«محمدرضا جولائی» امروز سهشنبه ۲۹ آبانماه ۱۴۰۳، در بازدید از پالایشگاه گاز ایلام اظهار کرد: پالایشگاههای گاز طبیعی مجموعهای صنعتی متشکل از واحدهای فرآیندی، تاسیساتی، ذخیرهسازی و غیره بوده که گاز ترش دریافتی را برای مصارف خانگی، تجاری، صنعتی، صادراتی و غیره پالایش می کنند.
وی با اشاره به اینکه شرایط نرمالی در همه زمینهها در پالایشگاه گاز ایلام وجود دارد اظهار کرد: انتظار میرود که در فصل سرد سال این پالایشگاه بتواند منطقه غرب کشور و محدودهای که از قبل برای آن طراحی شده پوشش کامل گاز دهد تا فصل زمستان بدون قطعی گاز سپری شود.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز با بیان اینکه پالایشگاه گاز ایلام از نظر تجهیزات و تأسیسات در وضعیت مطلوبی قرار دارد، تصریح کرد: با توجه به گزارشات مدیرعامل و هیئت رئیسه این پالایشگاه همه نشان از موفقیتآمیز بودن تعمیرات اساسی امسال دارد و با این شرایط برای تولید پایدار گاز آمادگی کامل دارد.
جولائی با بیان اینکه در حال حاضر تعمیرات اساسی در تمامی پالایشگاههای گاز کشور بهاتمام رسیده و برای تولید گاز آماده هستند، گفت: میطلبد که آحاد مختلف مردم در اقصی نقاط کشور با توجه به برودت و سردی هوا و کمک به رونق اقتصادی در مصرف گاز صرفهجویی کنند.
وی خاطرنشان کرد: در کشور روزانه ۸۴۰ میلیون متر مکعب گاز تولید می شود ولی با توجه به اینکه امسال فصل سرد سال ۱.۵ ماه زودتر آغاز شده و از اواخر مهرماه شاهد افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری بودهایم که این موضوع شرایط برای شبکه گاز کشور را با مشکل مواجه کرده است.
جولائی با بیان اینکه پیشبینی میشود که ۳۰۰ میلیون متر مکعب کمبود گاز داشته باشیم افزود: اولویت اول شرکت ملی گاز بخش خانگی و نیروگاهی است و در صورت عدم صرفهجویی در مصرف گاز احتمالا در بخش صنایع عمده محدودیت اعمال شود.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اینکه هم اکنون مصرف گاز بخش خانگی و تجاری بین ۴۷۰ تا ۵۰۰ میلیون متر مکعب است تشریح کرد: اگر مصرف گاز در همین مقدار کنترل شود و هموطنان در اقصی نقاط کشور نیز صرفهجویی کنند، محدودیتهای کمتری برای صنایع عمده ایجاد خواهد شد.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام نیز با بیان اینکه پالایشگاه گاز ایلام از ابتدای سال گذشته تاکنون در زمینه تولید محصولات پنجگانه قدم های قابل قبولی برداشته و بالاتر از تعهد ایجاد شده تولید نموده است، گفت: این شرکت روزانه بیش از ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب گاز به شبکه سراسری تزریق کرده است.
«روحاله نوریان» با اشاره به اینکه روزانه ۶۷۰ تن گاز مایع خام، ۴۰۰ تن اتان، ۴ هزار بشکه میعانات گازی و ۲۵۰ تن گوگرد در این پالایشگاه گازی تولید می شود، افزود: علاوه بر اینها روزانه بیش از ۵ میلیون متر مکعب گاز طبیعی به شبکه سراسری تزریق می شود.
وی با اشاره به اینکه در این پالایشگاه به ترتیب قابلیت اطمینان ۹۹.۵ درصد، قابلیت در دسترس بودن ۹۹.۵ درصد و اثر بخشی ۹۸.۲ درصد است گفت: پالایشگاه گاز ایلام برای تولید پایدار و حداکثری در فصل سرما آمادگی کامل دارد.
نوریان از شناسایی ۱۸ عنوان پروژه ساخت بار اول در این پالایشگاه خبر داد و تصریح کرد: از این تعداد پروژه ۱۶ عنوان برای استعلام به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارسال و تاکنون تأییدیه سه پروژه دریافت شده است.
انتهای پیام