مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان:

میزان تولید زعفران در آذربایجان شرقی به ۳ تن می‌رسد

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، اعلام کرد: سطح زیر کشت زعفران در این استان در سال جاری به بیش از ۴۲۵ هکتار افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود که تولید آن به ۳ تن برسد.

مسعود جعفرنژاد در حاشیه بازدید از مزارع کشت زعفران در شهر بناب جدید شهرستان مرند افزود: متوسط عملکرد در واحد سطح استان هفت کیلوگرم زعفران است. شهرستان‌های مرند، میانه، اهر و آذرشهر بیشترین سطح زیر کشت زعفران را دارند. شهرستان مرند با ۲۴۰ هکتار سطح زیر کشت و تولید یک هزار و ۹۰۰ کیلوگرم زعفران، رتبه اول را در استان به خود اختصاص داده است.

وی همچنین به قیمت‌های کنونی زعفران اشاره کرد و گفت: قیمت گل تر زعفران بین ۱.۵ تا ۱.۷ میلیون تومان و قیمت عمده هر کیلو زعفران خشک نیز ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان تخمین زده می‌شود.

جعفرنژاد در ادامه به وضعیت زعفران در کشور اشاره کرد و گفت: سطح زیر کشت زعفران در کل کشور به ۱۲۷ هزار هکتار می‌رسد و استان آذربایجان شرقی با ۰.۳ درصد از سطح زیر کشت کل کشور، رتبه دوازدهم را در این زمینه دارد.

وی افزود: پیازهای مورد نیاز برای توسعه زعفران در استان از استان‌های خراسان و شهر بناب مرند تأمین می‌شود و میزان مصرف پیازچه زعفران نیز ۷ تا ۱۰ تن در هکتار است. همچنین نیاز آبی زعفران حدود ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در هکتار است که آبیاری آن معمولاً در فصل پاییز و زمستان انجام می‌شود، زمانی که سایر محصولات باغی و زراعی نیاز به آبیاری ندارند.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، وی با بیان اینکه میزان تولید زعفران استان آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۲ در حدود ۲ تن بود ادامه داد: با تولید ۳ تنی در سالجاری، شاهد افزایش ۵۰ درصدی تولید زعفران در آذربایجان شرقی هستیم.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱ آذر ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۱
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1403090100239
  • خبرنگار :

برچسب‌ها