علی اکبر کجباف، امروز، چهارشنبه (۳۰ آبانماه ۱۴۰۳) در «پنجمین رویداد ملی رسانه استادان دانشگاه»، با بیان اینکه یکی از مهمترین مسائل در عرصه رسانه، ارتباط جمعی است، اظهار کرد: اگر چه در جهان امروز رسانه کاربردهای مختلفی با موضوعهای آموزشی و اجتماعی دارد، اما بیشتر به دنبال این است که رسالتی آگاهانه و آموزشی را برای مردم کشور و جهان مطرح کند.
وی ادامه داد: نقشی که مسئولین رسانه میتوانند در دانشگاه با موضوع نظام تعلیم و تربیت ایفا کنند، قطعا میتواند نقشی کلیدی، استراتژیک و بنیادین داشته باشد. نقش رسانه میتواند تخریبی، اصلاحی و موثر باشد. همچنین، رسانه میتواند نظام اسلامی و فرزندان این مرز و بوم را بیمه کند. در واقع، انجام مسئولیت صحیح میتواند در جهت تکمیل رسالت رسانهای باشد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان، افزود: نقش نخبگان و اندیشمندان میتواند جنبه ارشادی، عملی، خبری و همبستگی در راستای رویکرد نظامی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی باشد. همچنین، میتوان به جنبه آموزشی رسانه برای انتقال میراث فرهنگی اسلام و ایران به فرزندان کشور و جهان اسلام اشاره کرد.
وی تاکید کرد: معلمان به عنوان افرادی در جهت تقویت ارزشها و هنجارهای اجتماعی شناخته میشوند و نقش و رسالت آنها توسط رسانه ارزش پیدا میکند، چرا که از معلمان بهعنوان نگهبانان جامعه یاد میشود. ما در دانشگاه فرهنگیان میگوییم که قرار است مرجع باشیم. این مرجعیت برای آموزش و پرورش را مسئولین رسانه میتوانند تحقق بخشند.
کجباف با تاکید بر اینکه تحول در برنامه درسی، تعلیم و تربیت و نیز نوع برنامههای اجتماعی، سیاسی و زیستی از اولویتهای دانشگاه فرهنگیان است، ادامه داد: باید این برنامهها را در ابعاد مختلف فرهنگی در نظام آموزشی قرار داد تا بتوانیم آموزش را فراتر از نیازهای دانش آموزان و دانشجویان اجرا کنیم. جایگاه اجرایی کردن از اولویت در دانشگاه فرهنگیان است. به دلیل اینکه این دانشگاه یک دانشگاه مرجع است، میتواند نقشی بنیادین در اجرای این اولویتها داشته باشد.
وی گفت: تشویق مشارکت اعضای هیئت علمی و رسانهها میتواند نقش آفرینی کند. در حال حاضر رسانه با هوش مصنوعی در ارتباط است و آشنا شدن دانشجویان و اساتید با این تکنولوژی میتواند موثر واقع شود.
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان، در پایان خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری سخن خود را در وصف رسانه چنین مطرح کرده است، «رسانه، موثرتر از موشک و پهباد است». آنچه که امروز بعد از ۴۵ سال توانسته است نظام جمهوری اسلامی را در برابر قدرتها محکم و استوار نگه دارد، موشکی است که با اندیشه و تفکر نخبگان در عرصههای علمی و حوزوی همراه است.
انتهای پیام