آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی ۱۰ کشور که خواستار آتش‌بس فوری، بی‌قید و شرط و دائم در غزه بودند را وتو کرد.

به گزارش ایسنا، «باربارا وودوارد» نماینده انگلیس در شورای امنیت سازمان ملل، به‌عنوان رئیس دوره‌ای این شورا نشست ویژه شورای امنیت برای بررسی شرایط بحرانی در غزه را شامگاه چهارشنبه آغاز کرد.

در این نشست پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی از سوی الجزایر، اکوادور، ژاپن، موزامبیک، مالت، کره جنوبی، سیریالئون، اسلونی، سوئیس و گویان پیرامون آتش‌بس فوری، بی‌قید و شرط و دائم در غزه بررسی خواهد شد.

پیشتر، خبرگزاری رویترز گزارش کرد که آمریکا قطعنامه پیشنهادی را وتو خواهد کرد.

این خبرگزاری انگلیسی با گزارش این خبر افزود: «واشنگتن از سندی که بدون اشاره به آزادی فوری اسرا خواستار آتش‌بس در غزه است حمایت نمی‌کند.»

ایالات متحده آمریکا در بیش از یک سالی که از جنگ غزه می‌گذرد چندین قطعنامه شورای امنیت را به بهانه‌های مختلف در حمایت از رژیم صهیونیستی وتو کرده و از اتمام جنگ جلوگیری کرده است.

«دنی دانون» نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل نیز در این نشست حضور دارد.

در این جلسه نماینده آمریکا پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی ۱۰ کشور که خواستار آتش‌بس فوری، بی‌قید و شرط و دائم در غزه بودند را وتو کرد.

این چهارمین بار است که آمریکا اقدام به وتوی پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه می‌کند.

** نماینده گویان: شورای امنیت باید به وظیفه خود عمل کند

نماینده گویان در شورای امنیت سازمان ملل گفت: «خانم رئیس، پیش‌نویس قطعنامه پیش روی ما از شورای امنیت می‌خواهد تا به وظیفه خود عمل و صلح در جهان را برقرار و حفظ کرده و دستور آتش‌بس فوری، دائمی و بدون شرط در غزه را صادر و خواستار آزادی اسرا شود.»

او افزود: «این پیش‌نویس، همه نکات مهم مناقشه را در بر دارد و روی چهار قطعنامه پیشین شورا پیرامون این جنگ تأکید دارد. در راستای این پیش‌نویس پیشنهادی، باید همه دستورات قطعنامه ۲۷۳۵ که پیشتر صادر شد، اجرا شوند.»

نماینده گویان تصریح کرد: «براساس پیش‌نویس ارائه شده، روی دسترسی کامل شهروندان غزه به اقلام اساسی و مخالفت با گرسنگی عمدی فلسطینیان تأکید شده است. باید کمک‌های انسانی به همه فلسطینیان در غزه ارسال شود. پیشنویس قطعنامه، آنروا را به عنوان ستون فقرات بهبودی شرایط انسانی در غزه به رسمیت می‌شناسد و از این سازمان می‌خواهد تا آزادانه به وظایف خود عمل کند.»

او افزود: «این پیش‌نویس پس از مذاکرات گسترده و شفاف نگاشته شده است.»

در ادامه نشست شورای امنیت، قطعنامه پیشنهادی آتش‌بس در غزه، به رأی گذاشته شد.

در نهایت این قطعنامه با ۱۴ رأی مثبت و یک رای منفی، به تصویب نرسید.

«رابرت وود» معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل، قطعنامه پیشنهادی را وتو کرد. همانطور که پیشتر ذکر شد، آمریکا چندین قطعنامه شورای امنیت را به بهانه‌های مختلف در حمایت از رژیم صهیونیستی وتو کرده و از اتمام جنگ وتو کرده است.

او در توجیه اقدام آمریکا، به‌عنوان حامی سرسخت رژیم صهیونیستی و جنایات آن در منطقه به شورای امنیت گفت: «آمریکا نمی‌تواند از قطعنامه‌ای که بدون آزادی اسرا، خواستار آتش‌بس است، حمایت کند.»

وود افزود: «این قطعنامه آزادی اسرا را شامل نمی‌شود و آمریکا نمی‌تواند از آن حمایت کند. قطعنامه مذکور، پیامی خطرناک به حماس می‌فرستاد. در صورت به تصویب رسیدن این قطعنامه، حماس به خواست خود برای نادیده گرفته شدن اسرا از سوی جامعه بین‌المللی می‌رسید.»

ادعای معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل درحالی است که پیش از رأی گیری، نماینده گویان آشکارا اعلام کرد که پیش‌نویس مذکور، آزادی اسرا را نیز شامل می‌شود.

با این وجود، معاون سفیر آمریکا مدعی شد: «همچنان هفت شهروند آمریکایی نزد حماس اسیر هستند، ما به تلاش‌های دیپلماتیک خود ادامه خواهیم داد تا صلح در غزه برقرار شود. آمریکا و متحدان آن در منطقه، برای صلح تلاش می‌کنند، اما دلیل مخالفت حماس با پیشنهادهای آتش‌بس به صلح نرسیده‌ایم.»

ادعای او درحالی است که به اذعان رسانه‌های آمریکایی، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی است که مانع دستیابی به صلح و هرگونه آتش‌بس در غزه و لبنان شده است و او با درخواست‌های «اضافی» خود و مخالفت با آزادی عمل تیم مذاکره کننده رژیم صهیونیستی، درحال سنگ اندازی در روند مذاکرات است.

اما، حتی با وجود اذعان رسانه‌هایی همچون واشنگتن پست به گزاره بالا، وود مدعی شد: «جای تأسف است که برخی از اعضای شورای امنیت حماس را بابت اقدامات خود محکوم می‌کنند. اسرائیل مانع آتش‌بس نیست، حماس مانع است.»

او افزود: «پیام ما به جهان مهم است. این قطعنامه حماس را بابت حمله خود به اسرائیل محکوم نمی‌کند. برخی از اعضای شورای امنیت همچنان حماس را مقصر شرایط کنونی نمی‌دانند. حماس است که منطقه را وارد شرایط خطرناک کرده و فلسطینیان را در شرایطی دشوار قرار داده است.»

ادعای وود درباره نقش حماس در این جنگ خونین درحالی است که به اذعان کارشناسان غربی، عملیات طوفان الاقصی در واکنش به چندین دهه اشغالگری و آپارتاید صورت گرفته و آمریکا به‌عنوان حامی اصلی رژیم صهیونیستی که بیش از ۷۰ درصد هزینه‌های نسل‌کشی رژیم اشغالگر را تأمین کرده، در جنایات جنگی این رژیم در غزه شریک است.

در چنین شرایطی، وود همچنان مدعی شد که حماس عامل خطرات شکل گرفته علیه غیرنظامیان است.

او مدعی شد: «آمریکا به اسرائیل اعلام کرده که باید کمک‌های بشردوستانه به غزه افزایش یابد و تغییراتی در اقدامات اسرائیل صورت گرفته است.»

مجددا، ادعای وود درحالی است که به اذعان سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، رژیم صهیونیستی به وعده‌های خود برای افزایش ورود کمک‌ها به غزه عمل نکرده است. با این وجود، سیاست آمریکا دربرابر تل‌آویو تغییری نکرده است.

در آخر، او بدون اشاره به کشتار عامدانه غیرنظامیان توسط رژیم صهیونیستی یا کمک‌های نظامی، سیاسی و اقتصادی آمریکا به این رژیم در جنگ جاری، مدعی شد: «اسرائیل از حق دفاع از خود برخوردار است و آمریکا در سال گذشته، بیشتر از هر کشور دیگری برای بهبودی شرایط انسانی در غزه تلاش کرده است.»

وود افزود: «آمریکا به همکاری با شرکای خود در منطقه ادامه خواهد داد. هرگز از حمایت خود از راهکار ۲ دولتی دست نخواهیم کشید. باید به سوی آینده‌ای حرکت کنیم که اسرائیلی‌ها و فلسطینیان در ۲ کشور مستقل و دموکراتیک بتوانند در کنار یکدیگر زندگی کنند. البته فقط در شرایطی که امنیت اسرائیل تضمین شده باشد.»

او مدعی شد که پیش‌نویس قطعنامه رد شده «پیامی اشتباه» به حماس ارسال می‌کرد.

** نماینده چین: چند فلسطینی دیگر باید برای بیدار شدن آمریکا کشته شوند؟

«فو کونگ»، نماینده دائم چین در سازمان ملل در نشست شورای امنیت تصریح کرد: «چین به‌خاطر نتیجه رأی‌گیری امروز بسیار متأسف است. ۱۴ عضو شورای امنیت از این پیش‌نویس حمایت کردند. آمریکا با سواستفاده از وتو، امید شهروندان غزه برای بقا را از بین برده است.»

او افزود: «آمریکا با استفاده مکرر خود از وتو، شهروندان غزه را به سوی ناامیدی سوق می‌دهد. تاریخ ما را قضاوت خواهد کرد. بحران غزه نمی‌تواند از قضاوت تاریخ در امان باشد. در آینده، بسیاری تحولات کنونی را باور نخواهند کرد.»

کونگ تصریح کرد: «در زمان استفاده آمریکا از اولین وتوی خود پیرامون جنگ غزه در ۱۸ اکتبر سال گذشته، حدود ۳ هزار غیرنظامی در غزه کشته شده بودند. تا زمان دومین وتوی آمریکا، ۱۷ هزار غیرنظامی توسط حملات اسرائیل کشته شده بودند. با هر وتو، شمار کشته‌شدگان در غزه افزایش یافت.»

او افزود: «در زمان وتوی آمریکا در ماه آوریل، حدود ۳۴ هزار غیرنظامی در غزه کشته شده بودند. امروز، آمریکا درحالی قطعنامه آتش‌بس را وتو می‌کند که حدود ۴۴ هزار غیرنظامی در غزه توسط اسرائیل کشته‌ شده‌اند.»

نماینده دائم چین در سازمان ملل تصریح کرد: «آمریکا همچنان در استفاده از وتوی خود، ذره‌ای تعلل نمی‌کند. هر فرد کشته شده در غزه، دردی ابدی برای خانواده آن فرد به‌جا گذاشته است.  در چنین شرایطی باید پرسید، آیا زندگی فلسطینیان ارزشی ندارد؟، ۴۴ هزار نفر کشته‌ شده‌اند و آمریکا همچنان با قربانیان همراهی نمی‌کند.»

او افزود: «چند فلسطینی دیگر باید کشته شوند تا آمریکا از خواب تصنعی خود بیدار شود؟ در آینده، بسیاری شرایط کنونی را درک نخواهند کرد. شورای امنیت براساس منشور سازمان ملل موظف است تا صلح و پایدارانی جهانی را حفظ کند، پافشاری آمریکا در سال گذشته برای فلج کردن شورای امنیت درک ناپذیر است.»

کونگ تصریح کرد: «آمریکا مدعی است که درحال انجام اقدامات دیپلماتیک است. واشنگتن همواره مدعی شده که پیشرفت‌هایی در مذاکرات صورت گرفته و نتیجه آن به‌زودی مشخص خواهد شد اما عدم دستاورد این تلاش‌های دیپلماتیک ادعایی، تعجب برانگیز است.»

او افزود: «اسرائیل آشکارا همه قوانین بین‌المللی و خطوط قرمز را زیر پا گذاشته است. همزمان با فراگیری قحطی در غزه، آمریکا به حمایت خود از اسرائیل ادامه می‌دهد. این نشان دهنده سیاست دوگانه در اعمال قوانین بین‌المللی و حقوق بشر است. سقوط یک جبهه تا این حد تعجب برانگیز است. خشم مردم از شرایط کنونی تعجب برانگیز نیست.»

کونگ تصریح کرد: «خشم مردم از این مسئله نشأت می‌گیرد که ادامه یافتن ارسال تسلیحات از سوی آمریکا به اسرائیل، اصلی‌ترین دلیل ادامه یافتن جنگ جاری و کشتار و خرابی‌های کنونی است. نماینده آمریکا خواستار آزادی اسرا شد. همه اسرا باید آزاد شوند. اما آتش‌بس دائمی و فوری نباید به آزادی اسرا بستگی داشته باشد.»

او افزود: «واقعیت این است که عملیات نظامی اسرائیل در غزه با هدف آزادی اسرا صورت نمی‌گیرد و بسیار گسترده‌تر از این مسئله است. معرفی آزادی اسرا به‌عنوان شرط دستیابی به آتش‌بس، چراغ سبز دادن به ادامه یافتن جنگ و کشتار خواهد بود. وتوی آمریکا، قوانین بین‌المللی و وجه شورای امنیت را به پایین‌ترین سطح خود در تاریخ رسانه است.»

نماینده دائم چین در سازمان ملل افزود: «از آمریکا می‌خواهیم تا وظایف خود به‌عنوان عضو دائمی شورای امنیت عمل کند.»

** فرانسه: متأسفیم که قطعنامه به تصویب نرسید

«نیکلاس دی ریوری»  نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت تصریح کرد: «متأسفیم که قطعنامه پیشنهادی به تصویب نرسید. شرایط انسانی در غزه بحرانی است و روزانه درحال بدتر شدن است. قوانین بین‌المللی درحال پایمال شدن است.»

او افزود: «تنها راهکار کنونی، آتش‌بس دائمی و فوری در غزه است. باید کمک‌های انسانی به غزه که دچار قحطی شده است. همه اسرا نیز باید آزاد شوند. قطعنامه پیشنهادی به‌طور آشکار خواستار آزادی همه اسرا شده بود.»

نماینده آمریکا پیشتر علت وتوی خود را «عدم قرار گرفتن آزادی اسرا در قطعنامه پیشنهادی» معرفی کرده بود.

نماینده فرانسه در سازمان ملل تصریح کرد: «باید در راستای راهکار ۲ کشوری حرکت کنیم.»

** روسیه: به قیمت جان فلسطینیان، آمریکا به‌دنبال اهداف خود است

«واسیلی نبنزیا»، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در نشست شورای امنیت گفت: «روسیه از پیش‌نویس قطعنامه حمایت کرد و از دیگر حامیان این قطعنامه قدردانی می‌کنیم.»

او تصریح کرد: «وتوی آمریکا و مخالفت این کشور با تلاش برای نجات جان فلسطینیان تعجب برانگیز است.البته نباید شوکه شویم. در ماه‌های اخیر، آمریکا همواره مانع اقدام شورای امنیت برای بررسی شرایط بحرانی غزه شده است. واشنگتن در سال گذشته، به‌طور یک جانبه، از یک طرف درگیری و فقط در راستای اهداف خود به قیمت جان فلسطینیان حمایت کرده است.»

نبنزیا افزود: «امروز، شورای امنیت باید یکپارچه خواستار آتش‌بس و پایان دادن به بحران فلسطینیان می‌شد. آمریکا مدعی تلاش‌های خود در راستای منفعت منطقه است. اما این کشور همواره با قطعنامه‌های مورد حمایت کشورهای منطقه مخالفت کرده است. ما می‌توانستیم امروز خواستار آتش‌بس دائمی در غزه و آزادی اسرا شویم.»

او تصریح کرد: «مخالفت یکجانبه آمریکا برای پایان دادن به بزرگترین بحران انسانی در تاریخ بشر بی‌وجدانی است. ما به شعارها یا ریاکاری آمریکا نیازی نداریم. واشنگتن روزانه با نادیده گرفتن تمامیت ارضی کشورهای جامعه جهانی و تحمیل قوانین خود و مداخله در مسائل داخلی کشورها، ریاکاری خود را به رخ می‌کشد.»

نبنزیا افزود: «باید صدای فلسطینیان و افرادی که خواستار عدالت هستند باقی بمانیم. آمریکا نمی‌تواند مانع این مسئله شود.»

او در خطاب به نماینده آمریکا گفت: «شما مسئول کشتار هزاران غیرنظامی، آوارگی چندین میلیون نفر و اسارت غیرقانونی فلسطینیان و ادامه یافتن وضعیت کنونی هستید. شنیدن اظهارات نماینده آمریکا درباره علت وتوی قطعنامه امروز جالب بود. او مدعی شد که پیش‌نویس جاری، شامل درخواستی مبنی بر آزادی اسرا نمی‌شد که دروغ است. این قطعنامه، خواستار آزادی اسرا نیز شده بود.»

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل افزود: «شاید بهتر باشد نماینده آمریکا قبل از وتوی قطعنامه، آن را مطالعه کند. او همچنین مدعی عدم محکومیت حمله هفتم اکتبر در قطعنامه پیشنهادی شد که مجددا دروغ است. باید یادآوری کنم که آمریکا بود که در ۱۸ اکتبر سال گذشته، قطعنامه پیشنهادی برای آتش‌بس در غزه که محکومیت حمله هفتم اکتبر را شامل می‌شد را وتو کرد.»

او تصریح کرد: «آمریکا، خود را شریک کلیدی اسرائیل و کشورهای عربی جا زده است، اما همواره قطعنامه مورد حمایت کشورهای عربی را وتو کرده است. اگر این قطعنامه به تصویب می‌رسید، اسرائیل مجبور به توقف حملات خود علیه غزه، لبنان، کرانه باختری و سوریه می‌شد. اما مخالفت آمریکا با هرگونه تلاش برای نجات جان فلسطینیان، غیرانسانی است.»

نبنزیا افزود: «هرگونه تلاش برای معرفی وقایع هفتم اکتبر به‌عنوان آغازگر این درگیری را محکوم می‌کنیم. علت این بحران بسیار عمیق‌تر است. علت این بحران به بی‌عدالتی تاریخی بازمی‌گردد، جایی که یک جبهه از حق برای تشکیل کشوری مستقل برخوردار بود و طرف مقابل از هرگونه حق برای داشتن کشوری مستقل محروم شده بود.»

او گفت: «ما به آمریکا اجازه نخواهیم داد تا شورای امنیت را دربرابر حملات و کشتار اسرائیل ساکت کند. باید به خاورمیانه صلح بیاوریم و هیچ کشوری حق ممانعت از این مسئله را ندارد.»

** انگلیس: شرایط بحرانی در غزه غیرقابل قبول است

نماینده انگلیس در شورای امنیت سازمان ملل گفت: «انگلیس از قطعنامه پیشنهادی حمایت کرد تا خواست خود برای توقف جنگ در غزه، زجر کشیدن فلسطینیان و آزادی اسرا را نشان دهد.»

او افزود: «شرایط بحرانی در غزه غیرقابل قبول است. سراسر غزه با قحطی روبرو است. با این وجود، کمک‌های انسانی به غزه بسیار اندک است. اسرائیل باید برای حل این بحران اقدامات فوری انجام دهد. قوانین بین‌المللی باید رعایت شود. انتظار می‌رود با فرا رسیدن زمستان شرایط انسانی در غزه بحرانی‌تر شود.»

وودوارد تصریح کرد: «به تلاش‌های خود برای پایان دادن به این جنگ و آزادی اسرا ادامه خواهیم داد.»

** نماینده فلسطین: اسرائیل از وتو اختصاصی برخوردار است

نماینده فلسطین به‌عنوان عضو ناظر سازمان ملل در شورای امنیت گفت: «هیچ حقی برای کشتار غیرنظامیان وجود ندارد. هیچ حقی برای گرسنگی یک ملت وجود ندارد. هیچ حقی برای اشغال‌گری و جابجایی اجباری یک ملت وجود ندارد. اسرائیل درحال انجام این اقدامات در غزه است.»

او افزود: «عدم وجود آتش‌بس، به اسرائیل اجازه داده تا به اقدامات خود ادامه دهد. تجاوز همه‌جانبه اسرائیل به فلسطینیان و سرزمین فلسطین درباره هر هدفی است به‌جز اسرا. حتی خانواده اسرا به این مسئله اذعان کرده‌اند اما همچنان برخی از حاضرین در این نشست، این مسئله را نادیده گرفته‌اند.»

نماینده فلسطین تصریح کرد: «آتش‌بس جان غیرنظامیان را نجات خواهد داد. آتش‌بس همه مسائل را برطرف نخواهد کرد، اما شروعی است برای حل دیگر مسائل. پس از این همه کشتار و خرابی، بهانه مخالفین آتش‌بس چه چیزی است؟ آیا مخالفت آن‌ها با آتش‌بس در جهت ادامه یافتن کشتار است؟»

او افزود: «تاکنون مرگ ۴۴ هزار فلسطینی تأیید شده است و همچنان شمارش ادامه دارد. ۲ میلیون نفر آواره شده‌اند. غزه به کل نابود شده است. جنگ علیه لبنان ادامه دارد. مخالفت اعضای شورای امنیت با تشدید تنش، کشتار و دیگر مسائل چه اهمیتی دارد وقتی همچنان از اسرائیل دفاع می‌کند و به آن اجازه ادامه دادن این جنایات دهد.»

نماینده فلسطین تصریح کرد: «جهان نباید به کشتار فلسطینیان، گرسنگی کودکان و حمل شدن کودکان توسط مادران خود عادت کند. جهان نباید به کشتار خبرنگاران، شکنجه شدن فلسطینیان و تجاوز جنسی به آن‌ها عادت کند. شاید برخی با دین ما، رنگ پوست ما و حتی ملیت ما مخالف باشند، اما ما انسان هستیم. آیا برای اسرائیل منشور سازمان ملل متفاوتی وجود دارد؟»

او افزود: «آیا قوانین بین‌المللی برای اسرائیل متفاوت است؟ آیا آن‌ها حق دارند بکشند و تنها حق ما مرگ است؟ اسرائیل باید چه کار بیشتری انجام دهد تا شورای امنیت به وظیفه خود عمل کند؟ آن‌ها چه کار بیشتری می‌توانند انجام دهند تا این شورا اقدامی انجام دهد؟ شاید شورای امنیت به آخرین مکان برای دیدن خطرات علیه صلح جهانی تبدیل شده است.»

نماینده فلسطین تصریح کرد: «جنایات اسرائیل غیرقابل انکار است. شما درحال مشاهده اقدامی آشکار برای نابودی یک ملت هستید. آیا جان فلسطینیان بی ارزش است؟ حس ناتوانی باید از بین برود. قوانین باید اجرا شوند، باید الزام‌آور شوند. اگر تلاش‌های دیپلماتیک موثر بود، ما اکنون امروز اینجا نبودیم. اما اسرائیل از وتو اختصاصی برخوردار است.»

او گفت: «اسرائیل هرگز به‌دنبال پذیرش آتش‌بس نبوده و نیست. می‌گویید آتش‌بس بدون آزادی اسرا ممکن نخواهد بود، آیا این جنگ برای آزادی اسرا است؟ ما به شما اجازه نخواهیم داد با ما بازی کنید. این قطعنامه پیامی خطرناک نیست بلکه وتو پیامی خطرناک به اسرائیل است تا به جنایات خود ادامه دهد.»

نماینده فلسطین تصریح کرد: «اسرائیل مسئول کشتار غیرنظامیان است. اسرائیل به‌طور عامدانه درحال کشتار غیرنظامیان و ایجاد گرسنگی است. همه سازمان‌های بین‌المللی، سازمان‌های مردمی جامعه جهانی و حتی اسرائیلی اذعان کردند که اسرائیل به‌طور عامدانه درحال کشتار غیرنظامیان است.»

او افزود: «اسرائیل همواره مدعی عدم اجرای توافق خواهد شد زیرا آن خواستار اشغال سراسر فلسطین است. 14 ماه است که همچنان درحال بحث درباره توقف نسل‌کشی هستیم. یک روز مردم دنیا خواهند پرسید که چگونه یک نسل‌کشی آشکار که سراسر جهان شاهد آن است، چگونه رخ داده و چگونه ادامه یافته است. این نسل‌کشی ادامه یافته است زیرا ترجیح می‌دهیم به‌جای اجرای قوانین، فقط درباره آن صحبت کنیم.»

نماینده فلسطین در آخر گفت: «سرنوشت ما مرگ و اسارت و سرکوب نیست. ما از مجمع عمومی سازمان ملل، جایی که در آن وتو وجود ندارد می‌خواهیم تا به‌جای شورای امنیت به وظیفه خود عمل کند.  از همه کشورها می‌خواهیم مانع نسل‌کشی شوند.»

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳۰ آبان ۱۴۰۳ / ۱۸:۴۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403083022888
  • خبرنگار : 71935