علی خدری، امروز ۳۰ آبان در نشست مشترک با معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر و مدیران عامل صنعت برق، مسئولان دادگستری، قوه قضائیه و سپاه خوزستان، از کشف بیش از ۸ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز در استان خبر داد و اظهار کرد: هر دستگاه ماینر برای تولید یک بیت کوین، به اندازه برق مصرفی یک خانوار در ۲۵ سال انرژی مصرف میکند. این در حالی است که تا پایان سال ۱۴۰۲ بیش از ۶۴۰ مرکز غیرمجاز استخراج ارز دیجیتال در شهرهای مختلف خوزستان شناسایی و در این مراکز، تعداد ۷۴۰۰ دستگاه استخراج غیرمجاز رمز ارز کشف و ضبط شده است.
وی با بیان اینکه در سال جاری نیز ۸۱ مرکز با ۶۹۱ دستگاه کشف شده است، افزود: تحلیلها نشان میدهد رشد ۹ درصدی مصرف برق در خوزستان تنها به دلیل مصرف لوازم سرمایشی نیست، بلکه بخش قابل توجهی از این افزایش غیرمنطقی در حوزه استخراج غیرمجاز ارزهای دیجیتال رخ داده است. این فعالیت غیرقانونی، علاوه بر هدررفت عظیم انرژی و فشار بر شبکه برق، به محیط زیست نیز آسیب جدی وارد میکند.
خدری ادامه داد: مقدار مصرف این ۸ هزار دستگاه ماینر برابر با ۱۵ مگاوات است که به اندازه ۱۵ نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی، سرمایههای کشور را هدر میدهد. به همین دلیل، برخورد جدی با این پدیده در دستور کار قرار دارد و با همکاری دستگاههای قضایی و انتظامی، بیش از ۱۸۰۰ دستگاه ماینر مجاز نیز تا کنون امحاء شده است.
افزایش پاداش برای کشف ماینرهای غیرمجاز
وی اضافه کرد: مبارزه با این پدیده که به دلیل تعرفه مناطق گرمسیری در خوزستان برای سودجویان منعفت بالایی دارد، ارادهای جدی میطلبد و خوشبختانه این روحیه در میان مسئولان قضایی و انتظامی خوزستان وجود دارد، به طوری که در یک عملیات و تنها در یک روز ۹۵ دستگاه استخراج غیرمجاز رمز ارز توسط نیروی انتظامی در هندیجان کشف و ضبط شد.
خدری همچنین از افزایش پاداش کشف ماینرهای غیرمجاز از ۲۵ میلیون تومان به ۵۰ میلیون تومان خبر داد و گفت: این افزایش پاداش، انگیزه خوبی برای همکاری شهروندان و دستگاههای اجرایی در کشف و ضبط این دستگاهها خواهد بود. شرکت توزیع نیروی برق خوزستان نیز تمامی پاداشهای مرتبط را به صورت فوری پرداخت میکند و ظرف دو یا سه روز کاری پرداخت کرده است.
لزوم صدور احکام بازدارنده برای مقابله با این مراکز
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان بر لزوم صدور احکام بازدارنده برای مقابله با استخراج غیرمجاز ارزهای دیجیتال تاکید و خاطرنشان کرد: همکاری مجموعه دادگستری خوزستان از رئیس دادگستری گرفته تا دادستان و معاونین و سازمانهای مرتبط مانند تعزیرات و فرماندهی انتظامی خوزستان عالی بوده است و عزم جدی برای مقابله با این پدیده وجود دارد.
خدری از همکاری تمامی دستگاههای اجرایی و قضایی استان برای مقابله با استخراج غیرمجاز ارزهای دیجیتال قدردانی کرد و گفت: با تلاشهای مشترک، میتوانیم از هدررفت منابع ملی جلوگیری کرده و به محیط زیست نیز کمک کنیم.
انتهای پیام