اهداف و پیامدهای ترور سخنگوی حزب‌الله

یک روز پس از قدم زدن علی لاریجانی در معیت خبرنگار المیادین در خیابان‌های بیروت زیر سایە تهدید پهپاد اسرائیلی، محمد عفیف مسئول امور رسانەای حزب الله ترور شد.

به گزارش ایسنا، صلاح‌الدین خدیو در یادداشتی در کانال تلگرامی‌ شارنامه نوشت: یک روز پس از قدم زدن علی لاریجانی در معیت خبرنگار المیادین در خیابان‌های بیروت زیر سایه تهدید پهپاد اسرائیلی، محمد عفیف، مسئول امور رسانەای حزب الله‌ ترور شد.

پیام این حمله آشکار است:
در قبال مانور دیپلماتیک ایران جهت حمایت از حزب الله و سوریه، خط قرمزها بار دیگر جابجا شدند، تا نشان دهند که هیچ محدودیتی سر راه اسرائیل وجود ندارد.
در جریان حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳، محمد سعید الصحاف به عنوان سخنگو و چهره رسانەای دولت بعث عراق مسئول اصلی پروپاگاندا علیه هجوم آمریکا و انگلیس بود.
اما پس از سقوط صدام بلافاصله آزاد و از تعقیب و مجازات مصون ماند.

عفیف نیز یک شخصیت غیرنظامی‌ و تنها چهره حزب الله بود که هنوز کنفرانس‌های خبری خود در ضاحیه را زنده برگزار می‌کرد.
از این ترور او در اثنای مذاکرات آتش بس در لبنان و نمایش دیپلماتیک تهران برای تقویت حزب الله بیانگر هدف اسرائیل برای تحمیل‌ ترتیباتی جدید در منطقه است.

به عبارت دیگر اسرائیل نه تنها حزب الله مجهز به زرادخانه موشکی و پهپادی مستقر در مرزهای جنوبی لبنان را نمی‌پذیرد، بلکه از طریق هدف قرار دادن چهرەهای سیاسی و منافع اقتصادی و پایگاه جمعیتی آن در اندیشه تبدیل آن به نیرویی کوچک و فاقد تاثیر است.

از قضا سقر علی لاریجانی و وزیر دفاع ایران هم درست برای مقابله با این هدف طراحی و انجام شده است؛ جمهوری اسلامی‌ دست از حمایت حزب الله بر نخواهد داشت. روی برقرار ماندن خط تدارکاتی تهران - دمشق - بیروت برای تداوم حمایت از آن پافشاری می‌کند. 
همچنین آماده تقویت موضع آن در جریان مذاکرات جاری آتش بس است تا با خسارت کمتری از جنگ فعلی بیرون بیاید.

پیش از ترور عفیف، اسرائیل با بمباران مکانی نزدیک به محل اقامت لاریجانی در دمشق به سفر او واکنش نشان داد.
قبل از آن هم به صراحت بشار اسد را در صورت کمک به حزب الله تهدید به‌ ترور نمود. 
پیام‌هایی با همین صراحت و مضمون هم درباره بمباران فرودگاه بیروت و بستن آسمان لبنان در صورت استفاده از سوی ایران برای کمک به حزب الله برای دولت لبنان فرستاده است.

اسرائیل برای نیل به هدف غایی خود دال بر تضعیف شدید حزب الله به چیزی بیش از قطعنامه ۱۷۰۱ چشم دوخته که اجرای آن موضع اصلی دولت لبنان است.
مطابق این قطعنامه نیروهای حزب الله باید منطقه مرزی را تخلیه و به ساحل نهر لیطانی عقب بنشینند.
تل‌آویو علاوه بر آن می‌خواهد از نوعی آزادی عمل دائم برای نقض حریم هوایی لبنان جهت رصد و مهار تحرکات حزب الله و جلوگیری از تسلیح مجدد آن برخوردار باشد.

این موضع سرسختانه می‌تواند ایران را در برابر انتخاب‌هایی دشوار قرار دهد که آخرین آن ورود مستقیم و احیانا انجام عملیات وعده صادق ۳ می‌تواند باشد.
چشم امید اصلی آن در حال حاضر پایداری حزب الله در جنگ و تحولاتی است که ممکن است در میدان رقم بخورد و تاب آوری اسرائیل را کاهش دهد.
حزب الله در هفته‌های اخیر موج شوک و سردرگمی‌ اولیه را پشت سر گذاشته و به رویکردی منسجم دست یافته است.
درست به همین دلیل است که استراتژیست‌های اسرائیلی بنا را بر قطع ارتباط آن با ایران و سوریه و اجرای سیاست زمین سوخته در لبنان گذاشته‌اند.

با آمدن‌ترامپ اسرائیل دست خود را بازتر دیده و موقعیت کنونی خود را که قسمی‌ تبدیل شدن به نیروی نیابتی آمریکا در نبرد علیه جمهوری اسلامی‌ و شبکه متحدانش است، مستحکم‌تر می‌بیند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳۰ آبان ۱۴۰۳ / ۱۴:۱۶
  • دسته‌بندی: ایکسنا
  • کد خبر: 1403083022663
  • خبرنگار :