حجت الاسلام و المسلمین احمد مطهری اصل در مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار آذربایجان شرقی با بیان اینکه کتاب خواندن مزایا مختلفی دارد گفت: مهمترین مزیت کتابخوانی این است که افراد از هر قشر و صنفی که اهل مطالعه باشند دایره واژگانی بیشتری دارند و میتوانند بهتر سخن گفته و قدرت انتقال مطلب و تبیین بهتری داشته باشند. این افراد چون عادت به مطالعه مستند دارند به جای بیان مطالب حاصل از تراوشات ذهنی خود بیان سخنان مستند را ترجیح می دهند.
وی با تاکید بر اینکه کتاب خوب، یکی از بهترین ابزارهای توسعه بشری است گفت: باید دغدغه مند کیفیت کتابهایی باشیم که تولید میشود، متاسفانه در برخی موارد مشاهده میشود که کتاب سازی و کپی نویسی از منابع، جای نگارش کتاب به قول مقام معظم رهبری (مدظله العالی) سالم و قوی را گرفته است.
وی افزود: هرچه میزان اینگونه کتابهای ضعیف و بدون پشتوانه تحقیق، بیشتر باشد قدرت انتخاب را از عموم مردم میگیرد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز با بیان اینکه باید برای توسعه کتابخوانی واقعی برنامه ریزی شود بیان کرد: آن دسته از خواندن مفید است که باعث ارتقای روح و تقویت زندگی اجتماعی و خانوادگی شود.
وی یکی از راهکارهای گسترش مطالعه در جامعه را توسعه خواندن در میان خانوادهها بیان کرده افزود: ریشه بسیاری از معضلات و آسیب اجتماعی مانند رفتارهای پرخاشگرانه در جامعه، اعتیاد، طلاق و ... در این است که عادت به مطالعه کتاب خوب و خواندن مفید آنگونه که باید در جامعه و میان مردم از کودکی توسط خانواده شکل نگرفته است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجان شرقی، در این همایش ضمن تبریک سی و دومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران و روز گرامیداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار به تلاشگران حوزه فرهنگ کتاب و کتابخوانی با اشاره به شعار هفته کتاب ۱۴۰۳ «خواندن برای همدلی» گفت: خواندن ابزار قدرتمندی برای ایجاد همدلی و درک عمیقتر از فرهنگ و ارتباطات انسانی است. جامعه ای که در آن عموم اهل مطالعه باشند و کتابخانه در مسیر و بطن زندگی مردم قرار داشته باشد ریل گذاری برای توسعه در آن جامعه آسانتر خواهد بود چرا که همدلی لازم برای تغییر و رشد وجود خواهد داشت.
اسد بابایی، ضمن ارائه گزارشی از عملکرد کتابخانه های عمومی استان از رشد ۱۰۴ درصدی شاخص عضویت و رشد ۸۳ درصدی شاخص امانت در کتابخانه های عمومی استان در ۳۰ ماه گذشته خبر داده و افزود: امروزه کتابخانههای عمومی به عنوان پایگاه اجتماعی و فرهنگی تعریف شده است که محل رجوع عامه مردم از همه قشر و همه سنین باشد که در این راستا بیش از ۶۰ نوع خدمت جدید طراحی و ارائه میشود.
وی اجرای طرح های ابتکاری کودک کتابخوان، دانش آموز کتابیار، خانواده برتر کتابخوان و جهاندیدگان را در راستای این سیاست برشمرده افزود: هدف اجرای هریک از برنامههای فوق جذب یک گروه سنی خاص به کتابخانه و مطالعه بوده است.
بابایی با بیان اینکه آذربایجان شرقی از نظر توسعه فضای فیزیکی کتابخانهای جز سه استان برتر کشور قرار دارد افزود: علاوه بر افتتاح چهار باب کتابخانه از جمله کتابخانه های عمومی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی شهر جدید سهند، الدار اصلان سعادتجو تبریز، استاد کریمی مراغه ای پهرآباد و کتابخانه سیار مرحوم دنیابین شبستر، ۸ پروژه بازسازی و بهسازی کلی کتابخانه ای در سطح استان به اتمام رسیده و ۱۶ پروژه احداث، بازسازی و بهسازی و تجهیز در حال انجام است.
بابایی با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین اهداف کتابخانههای عمومی دسترسپذیر کردن کتاب به عنوان مهمترین کالای فرهنگی برای عموم مردم است گفت: در سال ۱۴۰۲، سرانه خرید استانی (میزان خرید کتاب به ازای هر باب کتابخانه نهادی) در استان آذربایجان شرقی ۹،۵۶۳،۷۸۵ ریال بوده است که این رقم در میان استانهای الف در درجه بندی نهاد کتابخانههای عمومی کشور رتبه نخست میباشد.
همچنین در انتهای این مراسم از ۵ کتابخوان برتر در رده های سنی خردسال، کودک، نوجوان، بزرگسال و سالمند؛ کتابخانه مشارکتی برتر و کتابدار و مسئول کتابخانه مشارکتی برتر؛ ۹ کتابدار و مسئول کتابخانه برتر؛ ۵ کتابخانه عمومی برتر؛ ۲ خیر نمونه و ۲ کتابدار ارائه دهنده خدمت به گروه های خاص ( ناشنوایان و عشایر)با اهدای لوح سپاس و هدیه به عنوان خادمین برتر کتاب، کتابخوانی و کتابخانه عمومی در سال ۱۴۰۳ تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام