نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی:

برداشت آب از چاه‌های فلمن و تالاب سیرخون اثرات مخربی بر قنات‌ها می‌گذارد

نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی گفت: مخالفت خود را با برداشت آب از چاه‌های فلمن و تالاب سیرخون برای تأمین آب شرکت‌های صنعتی و معدنی مستقر در معادن سنگ‌آهن سنگان واقع در شهرستان خواف اعلام کرده‌ام.

امیر توکلی رودی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تاکنون برای برداشت از این منابع آبی، مطالعات دقیق در خصوص برآورد آب تخصیص داده شده و مسائل محیط زیستی و آثار مخرب ناشی از آن صورت نگرفته است.

وی تأکید کرد: برداشت آب از چاه‌های فلمن و تالاب سیرخون اثرات مخربی بر قنات‌ها و چاه‌ها و افت سطح آب‌های زیرزمینی منطقه خواهد گذاشت.

ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی معادن کشور یادآور شد: قوانین فرادستی داریم که مشتمل بر قوانین توزیع عادلانه آب، حفاظت تالاب‌ها و آیین‌نامه جلوگیری از تخریب و آلودگی غیرقابل جبران تالاب‌ها هستند، قوانین مهم‌ترین موانع امکان برداشت آب از منطقه سیرخون بدون انجام مطالعات و اخذ مجوزهای مربوطه است.

وی با تأکید بر اینکه انجام چنین کاری سبب ایجاد کانون ریزگرد و بروز پدیده توفان‌های گرد و غبار در منطقه خواف خواهد شد، بر حفظ تنوع زیستی منطقه تأکید کرد و افزود: نباید کاری کرد که موجب بروز نابودی تنوع زیستی منطقه خواف شود.

توکلی رودی همچنین به حساسیت‌های اجتماعی و دوست‌داران محیط‌زیست پیرامون این موضوع در شهرستان خواف اشاره کرد و گفت: برداشت آب از منطقه سیرخون و چاه‌های فلمن احتمال بروز تبعات منفی اجتماعی ـ امنیتی در منطقه را خواهد داشت.

چاه‌های فلمن و چاه‌های منطقه مژن‌آباد در بخش سنگان در جنوب شهر خواف مرکز این شهرستان و در موقعیتی مشهور به پایین خواف واقع است.

تالاب سیرخون نیز در خراسان رضوی و در ۱۲ کیلومتری مرز افغانستان، در جنوب شرقی شهر خواف مرکز این شهرستان قرار دارد که از سال ۱۳۹۱ در مساحتی حدود ۵۶ هزار هکتار به عنوان منطقه حفاظت‌ شده به ثبت رسید و با برخورداری از رودخانه کالشور مژن‌آباد، وجود زیستگاه‌های تالابی و بیابانی و جنگل دست‌کاشت تاغ‌زرد، آن را به یکی از مکان‌های دیدنی خواف تبدیل کرده است.

تالاب سیرخون در خواف یکی از زیباترین و منحصر به‌ فردترین تالاب‌های طبیعی شرق کشور است که به دلیل شیب ملایم و جریان دائمی آب در تمام فصول سال در آن و وجود برکه‌ها و پوشش گیاهی خاص، به عنوان زیستگاه و توقفگاهی امن، پذیرای انواع وحوش، دسته‌های بزرگی از پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی مانند اردک کله‌سبز، سرحنائی، اردک مرمری، خوتکا، چنگر، اگرت سفید، حواصیل خاکستری، سنقر تالابی، کبوتر چاهی و نوک پهن است.

شهرستان مرزی خواف با ۴ بخش، ۶ شهر، ۸۵ روستا، ۱۷۵ هزار نفر جمعیت و ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۷۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد مرکز خراسان رضوی قرار دارد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳۰ آبان ۱۴۰۳ / ۱۴:۵۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403083022715
  • خبرنگار : 50091