محمدسعید غلامی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه ظروف مناسب پخت و پز باید کمترین میزان انتقال مواد از بدنه ظرف به غذا را داشته و به علاوه انتقال حرارت آنها یکنواخت باشد، گفت: ظروف مسی این ویژگی را ندارند و از همین رو برای پخت و پز توصیه نمیشوند.
وی با بیان اینکه درون ظروف مسی حتما باید به طور کامل و درست قلعاندود شده باشد، افزود: اگر مس با غذا در ارتباط باشد امکان ورود مقادیر زیادی از مس به درون غذا وجود دارد که میتواند عوارض کوتاه مدت و بلندمدتی را برای فرد به همراه داشته باشد.
این کارشناس تغذیه سردرد و تهوع را از عوارض کوتاه مدت بالا بودن مس در غذا دانست و عنوان کرد: مصرف بلندمدت مس همراه غذا میتواند عوارض جدی کبدی را نیز برای افراد ایجاد کند.
غلامی با اشاره به رقابت جدی مس با کلسیم و آهن برای جذب در بدن، ادامه داد: استفاده بلندمدت از ظروف مسی برای پخت و پز مانع از جذب کلسیم و آهن در بدن میشود.
وی درباره استفاده از ظروف چدنی برای پخت و پز نیز یادآور شد: این ظروف خیلی بد نیستند، اما چون از آهن ساخته شدهاند، پخت و پز در آنها باعث ورود مقادیری از آهن به غذا شده و برای افرادی که بیماریهای قلبی و عروقی دارند میتواند مشکل ایجاد کند.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کرمانشاه ظروف آلومینیومی که بین مردم به ظروف «روحی» مشهور است را نیز از دیگر ظروف بسیار نامناسب برای پخت و پز دانست و اظهار کرد: این ظروف باعث ورود آلومینیوم به بدن شده که در بلندمدت پیامدهای منفی بر مغز دارد و میتواند خطر برخی بیماریها مانند آلزایمر را افزایش دهد.
غلامی با بیان اینکه ظروف تفلون نیز از بدترین ظروف برای پخت و پز هستند، گفت: خطر استفاده از این ظروف اگر بدنه آنها آسیب دیده باشد و خصوصا اگر بازسازی شده باشد دو چندان است و میتواند ریسک سرطان را افزایش دهد.
وی در خصوص استفاده از ظروف سرامیک و گرانیت برای پخت و پز نیز گفت: اگر قرار است از این ظروف استفاده شود، باید هم بدنه ظرف سالم باشد و هم از برندهای معتبر که مواد با کیفیت در ساخت آنها به کار برده شده، خریداری شود.
این کارشناس تغذیه بهترین ظروف برای پخت و پز را ظروف استیل و همچنین ظروف پیرکس یا شیشهای عنوان و اضافه کرد: ظروف استیل هم انتقال حرارت مناسبی به غذا دارد و هم کمترین انتقال مواد را به غذا انجام میدهد.
غلامی عنوان کرد: ظروف پیرکس فاقد مواد مضر بوده و انتقال مواد به غذا را حین پخت و پز ندارند، فقط امکان پخت برخی از غذاها در آن وجود ندارد و محدودیت کاربرد دارند.
انتهای پیام