چراغ سبز FDA برای توسعه نانوواکسن ضدآنفلوانزا

شرکت ارکتوروس تراپیوتیکس (Arcturus Therapeutics)برای شروع کارآزمایی بالینی روی واکسن آنفلوانزای H۵N۱ مجوز FDA را دریافت کرد. این شرکت روی داروهای مبتنی بر RNA کار می‌کند و در این مسیر به دنبال واکسن‌هایی برای بیماری‌های عفونی و بیماری‌های کبدی و تنفسی است.

به گزارش ایسنا، شرکت ارکتوروس تراپیوتیکس به تازگی از دریافت کلیرنس سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای  توسعه واکسن آنفلوانزا خبر داد. مقرر شده تا کارآزمایی بالینی روی این واکسن انجام شود.

ARCT-2304، واکسن mRNA خودتقویت شونده (sa-mRNA) بوده که گزینه‌ای مناسب برای ایمن‌سازی بر علیه ویروس آنفلوانزا است که توسط ویروس H۵N۱ ایجاد می‌شود. این مطالعه بالینی توسط اداره تحقیقات و توسعه پیشرفته بیومدیکال (BARDA) پشتیبانی می شود و برای ثبت نام حدود ۲۰۰ بزرگسال سالم در آمریکا برنامه‌ریزی شده است.

جوزف پین، رئیس و مدیر عامل شرکت ارکتوروس تراپیوتیکس، گفت: «آرکتوروس فعالانه با دولت آمریکا برای آماده شدن برای همه‌گیری بعدی همکاری دارد و در این مسیر دریافت مجوز انجام کارآزمایی بالینی با فناوری mRNA خودتقویت‌کننده STARR® یک گام کلیدی است.»

کارآزمایی بالینی فاز ۱ برای ارزیابی ایمنی، واکنش‌زایی و ایمنی‌زایی ARCT-2304 به عنوان یک واکسن بالقوه برای محافظت در برابر آنفلوانزای پرندگان H۵N۱ طراحی شده است.

ARCT-2304 یک واکسن sa-mRNA است که در داخل یک نانوذره لیپیدی (LNP) فرموله شده است. واکسن sa-mRNA برای ایجاد نسخه‌های زیادی از mRNA در سلول میزبان پس از تزریق عضلانی برای دستیابی به بیان افزایش یافته آنتی‌ژن‌های هماگلوتینین (HA) و نورآمینیداز (NA) طراحی شده است، در نتیجه نیاز به دوزهای کمتری  نسبت به واکسن‌های mRNA معمولی را امکان‌پذیر می‌کند. استفاده از یک پلتفرم مبتنی بر mRNA برای توسعه واکسن آنفلوانزا، گزینه‌های بیشتری را برای دستیابی به اهداف افزایش ظرفیت تولید واکسن داخلی ارائه می‌دهد. این فناوری ممکن است واکسن‌ها را خیلی زودتر از فناوری‌های مبتنی بر تخم مرغ و سلول در دسترس قرار دهد. فرمول واکسن لیوفیلیز شده (خشک شده با انجماد) در یخچال‌ها پایدار است، در نتیجه ذخیره‌سازی در زنجیره سرد را ساده می‌کند و خطرات توزیع را کاهش می‌دهد.

به نقل از ستاد نانو، این شرکت پیش از این با کمک فناوری‌نانو واکسن ضدکرونا نیز تولید کرده است

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳۰ آبان ۱۴۰۳ / ۱۰:۰۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403083022220
  • خبرنگار :

برچسب‌ها