شهردار خرم‌آباد:

شهرها تنها راه نجات محیط زیست هستند

شهردار مرکز لرستان گفت: شهرها به عنوان کانون تولید دانش، فرهیختگی، ثروت، ایده، ابتکار و راهکار تنها راه نجات محیط زیست هستند.

داریوش بارانی بیرانوند امروز پنج‌شنبه یکم آذرماه در آیین افتتاحیه کنفرانس بین‌المللی محیط‌زیست و سلامت شهری با اشاره به اهمیت محیط زیست در دنیا و از نگاه صاحب‌نظران اظهار کرد: علیرغم تعهدات بین‌المللی و التزام جامعه جهانی به کاهش مشکلات محیط زیست که در بیانیه‌ها و تعهدات و نشست‌های بین‌المللی بیان و تکرار شده است متاسفانه همچنان خطراتی حوزه محیط زیست و سلامت جامعه بشری را تهدید می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه اقدامات مقطعی و پلکانی دولت‌ها در مواجهه با فرآیندهای گسترده و آسانسوری تخریب محیط زیست، انقراض گونه‌های جانوری و آلودگی منابع زیست محیطی کافی نیست، افزود: این موضوع لزوم بازنگری در مبانی معرفتی محیط زیست و حوزه سلامت شهری را دو چندان می‌کند.

شهردار مرکز لرستان با اشاره به تفاوت نگاه غرب و شرق به محیط زیست بیان کرد: پاردایم‌های اخلاقی و فلسفی حوزه محیط زیست در شرق و غرب با هم یکسان نیست چراکه باورهای شرقی در مواجهه با محیط زیست بین ساحت مادی و معنوی آن همسان‌سازی قائل هستند و ساحت معنوی را از مادی جدا نمی دانند.

وی، نگاه زیست محیطی دین مبین اسلام و سایر ادیان الهی را بسیار درخشان توصیف کرد و گفت: از نگاه اسلام، محیط زیست نعمت است نه غنیمت؛ همانطور که یکی از اساتید فلسفه دنیا معتقد است هیچ تفکری در دنیا به اندازه اسلام نگاه روشنی به مساله محیط زیست ندارد، آموزه‌های اسلامی محیط زیست ظرفیت‌های نظری و معرفتی هستند که می‌توانند در حوزه مبانی معرفتی به حل مشکلات محیط زیست کمک کنند.

عدم موازنه بین تخریب و فرصت جایگزینی چالش عمده محیط زیست

رئیس کمیته زیست محیطی و سلامت شهری مجمع شهرداران آسیایی با بیان اینکه مخالف بهره‌برداری از محیط زیست نیستیم، تصریح کرد: امروز مساله ناهمترازی بین تولید و مصرف و عدم موازنه بین تخریب و برصت برای جایگزینی به عنوان چالش محیط زیست مطرح است.

وی ادامه داد: محیط زیست از ویژگی‌های خودسازماندهی و خودترمیمی برخوردار بوده، اما نیازمند زمان است اینکه آیا اجازه و فرصت خودترمیمی به آن می‌دهیم‌؟

بارانی بیرانوند ادامه داد: در یک تفکر کلیشه‌ای و آموزشی که دامنگیر همه کشورها و ملتهاست پیوسته آموخته‌ایم که شهرها بزرگترین تهدید برای محیط زیست هستند و آمارهای پیوسته‌ای که شهرها را به عنوان مهم‌ترین مصرف‌کننده منابع، تولیدکننده زباله، کانون‌های گرمایشی زمین و.‌. معرفی می‌کند.

شهردار مرکز لرستان تصریح کرد: این در حالیست که شهرها بزرگترین کانون‌های تولید دانش‌، فرهیختگی، ثروت، ایده، ابتکار و راهکار تنها راه نجات محیط زیست هستند و باید از این منظر به شهرها نگاه کرد.

وی با تاکید بر لزوم نگاه ناجی‌گرانه به شهرها در مساله محیط زیست و تبدیل این تهدید به فرصت اضافه کرد: شهرداری خرم‌آباد با این پیش‌زمینه فکری مصمم است که مدیریت شهری را بر پایه محیط زیست به بهترین وجه انجام دهد.

بارانی بیرانوند در ادامه به ظرفیت‌های بی‌بدیل زاگرس اشاره کرد و با بیان اینکه عدم آمایش سرزمینی سبب شده تا زاگرس و کل منابع زیست محیطی کشور با این همه مواهب خدادادی به مقاصدی خطرناکی سوق یابد، خاطرنشان کرد: امروز استان‌های شمالی کشور با تهدید جدی از نظر تخریب محیط زیست، زیرساختها، انباشت زباله و ... مواجه شده‌اند و باید ظرفیت‌های گردشگری زاگرس معرفی شوند.

وی هدف از میزبانی این همایش را معرفی ظرفیت‌های استان لرستان و زاگرس در تراز بین‌المللی عنوان کرد و افزود: لرستان و زاگرس را باید معرفی کرد از این رو فضاسازی این رویداد به نام لرستان با نگاه ملی و بین‌المللی صورت‌گرفته و به خرم‌آباد محدود نشد، چون دغدغه ما معرفی ظرفیت‌های زاگرس در تراز بین‌المللی است که امیدواریم بتوانیم زیرساخت مناسب برای اعتلای نام خرم‌آباد، لرستان و زاگرس و توسعه متوازن و پایدار مبتنی بر گردشگری و زیست بوم فراهم کنیم.

گفتنی است در این مراسم، حکم ریاست کمیته محیط زیست و سلامت شهری مجمع شهرداران آسیایی به داریوش بارانی بیرانوند شهردار خرم‌آباد اهدا شد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱ آذر ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403090100195
  • خبرنگار : 50177