به گزارش ایسنا، «مارگوس تساخنا» وزیر امور خارجه استونی در گفتوگویی با روزنامه فایننشال تایمز تاکید کرد که عضویت ناتو بهترین راه برای تضمین امنیت کییف است.
وی در ادامه این گفتوگو اعلام کرد اگر دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا با عضویت اوکراین در ناتو مخالفت کند، اتحادیه اروپا باید به این مساله ورود و نیرو در اوکراین مستقر کند.
«ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین مدعی شده است که پیوستن به ناتو به که روسیه آن را یک تهدید میداند، تنها راه عملی برای تضمین امنیت ملی کشورش به غیر از دستیابی به تسلیحات هستهای است.
دعوت فوری به ناتو بخشی از «طرح پیروزی» است که زلنسکی ماه گذشته برای پایان دادن به درگیری با روسیه به مردم ارائه کرد.
وزیر امور خارجه در ادامه مصاحبه با فایننشال تایمز گفت: «اگر از تضمینهای امنیتی واقعی صحبت میکنیم، به این معنی است که صلح عادلانه برقرار خواهد شد. سپس در مورد عضویت در ناتو صحبت میکنیم. اما بدون ایالات متحده غیرممکن است. ما در مورد هر نوع ضمانت جدی صحبت میکنیم.»
این دیپلمات ارشد استونی همچنین اذعان کرد که پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و با توجه به شکستهای اخیر اوکراین در میدان نبرد، «گفتوگوها و ارتباطات زیادی» در میان حامیان کییف صورت گرفته است.
استونی حامی جدی اوکراین است و خواستار افزایش اقدامات جدی علیه روسیه به شمار میرود.
وزیر امور خارجه استونی همچنین اذعان کرد که ارائه هرگونه تضمینهای امنیتی برای اوکراین بدون حمایت آمریکا امری پیچیده است.
وی همچنین درباره این مساله ابراز تردید کرد که ترامپ ناتو را کنار میگذارد و علت آن را منافع اقتصادی و سیاسی آمریکا عنوان کرد.
ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود بارها وعده داده بود که در صورت انتخاب شدن، به مناقشه اوکراین در ۲۴ ساعت پایان خواهد داد.
او توضیح نداده که چگونه این کار را انجام میدهد، اگرچه ادعا کرده است که از «روابط عالی» خود با «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین برای میانجیگری برای توافق صلح استفاده خواهد کرد.
در حالی که کرملین بارها پیشنهادات مبنی بر اینکه ترامپ میتواند به راحتی به درگیری با کییف پایان دهد را کم اهمیت جلوه داده است، اما پوتین گفته که اظهارات رئیس جمهور منتخب در این مورد «حداقل شایسته توجه است.»
وزیر امور خارجه استونی در ادامه مصاحبه خود از کشورهای اتحادیه اروپا خواسته است که ظرفیت صنعت دفاعی خود را افزایش دهند و مدعی شده است که با توجه به اینکه اوکراین به عنوان اولین خط دفاعی ناتو در نظر گرفته میشود، معماری امنیتی اتحادیه اروپا میتواند در ماههای آینده با توجه به سرنوشت کییف تغییر شکل دهد.
وی تاکید کرد: «ما نمیتوانیم منتظر تصمیمات آمریکا بمانیم.»
انتهای پیام