علی جودکی در گفتوگو با ایسنا در خصوص انعقاد قرارداد مانیتورینگ معادن استان اظهار کرد: یکی از وظایف قانونی وزارت صمت نظارت بر عملکرد معادن و حقوق دولت در بخش بهرهبرداری و استخراج است که طبیعتا باید سازوکار درست و مناسبی برای تحقق این مهم اتخاذ شود.
وی با بیان اینکه اتصال معادن به شبکه مانیتورینگ با هدف حفظ و صیانت حقوق بیت المال و موضوع انفال در حوزه معدن و جلوگیری از تضییع ذخایر معدنی و برداشتهای غیرمجاز به اجرا درآمده است، افزود: برای اولین بار، کار مانیتورینگ ابتدا با محوریت معادن بهره بردار مطرح شده و در ادامه معادن سراسر استان به این مانیتورینگ متصل خواهند شد. در این راستا یک نرمافزار طراحی شد تا کل مسیر بهرهبرداری از معدن مانیتور شود و میزان دقیق برداشت از هر معدنی مشخص خواهد شد تا بتوان با محاسباتی که انجام میشود اضافه برداشتها را مشاهده و با تخلفات احتمالی در این خصوص برخورد کرد.
وی با اشاره به اینکه این اقدام توسط سازمان بازرسی، دستگاه قضایی و امنیتی و سازمان صمت انجام شده است، گفت: مقدمات اجرای انعقاد قرارداد توسط اداره کل صمت انجام شده و تاکنون در قریب به ۸۰ درصد معادن شهرستان محلات اجرایی شده است.
جودکی با بیان اینکه این طرح در ابتدا در شهرستان محلات به عنوان شهرستان پایلوت استان اجرایی شده است، گفت: بعد از اجرای کامل مانیتورینگ در معادن شهرستان محلات به عنوان پایلوت، مانیتورینگ به تمامی معادن استان تعمیم داده میشود و سایر معادن استان زیر بار مانیتورینگ خواهند رفت.
وی در ادامه، شفافسازی در برداشت بخش معادن را بزرگترین دستاورد و مزیت مانیتورینگ در بخش معادن استان دانست و گفت: با مانیتور شدن معادن، شائبههایی که در خصوص میزان استخراج و برداشت از بخش معدن استان بوجود میآید برطرف خواهد شد و هرگونه سوءاستفاده با نظارت دقیق و شفافیتی که ایجاد میشود، به صفر خواهد رسید.
مدیرکل صمت استان مرکزی با اشاره به اینکه انجام آزمایشی مانیتورینگ معادن استان از یکسال قبل آغاز شده بود، اظهار کرد: اینکار اثرات مطلوبی در ساماندهی بخش معدن و میزان برداشت به همراه دارد و با انعقاد قرارداد رسمی، از حدود یک هفته پیش اجرای این طرح به طور رسمی انجام شده و در بازدیدهایی که از معادن محلات به عمل آمد بطور دقیق به اجرا درآمده و تا یکماه آینده تمامی معادن این شهرستان به شبکه مانیتورینگ متصل خواهند شد.
وی خواستار همکاری سایر معادن استان برای اتصال به شبکه مانیتورینگ شد و گفت: تمامی معادن استان باید مقدمات سختافزاری اتصال به شبکه مانیتورینگ را انجام دهند و مکلف به فراهم کردن آن هستند. پس از فراهم کردن این زیرساخت، نرمافزار اتصال به مانیتورینگ در تمامی معادن فعال خواهد شد و تلاش خواهیم کرد با پیگیریها و تشدید نظارت، تمامی معادن استان که ذخیره باارزش مواد معدنی دارند و نظارت دقیقتر بر آنها ضروری است، در مدت زمان کوتاهی متصل شوند.
جودکی در پاسخ به این پرسش که آیا اتصال معادن به شبکه مانیتورینگ میتواند در کاهش یا پیشگیری از حوادث مربوط به معادن موثر باشد، گفت: اتصال به شبکه مانیتورینگ صرفا با محوریت میزان برداشت از معادن انجام میشود و سایر امور نظیر مباحث راهداری و موضوعاتی نظیر ایمنی معادن را نیز میتواند پوشش دهد. با توجه به ظرفیتهایی که استان مرکزی در حوزه ذخایر معدنی دارد، اجرای طرح مانیتورینگ معادن استان یک امر ضروری به شمار میرود.
انتهای پیام