علی جلالوند در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: فلسفه وجودی بنیاد مسکن حل مشکل مردم در روستاهاست که در این راستا اجرای بازنگری طرح هادی در چند روستای شهرستان با حفظ هویت روستایی آغاز شده است.
وی با بیان اینکه بعضاً برای الحاق اراضی برای توسعه روستا مشکلاتی وجود دارد که در این زمینه دستگاههای اجرایی باید بنیاد مسکن را یاری کنند، تصریح کرد: بازنگری طرح هادی روستاها با هدف رفع محرومیت، فراهم کردن زمینه توسعه و شتاببخشی به بهسازی این سکونتگاهها صورت میگیرد.
جلالوند ادامه داد: با پیگیریهای صورت گرفته توسط بنیاد مسکن و همراهی فرماندار و نماینده شهرستان و تخصیص اعتبار کمیته برنامهریزی بازنگری طرح هادی روستاهای بیان، دهحیدر، میلاب، رضیآباد و چند روستای دیگر شهرستان آغاز شد.
وی با بیان اینکه از مجموع ۱۶۹ روستای بالای ۲۰ خانوار در شهرستان نهاوند طرح هادی در ۱۳۸ روستا اجرا شده است، یادآور شد: این شهرستان بهعنوان سومین شهر بزرگ استان همدان دارای ۱۸۶ روستاست که ۱۷ روستا ۲۰ خانوار و ۱۶۹ روستا بالای ۲۰ خانوار هستند.
رئیس بنیاد مسکن نهاوند خاطرنشان کرد: طرح هادی برای ۱۶۸ روستای بالای ۲۰ خانوار تهیه شده و تنها یک روستا (قلعه بارودآب) به علت واقع شدن در مجاورت مسیر جاده نهاوند به ملایر نیاز به جابهجایی دارد که شامل طرح هادی نمیشود.
به گفته جلالوند بر این اساس تاکنون طرح هادی ۷۵ روستا بازنگری شده و افق ۱۰ ساله ۹۴ روستا به اتمام رسیده که بار دیگر باید بازنگری شوند و برای تحقق این موضوع نیازمند تأمین اعتبار هستند.
وی تاکید کرد: در شهرستان فاز اول بهسازی بیش از ۱۰۰ روستا با اعتباری افزون بر ۸۶ میلیارد تومان در دست اقدام قرار گرفت که از این تعداد طرح هادی ۶۳ روستای آن انجام به بهرهبرداری رسیده و ۳۷ روستا در دست اقدام است.
جلالوند با بیان اینکه امیدواریم در آینده نزدیک با تخصیص اعتبارات بتوانیم جشن اتمام اجرای فاز نخست بهسازی را در چهار بخش شهرستان برگزار کنیم، عملیات بهسازی را شامل ساماندهی گلزار شهدا، اجرای جوی و جدول، کانال سنگی، پل بتنی، دیوار ساحلی، جداره سازی، سنگفرش معابر، جابجایی شبکه برق، زیرسازی و آسفالت بیان کرد.
رئیس بنیاد مسکن شهرستان نهاوند در بخش دیگری از سخنانش، افزود: از ابتدا تاکنون در ۱۰۱ روستای این شهرستان عملیات آسفالتریزی انجام شده که سال گذشته در ۲۳ روستا با مساحتی افزون بر ۱۶۴هزار مترمربع و تناژی بیش از ۲۴هزار تن انجام شد که تاکنون این حجم کار بیسابقه بود و رضایتمندی مردم را به همراه داشت.
به گفته وی، در اجرای ۶۵هزار مترمربع آسفالت در ۱۰ روستا افزون بر ۱۰ هزارتن آسفالت استفاده شده و هفت روستای دیگر نیز در حال انجام است و سایر پروژههای زیرسازی و ابنیه نیز در حال اجرا هستند.
جلالوند شاخص اجرای طرح هادی در روستاهای نهاوند را ۶۵ درصد اعلام کرد و گفت: در روستاهای نهاوند نسبت به شاخص کشوری که ۶۲ درصد است، جایگاه قابل قبولی داریم.
رئیس بنیاد مسکن نهاوند در خاتمه تاکید کرد: هرچه سطح زندگی و بهرهمندی مردم در روستاها ارتقا پیدا کند از مهاجرت آنها به شهرها جلوگیری میشود.
انتهای پیام