نفت در مدار افزایش قیمت

قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار جهانی، تحت تاثیر تشدید جنگ اوکراین، به روند افزایشی روز گذشته ادامه داد و به سوی ثبت بیش از چهار درصد رشد هفتگی حرکت کرد.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۱۰ سنت معادل ۰.۱ درصد افزایش، به ۷۴ دلار و ۳۳ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۳ سنت معادل ۰.۲ درصد افزایش، به ۷۰ دلار و ۲۳ سنت در هر بشکه رسید.

با تشدید عملیات نظامی مسکو در اوکراین که پس از موافقت آمریکا و انگلیس با حمله اوکراین به اعماق خاک روسیه با استفاده از سلاحهای جدید، صورت گرفت، هر دو شاخص روز پنج شنبه، ۲ درصد صعود کردند و در مسیر ثبت بیش از چهار درصد رشد هفتگی قرار گرفتند که بزرگترین رشد هفتگی آنها از اواخر سپتامبر به این سو خواهد بود.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، روز پنج شنبه، اعلام کرد این کشور یک موشک بالستیک به اوکراین پرتاب کرده است و درباره یک منازعه جهانی هشدار داد که ریسک اختلال عرضه نفت از سوی یکی از بزرگترین تولیدکنندگان جهان را برانگیخت.

روسیه با وجود کاهش تولید و محدودیتهای عرضه تحت توافق اوپک پلاس، در ماه جاری اعلام کرد حدود ۹ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرده است. اما زیرساخت نفتی روسیه هدف حمله پهپادهای اوکراین قرار گرفته است.

در این بین، افزایش ذخایر نفت و بنزین آمریکا و پیش بینی ها از وجود مازاد عرضه نفت در سال میلادی آینده، رشد قیمتها را محدود کرد. تحلیلگران گلدمن ساکس به سرپرستی دن استرویون، در یادداشتی نوشتند: سناریوی پایه این بانک، این است که نفت برنت در محدوده ۷۰ تا ۸۵ دلار در هر بشکه می ماند زیرا ظرفیت مازاد تولید بالا، روند صعودی قیمت را محدود می کند و انعطاف پذیری قیمت اوپک و محدودیت عرضه شل، مانع نزول قیمت می شود.

بعضی از تحلیلگران، افزایش ذخایر نفت آمریکا در هفته آینده را پیش بینی کردند. جیم ریتربوش از شرکت «ریتربوش و همکاران» در فلوریدا گفت: ما انتظار داریم تولید و فعالیت پالایشگاهی آمریکا بهبود یابد که تاثیر منفی بر قیمت نفت و محصولات نفتی خواهد داشت.

 بر اساس گزارش رویترز، چین که بزرگترین واردکننده نفت در جهان است، روز پنج شنبه، تدابیر سیاستی را برای تقویت تجارت معرفی کرد که شامل واردات محصولات انرژی است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲ آذر ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403090200666
  • خبرنگار : 71263