است.

بازآفرینی شهری

وی یکی دیگر از حوزه ماموریتی اداره راه وشهرسازی را  بازآفرینی شهری برشمرد و تصریح کرد: در این طرح با پیگیری انجام شده موفق شدیم اجرای طرح پل چهارم موزیرج بابل را در راستای احیای محدوده محلات هدف بازآفرینی و کاهش ترافیک تصویب و تفاهمنامه مشترک با شهرداری منعقد شد که اسناد مناقصه تهیه و در حال اخذ اعتبار و طی فرآیند برگزاری مناقصه است.

اختصاص ۱۰ میلیاردی برای ساماندهی پل محمدحسن خان

وی خاطرنشان کرد: در حوزه بازآفرینی و اقدام پروژه‌های مشترک با شهرداری نیز مبلغ ۱۰ میلیارد ریال برای ساماندهی پل محمدحسن خان تخصیص داده شد.

وی همچنین از برنامه پیشنهادی در برنامه عملیاتی ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ حوزه بازآفرینی، از تهیه طرح احیاء و حفاظت بافت تاریخی شهر بابل خبر داد.

رئیس اداره راه و شهرسازی بابل یادآور شد: در سال ۱۴۰۱ شورای عالی شهرسازی و معماری کشور مصوبه‌ای تحت عنوان ضوابط تشویقی کالبدی ترسیم کرد که کلیه شهروندانی که در بافت فرسوده هستند می‌توانند؛ از مزایایی چون تراکم تشویقی، کاهش ضریب پارکینگ و کاربری مختلط مسکونی و تجاری در زمان اخذ پروانه نوسازی از شهرداری استفاده کنند.

۱۳۰۰ هکتار از مساحت بابل بافت ناکارآمد است

همایون زاده در خصوص مساحت بافت ناکارآمد بابل نیز بیان کرد: مساحت شهر بابل ۳۸۰۰ هکتار است که ۱۳۰۰ هکتار آن بافت ناکارآمد بوده که یک سوم مساحت شهر بابل را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: از ۱۳۰۰ بافت ناکارآمد شهربابل ۱۲۱ هکتار بافت تاریخی، ۳۰۹ هکتار بافت فرسوده و ۹۱۳ هکتار سکونتگاه غیر رسمی است.

رئیس اداره راه وشهرسازی بابل تصریح کرد: راه و شهرسازی همچنین در راستای تهیه طرح‌های توسعه و عمران ردیف اعتباری تهیه طرح‌های جامع و تفصیلی برای شهرهای گتاب، امیرکلا و بابل را در ذیل کمیته برنامه‌ریزی شهرستان داشته، که طرح‌های جامع گتاب و امیرکلا تهیه و تصویب شده و در حال اجراست و برای بابل نیز در دست اقدام است.

اجرای پروژه‌های راه‌سازی در بابل

وی با اشاره به اینکه برای اجرای پروژه‌های راهسازی محورهای شهرستان بابل نیازمند اعتبار ملی از محل ماده ۲۳ هستیم، افزود: محور بابل-آمل ۲۸ کیلومتر است که ۱۸ کیلومتر در محدوده بابل است، با اعتبارات ملی تا پایان سال ۱۴۰۲ تا کیلومتر ۲۰۰+۱۳ باند شمالی را تعریض کرده‌ایم،برای پنج کیلومتر باقی مانده نیز در صورت تخصیص اعتبار سال ۱۴۰۳ برنامه ریزی جهت برگزاری مناقصه و عقد قرارداد جدید انجام خواهد شد.

همایون‌زاده با اشاره به کاهش اعتبار عمرانی بابل گفت: میزان اعتبار مصوب ما در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۴۲ میلیارد تومان بوده که در سال ۱۴۰۳ به ۲۳ میلیارد تومان کاهش یافته است.

رئیس اداره راه وشهرسازی بابل از دیگر محورهای مواصلاتی و پدافندی شهر بابل را محور بابل شیرگاه و بابل بهنمیر برشمرد و افزود: تنها راه انجام این پروژه‌ها اخذ مجوز از ماده ۲۳ برای دریافت اعتبارات ملی است که با توجه به فصل بودجه ریزی ۱۴۰۴ ضروریست نمایندگان مجلس پیگیری ویژه انجام دهند.

وی ادامه داد: برای محور بابل بهنمیر طرح لاریم-بهنمیر به بابل را داریم  که برای قطعه لاریم ماده ۲۳ اخذ شد و پروژه در حال اجراست و برای بابل بهنمیر هم پیگیری‌های متعددی صورت گرفته است که برای اخذ مجوز به کمک نمایندگان نیاز داریم.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۳ آذر ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1403090301265
  • خبرنگار : 50490