احمد آقایی امروز، ۳۰ آبان ماه در حاشیه سومین گردهمایی سراسری فرماندهان یگان حفاظت امور اراضی کشور، اراضی کشاورزی را میراث گرانبهایی دانست که از گذشتگان به ما رسیده و اظهار کرد: تامین امنیت غذایی و تولید محصولات کشاورزی به عهده دستگاه های امور اراضی است.
وی با بیان اینکه سازمان امور اراضی حسب قانون وظیفه دارد از اراضی کشاورزی حاصلخیز حفاظت و صیانت و مراقبت کند و اجازه تغییر ماهیت و طبیعت این عرصه ها را ندهد، گفت: هرگونه غفلت در این مسئولیت پذیری خیانت به آیندگان است.
بازرس کل گیلان امنیت غذایی کشور را حاصل تلاش و مسئولیت پذیری یگان های حفاظت امور اراضی دانست که خالصانه و شجاعانه در مقابل صاحبان قدرت می ایستند و عنوان کرد: تغییر کاربری نوعی غارتگری در عرصه های کشاورزی است، زیرا عرصه های کشاورزی باید محفوظ بماند و همان کارکرد و ساختار را داشته باشد و تغییر کاربری پیدا نکند.
آقایی عرصه های کشاورزی استان های شمالی را دارای مالکیت خصوصی دانست و متذکر شد: اگرچه این عرصه ها مالک دارند، اما باید با نظارت دستگاه های متولی ثبت و شناسنامه دار شوند تا بتوانیم جلوی غارتگری را بگیریم.
وی با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی استان تکلیف دارد تجهیزات و امکانات روز را در اختیار یگان حفاظت امور اراضی قرار دهد تا صیانت از عرصه ها انجام شود، گفت: تغییردهندگان کاربری در سطح کلان، صاحبان قدرت هستند و لذا نیروهای یگان حفاظت باید مورد حمایت دستگاه های نظارتی و امنیتی و قضایی قرار بگیرند.
محمد پیشگر، معاون دادستان عمومی و انقلاب گیلان نیز، با تاکید بر لزوم توجه به مشکلات حقوقی و قضایی تغییر کاربری اراضی کشاورزی، اظهار کرد: هدف قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها، تسریع در حق اعمال حاکمیت و دولت و جلوگیری از تعرض به اراضی کشاورزی است.
وی با بیان اینکه تغییر کاربری غیر مجاز ضررهای غیر قابل جبرانی را به اراضی کشاورزی وارد می کند، گفت: باید از ظرفیت تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون مذکور نهایت استفاده انجام شود تا کمترین هزینه را برای سازمان جهاد کشاورزی و دستگاه قضایی و نهایتا حاکمیت در برخورد با تغییر کاربری اراضی ارزشمند استان داشته باشیم.
انتهای پیام