امین طاهری گراوند امروز ۳۰ آبان ماه در اولین رویداد تخصصی تانا (توسعه اکوسیستم نوآوری استانها) در حوزه محیط زیست بیان کرد: از ابتدای مهرماه امسال به منظور شناسایی مشکلات و نیازهای حوزه محیط زیست استان و ارائه پیشنهادات و راهکارهای نوآورانه و خلاقانه برای رفع این مشکلات در لرستان، نیازمندیهای دستگاههای اجرایی و صنایع استان و از سوی دیگر توانمندیهای واحدهای فناور و دانشبنیان استان در حل این نیازها و مسائل احصا شد.
وی اضافه کرد: ماحصل این پیگیری شناسایی هفت نیاز و مسئله از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان و ارسال ۱۵ ایده از سوی واحدهای فناور و دانشبنیان و اعضای هیات علمی استان به دبیرخانه رویداد بود که پس از برگزاری نشستهای تخصصی و داوری این طرحها، ۹ طرح فناورانه جهت رفع این نیازها انتخاب شد.
رئیس پارک علم و فناوری لرستان بیان کرد: در این رویداد به منظور رفع نیازمندیهای پایش و رصد محیط زیست استان، ۲ تفاهم نامه همکاری برای طرحهای «استفاده از فناوری نوین الکترونیکی و پهبادی جهت پایش و رصد مناطق حفاظت شده و تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست» و «استفاده از فناوری نوین در پایش و رصد مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست»، منعقد شد.
طاهری گراوند افزود: همچنین در راستای رفع آلودگیهای محیط زیست ۳ تفاهمنامه دیگر با عناوین طرحهای «تبدیل زبالههای تر به کمپوست»، «روشهای نوین مبتنی بر سیستم بیولوژیکی جهت پاکسازی خاکهای آلوده به مواد نفتی» و «تولید کودهای مایع و جامد از آزولا بارویکرد حذف آلایندگی از محیطهای تالابی با استفاده از باکتریهای تجزیه کننده هیدروکربنی» به امضا رسید.
وی بیان کرد: در راستای حذف آلایندههای محیط زیست نیز ۴ طرح «استفاده از فناوری نانو در تصفیه فاضلاب صنعتی»، «استفاده از روش های نوین بیولوژیکی جهت تولید پلاستیک زیست تخریب پذیر»، «تصفیه پسماند کودهای کشاورزی با استفاده از مواد نانو» و «استفاده از فناوری نانو در تصفیه خاکهای آلوده» مورد توافق قرار گرفت.
رئیس پارک علم و فناوری لرستان یادآور شد: با عنایت به مذاکرات و توافقات صورت گرفته، در مجموع ۹ تفاهمنامه فناورانه منعقد شد و در صورت عقد قراردادهای اجرایی، پارک علم و فناوری لرستان حمایتهای لازم جهت اجرای این طرحها را مد نظر خواهد گرفت.
انتهای پیام