زنگ خطر خشکسالی در خراسان شمالی پر صداتر از قبل

رئیس گروه تحقیقات و توسعه کاربردهای اداره کل هواشناسی خراسان شمالی گفت:  بر اساس شاخص بارش و تبخیر و تعرق استاندارد SPEI مناطق مختلف استان طی ۱۰ ساله گذشته یعنی فاصله زمانی سال های ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۳ شدت های مختلف خشکسالی را تجربه کرده اند به گونه ای که بیش از ۸۲ درصد از پهنه استان درگیر خشکسالی بوده است.

علیرضا گلرخ در گفت‌وگو با ایسنا گفت: از این بین شهرستان‌های اسفراین، گرمه، مانه و سملقان در کل گستره خود درگیر خشکسالی بوده‌اند.

وی افزود: شهرستان گرمه با ۹۰ درصد خشکسالی بسیار شدید وضعیتی حادتر را تجربه کرده است.

گلرخ ادامه داد: به طور کلی طی دهه گذشته نیمه غربی استان شامل شهرستان های جاجرم، گرمه، سملقان، مانه و حتی بخشهایی از شهرستان های راز و جرگلان، بجنورد و اسفراین و محدوده ای از شیروان شرایط خشکسالی شدید تا بسیار شدید را ملموس تر از سایر مناطق استان تجربه کرده‌اند.

وی بیان کرد: حتی در یکساله منتهی به پایان مهرماه ۱۴۰۳ که استان شاهد شرایط النینو و بارش قابل توجه بود، اما غیر از مجموع پنج درصد از پهنه استان، سایر مناطق در محدوده نرمال تا خشکسالی بسیار شدید قرار داشته که بر این اساس بیش از ۶۹ درصد جغرافیای استان درگیر انواع خشکسالی بوده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: در این سال بخش هایی از شهرستان های گرمه، جاجرم و بجنورد خشکسالی شدید را تجربه کرده اند.

وی گفت: آمار نشان دهنده این واقعیت است که پدیده خزنده خشکسالی گریبانگیر استان خراسان شمالی بوده و  آثار و تبعات آن هر روز بیش از پیش نمایان می شود.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱ آذر ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۷
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1403090100214
  • خبرنگار : 50046

برچسب‌ها