به گزارش ایسنا، سید جعفر آقایی مریان کاردار سفارت کشورمان در جمهوری آذربایجان طی گفت و گویی با آپا در ارتباط با سطح روابط دو کشور گفت: روابط ایران و آذربایجان جامع و براساس منافع راهبردی استوار است، چندوجهی است که بر پایههای عاطفی قوی و منافع راهبردی استوار است. به عبارتی روابط دو کشور مبتنی بر تاریخی طولانی است که ریشه در پیوندهای عمیق فرهنگی، مذهبی و خویشاوندی دارد.
وی با اشاره به همکاری های ایران و جمهوری آذربایجان در ابعاد سیاسی، اقتصادی، علمی فرهنگی، نظامی، امنیتی و کنسولی گفت: همچنین دو کشور اشتراکات تاریخی، فرهنگی و همسایگی دارند اما به این معنی نیست که مشکلی یا اختلافی در ارتباط مان وجود نداشته باشد، خیر، حرف من این است که ایران و آذربایجان به دلایلی که عنوان کردم به اندازه ای روابط دو جانبه دارند که به راحتی می توانند هر مسئله و مشکلی را درون خود حل کنند و به مسیرشان ادامه دهند.
این دیپلمات کشورمان در باکو همچنین اظهار کرد: این همان نکته ای است که بدخواهان از آن غافل می شوند و برهم زنندگان روابط ایران و آذربایجان، در دام اشتباهات محاسباتی می افتند.
آقایی در پاسخ به سوالی درباره مشارکت ایران در بازسازی مناطق آزاد شده آذربایجان و همچنین اقداماتی برای عادی سازی روابط آذربایجان و ارمنستان که در حال انجام است، گفت: ساخت سدها و نیروگاه های خدا آفرین و قیزقلعه سی توسط مهندسان ایرانی با سرمایه گذاری در حالی انجام شد که محوطه ساخت و ساز و اطراف آن در تصرف بود. اما جمهوری اسلامی ایران برای ساخت این سدها با دولت آذربایجان قرارداد امضا کرد و با همکاری نزدیک دو کشور این پروژه ها آغاز و تکمیل شد.
وی تاکید کرد: درواقع به این معناست که ایران همواره نسبت به حاکمیت و تمامیت ارضی آذربایجان حساسیت نشان داده است.
این دیپلمات کشورمان افزود: بنابراین در پاسخ به این سوال باید بگویم قبل از آزادسازی سرزمین های اشغالی، شرکت های ایرانی با احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت آذربایجان و امضای تفاهم نامه با دولت آذربایجان، بزرگترین پروژه برق آبی را بر روی رودخانه ارس اجرا کردند.
وی ادامه داد: ما در روزهای سخت در کنار برادران و خواهران خود در آذربایجان بوده ایم. سروصدای رسانه ای برخی از نیروهای فتنه گر خارجی تاثیری در اراده ما ندارد. البته انکار نمیکنم که از وارونه کردن حقایق و واقعیتها آسیب دیدهایم. اما ما از مسیر خود بر نمیگردیم و اجازه نمی دهیم دشمنان روابط ایران و آذربایجان موفق شوند روابط ما را مختل کنند.
کاردار سفارت ایران در جمهوری آذربایجان همچنین گفت: علاوه بر این احیای تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان و روند مذاکرات صلح با ارمنستان شرایط بهتری را برای توسعه روابط اقتصادی بین کشورهای منطقه ایجاد کرده است. طبیعی است که برقراری صلح پایدار در منطقه می تواند زمینه ها و فرصت های جدیدی را برای همکاری های چند جانبه فراهم کند.
وی در ادامه درباره تحولات خاورمیانه نیز اظهار کرد: بله، متأسفانه شاهد یک فاجعه انسانی بزرگ در غزه هستیم. جنایت بزرگ علیه بشریت و نسل کشی آشکار علیه مردم مظلوم فلسطین در حال وقوع است. ظلم این قصابان اسرائیلی واقعا حیرت آور است. شگفت آورتر این که دولت آمریکا با ارسال بمب و سلاح نظامی از این رژیم حمایت می کند.
وی خاطرنشان کرد: مفتخر هستیم که در سمت راست تاریخ ایستاده ایم و از مظلومان دفاع می کنیم. بنیان اسرائیل بر ظلم و اشغال و باطل بنا شده است، دنیای بدون رژیم صهیونیستی دنیای بهتر، و به صلح و عدالت نزدیکتر است.
این دیپلمات کشورمان درباره این که آیا واقعا امکان مذاکره در خاورمیانه وجود دارد؟گفت: واقعیت این است تقاضای آتش بس فوری و پایان دادن به نسل کشی در فلسطین به یک خواسته جهانی تبدیل شده است. تظاهرات گسترده مردمی و دانشجویی که در نقاط مختلف جهان از جمله آمریکا و اروپا مشاهده کردهایم موید این واقعیت است. متأسفانه دلیل اصلی خودداری رژیم اسرائیل از درخواست جهانی برای آتش بس فوری و ارسال کمک های بشردوستانه، حمایت های گسترده نظامی، سیاسی و مادی آمریکا و غرب از این رژیم است.
وی در بخش دیگری از این گفت و گو یادآور شد: حزب الله بخشی از ساختار سیاسی دولت لبنان یعنی پارلمان و دولت آن است. در حالی که اسرائیل محصول یک پروژه اشغالگری و استعماری است. معتقدم صلح واقعی با پایان دادن به اشغال فلسطین و پایان دادن به ظلم و بی عدالتی آغاز می شود.
کاردار سفارت کشورمان در باکو در پاسخ به این سوال که در ادامه تنش ها در منطقه ایران و اسرائیل حملات هوایی به خاک یکدیگر انجام دادند، آیا می توان گفت ایران هم اکنون یکی از طرف های این جنگ است؟ ابراز داشت: رژیم صهیونیستی اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس که به عنوان میهمان در ایران حضور داشت را به شهادت رساند، پیش از آن هم بر خلاف تمام قوانین بین المللی به ساختمان سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق حمله کرد. این اقدامات نقض آشکار حاکمیت جمهوری اسلامی ایران بود و ما بدون تردید به نقض آشکار حاکمیت ملی ایران پاسخ دادیم.
وی تصریح کرد: البته برای آغاز عملیات وعده صادق ۲ صبوری نشان دادیم، تا شاید جامعه جهانی بتواند رژیم صهیونیستی را مجبور به توقف جنایات و ارسال کمک ها کند اما این اتفاق نیفتاد و اسرایل جنایات خود را در لبنان هم گسترش داد.
این دیپلمات کشورمان همچنین گفت: تاکید می کنم نیروهای مقاومت به عنوان یک بازیگر مستقل برای مبارزه با اشغالگری عمل می کنند و ما افتخار می کنیم که همیشه در کنار مردم فلسطین و لبنان در مبارزه با متجاوزان بودیم.
وی تاکید کرد: مساله فلسطین موضوعی است که هیچ کشور اسلامی نباید درباره آن بی طرف باشد. مقاومت تنها وسیله حزب الله برای کمک به مردم غزه و لبنان است.
آقایی همچنین درباره برگزاری اجلاس کاپ ۲۹ نیز اظهار کرد: معاون رئیس جمهوری اسلامی ایران، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران در این اجلاس حضور داشت و در چارچوب این کنفرانس معاون رئیس جمهوری اسلامی ایران دیدار دوجانبه خوبی با الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان داشت و در این دیدار درباره مسائل دوجانبه بحث و تبادل نظر شد.
وی افزود: همکاری ایران و آذربایجان همچنین هیئتهایی از بخشهای مختلف دولتی و خصوصی ایران و مجلس ایران نیز در COP۲۹ شرکت کردند. بسیار خوشحالم که توانستیم به منظور آماده سازی محل برگزاری این رویداد، تحویل تجهیزات لازم به جمهوری آذربایجان از طریق جمهوری اسلامی ایران را تسهیل کنیم و ما نیز بخشی از این موفقیت هستیم.
انتهای پیام