فرماندار خلیل‌آباد:

کشاورزان نگران بیان داشته‌هایشان به مأموران سرشماری نباشند

فرماندار خلیل‌آباد گفت: گرچه برخی بهره‌برداران نگران بیان اطلاعات، آمار و داشته‌هایشان در بخش کشاورزی به مأموران سرشماری هستند اما باید بدانند که هیچ جای نگرانی نیست و این اطلاعات در نوع تصمیم‌گیری‌ها تأثیر بسیاری خواهد داشت.

محمدرضا خوشنویس اول آذرماه، در نشست خبری، بر ارتباط مستقیم بخش کشاورزی با امنیت غذایی اشاره کرد و افزود: اگر جامعه‌ای بخواهد در صحت و سلامت کامل زندگی کند بدون شک در حوزه غذایی و کشاورزی باید دارای برنامه و امنیت باشد.

وی با اشاره به اینکه طی سال‌های اخیر رهبر معظم انقلاب در حوزه امنیت غذایی و ایجاد قرارگاه امنیت غذایی تأکیدات بسیاری داشته‌اند که ابلاغ و اجرایی شده است، اظهار کرد: اگر بخواهیم در حوزه امنیت غذایی و کشاورزی چشم‌انداز خوبی داشته و خدمات درستی به جامعه ارائه دهیم باید بتوانیم برنامه‌ریزی کارشناسی شده‌ای کنیم.

فرماندار خلیل‌آباد برنامه‌ریزی صحیح را در گرو داشتن آمار و اطلاعات درست و دقیق دانست و گفت: برای داشتن آمار و اطلاع درست، طرح سرشماری بخش کشاورزی نیز هر ۱۰ سال اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه طرح سرشماری کشاورزی امسال از ۱۲ آبانماه آغاز و تا ۲۶ آذرماه ادامه دارد، ادامه داد: یکی از مهم‌ترین قطب‌های اصلی حوزه کشاورزی در خراسان رضوی و کشور شهرستان خلیل‌آباد است.

فعالیت ۷۰ درصد جمعیت شهرستان در بخش کشاورزی

خوشنویس میزان تولیدات کشاورزان و باغداران شهرستان را گواه بر این ادعا دانست و بیان کرد: بیش از ۷۰ درصد جمعیت شهرستان خلیل‌آباد در بخش کشاورزی فعالیت دارند.

وی با اعلام اینکه سرشماری بخش کشاورزی در این شهرستان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، افزود: برای بهره‌وری و برنامه‌ریزی‌های متناسب با مسائل و مشکلات بخش کشاورزی نیازمند داشتن اطلاعات دقیقی از این بخش هستیم.

فرماندار خلیل‌آباد بررسی چالش‌های اقلیمی، الگوی کشت و ارتقاء سطح بهره‌وری بخش کشاورزی را در گرو داشتن اطلاعات درست دانست و گفت: بعد از سرشماری نفوس مسکن این بزرگ‌ترین سرشماری کشور است.

وی با بیان اینکه این پنجمین سرشماری است که در بخش کشاورزی انجام می‌شود، اظهار کرد: اطلاعاتی که جمع‌آوری می‌شود مربوط به حوزه زراعت، باغداری، دامداری و سایر فعالیت‌های کشاورزان است.

فعالیت در این بخش‌ها معاف از مالیات

خوشنویس ادامه داد: بر اساس ماده ۷ قانون مرکز آمار ایران تمام اطلاعات و داده‌ها در حوزه سرشماری‌ها کاملاً محرمانه هستند و در حوزه آماری کلی و عمومی به هیچ وجه مورد استفاده قرار نخواهند گرفت.

وی گفت: همچنین بر اساس ماده ۸۱ قانون مالیات مستقیم فعالیت‌های کشاورزی، دامداری، پرورش ماهی، زنبورعسل، پرورش طیور، صیادی و ماهیگیری، نوغانداری، احیاء مراتع و جنگل‌ها، باغات و اشجار از هرگونه پرداخت مالیات معاف هستند.

فرماندار خلیل‌آباد با بیان اینکه بر اساس قوانینی که مطرح شد کشاورزان از دادن اطلاعات به مأموران سرشماری هیچ‌گونه نگرانی نداشته باشند، بیان کرد: هرگونه فعالیت و کسب درآمد از این بخش‌ها معاف از مالیات هستند.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۲۴ نفر در شهرستان خلیل‌آباد به صورت مستقیم کار سرشماری را انجام می‌دهند که ۱۱ نفر نیز در میدان هستند، ادامه داد: یکی از اهداف سرشماری شناسایی پتانسیل‌ها و توانمندی‌های این بخش است.

خوشنویس با اعلام اینکه شهرستان در تولیدات انگور، انار و پسته حرف برای گفتن دارد، افزود: شهرستان خلیل‌آباد در میزان تولید و تنوع ارقام محصولات کشاورزی از جایگاه بسیار مهمی در استان و کشور برخوردار است.

بسترهای لازم برای فعال کردن تمامی بخش‌ها مهیا است

وی با بیان اینکه بسترهای لازم برای فعال کردن تمامی بخش‌های کشاورزی در شهرستان مهیا است، گفت: حجم و تنوع بالای تولیدات در محصول انگور و کشمش موجب شده که پتانسیل‌های بسیاری برای صنایع تبدیلی در شهرستان وجود داشته باشد.

نماینده عالی دولت در شهرستان خلیل‌آباد با تأکید بر اینکه این سرشماری کشاورزی صرفاً کمی نیست، خاطرنشان کرد: تصمیم‌گیران بر اساس آمار و اطلاعات می‌توانند ضعف‌های موجود در حوزه کیفیت و کمیت محصول انگور و کشمش و سایر محصولات را برطرف کنند.

وی در ادامه با انتقاد از اینکه نباید انگور و کشمش شهرستان خلیل‌آباد به نام سایر شهرهای خراسان رضوی بسته‌بندی و به فروش برسد، گفت: به تمامی تولیدکنندگان شهرستان ابلاغ و اعلام شده که باید بر روی بسته‌بندی‌هایشان نام خلیل‌آباد درج شده باشد.

خوشنویس با بیان اینکه متأسفانه از سال‌های گذشته کشمش این شهرستان به نام کاشمر و برخی شهرهای دیگر صادر می‌شده است، اظهار کرد: تلاش می‌شود به مرور محصولات شهرستان به نام خود خلیل‌آباد در تمامی نقاط کشور معرفی شوند.

وی بر پرهیز از ارسال محصولات شهرستان به صورت فله‌ای تأکید کرد و افزود: این جزو دغدغه‌های جدی بوده و تلاش خود را برای صادرات محصولات شهرستان در بسته‌بندی‌های شکیل به کار گرفته‌ایم.

سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در شهرستان رضایت‌بخش نیست

فرماندار خلیل‌آباد در ادامه گفت: هنوز سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در بخش‌های مختلف کشاورزی از جمله صنایع تبدیلی و سردخانه به نسبت پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های موجود در شهرستان اصلاً رضایت‌بخش نیست.

وی با بیان اینکه طی یک سال اخیر اقدامات خوبی برای جذب سرمایه‌گذاران صورت گرفته است، افزود: به زودی کشاورزان حلاوت و شیرینی این اقدامات را خواهند چشید.

خوشنویس خرده مالکی را یکی از مهم‌ترین مشکلات شهرستان دانست و تصریح کرد: خرده مالکی موجب شده که بر روی هر قطعه زمین چندین نفر فعالیت داشته باشند که می‌طلبد، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی‌ها بر اساس همین وضعیت باشد.

وی با بیان اینکه بدون شک ارائه آمار نادرست به مأموران سرشماری به ضرر خود کشاورزان خواهد بود، گفت: نمی‌توان با آمارهای نادرست برای کشاورزان برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌های درستی داشت، ضمن اینکه نگاه استان به شهرستانی که قطب تولید انگور و برخی محصولات دیگر محسوب می‌شود متفاوت خواهد شد.

فرماندار خلیل‌آباد صنایع تبدیلی را پتانسیل خوبی برای جذب سرمایه‌گذاری و تقویت ارزش افزوده در تولید محصولات کشاورزی این شهرستان دانست و اظهار کرد: تقویت صنایع تبدیلی در این شهرستان که اقتصاد کشاورزی دارد مورد نیاز جدی و زمینه مناسبی برای فعالیت سرمایه‌گذاران است.

وی خاطرنشان کرد: مأموران سرشماری باید مدارک شناسایی لازم را برای انجام سرشماری به همراه داشته باشند تا از سوء استفاده‌های احتمالی افراد سودجو در ایام سرشماری جلوگیری شود.

شهرستان خلیل‌آباد با ۶۰ هزار نفر جمعیت و ۱۱۲۰ کیلومتر مربع وسعت، در فاصله ۲۵۰ کیلومتری جنوب غرب مشهد قرار دارد.

این شهرستان دارای ۲ شهر خلیل‌آباد و کندر و همچنین ۲۴ روستای دارای دهیاری است و ۳۳ هزار نفر از جمعیت خلیل‌آباد در روستاها سکونت دارند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱ آذر ۱۴۰۳ / ۱۸:۴۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403090100476
  • خبرنگار : 30147