دبیر شورای عالی نظام پزشکی کشور:

خشونت‌ علیه کادر درمان، نشان دهنده شکاف عمیق رفتاری و فرهنگی در جامعه است

دبیر شورای عالی نظام پزشکی کشور با اشاره به خشونت‌ علیه کادر درمان گفت: این خشونت‌ها نشان دهنده یک شکاف عمیق رفتاری و فرهنگی در جامعه است که باید دید وسیع‌تر و عمیق‌تری به آنها داشت.

دکتر محمدرضا جباری در اولین روز از کنگره کشوری «پزشکی شخص محور و رویکردهای نوین» که امروز چهارشنبه ۳۰ آبان در مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد در  رابطه با خشونت علیه کادر درمان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در تمام دنیا آمار خشنونت علیه کادر درمان رو به افزایش است و در واقع بعضی از آمارها نشان‌دهنده ۴۰ درصدی این خشونت‌ها بوده که دارای یک  توزیع جغرافیایی است و در تمام دنیا وجود دارد. 

وی ادامه داد: این خشنونت‌ها متاثر از شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی یک کشور است و متاسفانه در ایران در چند سال اخیر خشونت‌ها نسبت به کادر درمان رو به افزایش بوده  و مسئله جدی ما نیز وجود چنین اقداماتی در کشوری با چنین پیشینه فرهنگی غنی است.

عضو هیئت مدیره نظام پزشکی مشهد اضافه کرد: متاسفانه قتل جناب دکتر مسعود داوودی که چندی پیش رخ داد، نشان از بروز رفتارهای خشنونت‌آمیز به بدترین شکل بود، اما خشونت صرفا منجر به قتل نمی‌شود بلکه دارای ابعاد پیچیده‌ای بوده و از خشونت‌های رفتاری و کلامی شروع و برخوردهای فیزیکی و قتل را شامل می‌شود. 

جباری بیان کرد: نقطه تلخ این خشونت‌ها نیز قتل متخصص قلب در یاسوج بود که اخیرا رخ داد. در کشور این سری رفتارهای خشونت‌آمیز به عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی معطوف می‌شود. آموزش‌هایی باید در این راستا به عموم افراد جامعه داده شود که در کشور کمرنگ است. مدارای اجتماعی متاسفانه در کشور کاهش پیدا کرده و آستانه تحریک پذیری افراد بالا رفته است. 

وی ادامه داد: برای حل مسئله خشونت علیه کادر درمان، باید به مسائل مختلفی به صورت دقیق متمرکز شد. راه حل‌ها در جهت کاهش و رفع خشونت علیه کادر درمان در کوتاه مدت، به کارگیری جدیت در یک سری اقدامات امنیتی، حفاظتی و فیزیکی در مراکز درمانی یا  حداقل در مراکز درمانی که آمار زیادی از خشونت دارند، است.

 دکتر جباری استخدام نیروهای خاص و استقرار نیروهای پلیس که در کمترین زمان بتوانند علیه این رفتارها، واکنش مناسب را نشان دهند تا از بروز حوادث تلخی مانند قتل جلوگیری شود، از دیگر راهکارها ذکر کرد.

نائب رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد عنوان کرد:  نیاز به حمایت قضایی داریم. حتماً قوانین فعلی نیز می‌تواند پاسخگو باشد به طوری که هیچ خدمت پزشکی در یک محیط ناامن  ارائه نشود و در حقیقت محیطی امن برای پزشکان و کادر درمان ایجاد شود.

وی عنوان کرد: این خشونت‌ها نشان دهنده یک شکاف عمیق رفتاری و فرهنگی در جامعه است که باید دید وسیع‌تر و عمیق‌تری به آنها داشت.  باید مهارت‌های زندگی، مدیریت خشم و یک سری آموزش‌های دیگر را، از بطن خانواده شروع کنیم و سپس در ساختار آموزشی کشور از مهد کودک تا  دانشگاه گنجانده شود.

دبیر شورای عالی نظام پزشکی کشور خاطرنشان کرد: در جامعه ناترازی‌ها به ویژه در مسائل اقتصادی و سپس عدالت اجتماعی باید حل شود. 

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳۰ آبان ۱۴۰۳ / ۱۵:۰۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403083022731
  • خبرنگار : 50972