به گزارش ایسنا، کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد موضع تل آویو به دلیل «مواضع خصمانه» امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه علیه رژیم صهیونیستی است.
مخالفت تلآویو به بهانه اینکه پاریس سیاست خصمانهای در قبال آن دارد در اشاره به تنشی است که از سپتامبر بین آنها به وجود آمده است.
ماکرون خواهان توقف ارسال سلاح برای اسرائیل شده بود و اقدامات تلآویو در غزه را کشتار دانست. دولت فرانسه 2 بار مانع مشارکت شرکتهای نظامی اسرائیلی در 2 نمایشگاه شده بود.
ماکرون برای بهبود روابط با نتانیاهو از طریق ارسال اشارههای مثبت از جمله اعلام همبستگی با تلآویو به دنبال اتفاقاتی که برای تیم ورزشی آن در آمستردام افتاد، تلاش کرد.
همچنین صادر کردن تجهیزات نظامی که در راهاندازی سامانه گنبد آهنین استفاده میشود را متوقف نکرد. اما اقداماتی که پاریس انجام داد از نظر نتانیاهو کافی نبود.
سفیر سابق فرانسه به الشرق الاوسط گفت: نتانیاهو فرصت خوبی برای در تنگنا قرار دادن فرانسه و کاستن از ارزش و نقش آن را با مخالفت با حضور آن در کمیته نظارت بر توافق به دست آورده است.
پاریس از مهمترین و قویترین مشروعیت برخوردار است تا طرفی فعال در این کمیته باشد چراکه سربازانش از ۱۹۷۸ در لبنان هستند و صاحب ایده کمیته چهارجانبه در سال ۱۹۹۶ است که در آن زمان به جنگ بین اسرائیل و حزب الله پایان داد.
این منبع گفت: پاریس پیشنویسی را برای توقف جنگ از آغاز سال میلادی ارائه کرد. ماکرون و جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا از سپتامبر طرح مشترکی را برای آتشبس ارائه کردند. حزب الله لبنان با مشارکت آلمان و انگلیس مخالفت کرده است. نتانیاهو نیز کارت قرمز را برای فرانسه بالا برده است تا هم فرانسه را در تنگنا قرار دهد اما قدرت خود را برساند.
واضح است که مخالفت با حضور پاریس میتواند مانع اضافی در مسیر راهحل باشد به ویژه اینکه لبنان بی تردید به حضور پاریس در کمیته پافشاری خواهد رد. منابع سیاسی در پاریس میگویند هدف نتانیاهو از این مخالفت به چند دلیل است اول داشتن بهانه برای به تأخیر انداختن توافق و کسب زمان اضافی برای ادامه جنگ علیه لبنان و تحقق اهداف خود و تضعیف بیشتر حزب الله و ادامه فشار بر مقامات لبنانی برای برآورده کردن خواستههایش. دلیل دوم وادار کردن ماکرون به دادن بهای سیاسی برای قبول حضور آن در کمیته. این امر به این معناست که فرانسه باید از تلآویو اجازه بگیرد و چه بسا نتانیاهو پاریس را مجبور به اصلاح برخی ابعاد سیاست خود در قبال اسرائیل کند.
درحالی که فرانسه هنوز پاسخ رسمی به این اقدام تلآویو نداده است به گفته یک مسؤول سابق فرانسه میتواند تدابیری اتخاذ کند که برای رژیم صهیونیستی آزاردهنده باشد. مثل توقف ارسال تجهیزات نظامی یا به رسمیت شناختن کشور فلسطین. فرانسه میتواند مثل هلند در قبال حکم جلب نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق از سوی دیوان لاهه، موضعی مشابه اتخاذ کند.
طبق این گزارشها، تلآویو همچنین خواهان ساختاری است که حق امتناع از مذاکرات درباره مناطق مرزی مورد مناقشه را تضمین کند و استقلال در تصمیم گیری در این باره را داشته باشد.
پنجشنبه سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد اختلافاتی در مذاکرات آتش بس بین تل آویو و لبنان درباره مکانیزم نظارت بر توافق به ویژه درخصوص عضویت در تیم ناظر بینالمللی وجود دارد.
این رسانه گزارش داد مکانیزم نظارت به ویژه درباره عضویت در تیم ناظر بینالمللی یکی از مهمترین اختلافاتی است که مانع توافق آتشبس میشود.
این رسانه تاکید کرد آمریکا و فرانسه ریاست تیم نظارتی را بر عهده خواهند داشت و این امری است که با اعتراض هیچ طرفی مواجه نمیشود اما اختلاف درباره کشورهای دیگری است که قرار است به این مکانیزم بپیوندند. تلآویو ترجیح میدهد کشورهای اروپایی در آن شرکت داشته باشند در حالی که لبنان میخواهد دست کم یک کشور عربی عضو کمیته نظارتی باشد.
دولت آمریکا برای مطمئن کردن تل آویو درباره این مکانیزم تلاش میکند و توضیح داده که این مکانیزم تنها به دریافت شکایتها از یکی از طرفها محدود نمیشود بلکه پیگیری فعال با ابزارهای مختلف را بر عهده خواهد داشت و این مسئله ادامه پایبندی به توافق را تضمین میکند.
بر اساس پیشبینیهای دیپلماتهای غربی، آتش بس به مدت ۶۰ روز قبل از اتخاذ تصمیم درباره ادامه آن اجرا خواهد شد و سوال درباره این است که بعد از پایان این مدت و ورود به مرحله آتش بس کامل چه اتفاقی خواهد افتاد.
«آموس هوکشتاین» نماینده آمریکا در امور لبنان اخیرا در راستای تلاش برای پیشبرد توافق آتش بس بین دو طرف به بیروت و تل آویو سفر کرد.
ارتش رژیم صهیونیستی عملیات نظامی خود را علیه حزبالله لبنان در ۲۳ سپتامبر تشدید کرد و نیروهایش یک هفته بعد عملیات زمینی در جنوب لبنان را آغاز کردند اما با مقاومت شدید نیروهای حزبالله مواجه شدند. جنگندههای رژیم صهیونیستی همچنان به حملات خود به ضاحیه جنوبی بیروت و جنوب لبنان ادامه میدهند.
حزبالله لبنان نیز با حملات موشکی و پهپادی گسترده به شمال و مرکز اراضی اشغالی به تجاوزات صهیونیستها پاسخ میدهد.
انتهای پیام