به گزارش ایسنا، «افرایم گانور»، کارشناس مسائل امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی در یادداشتی در روزنامه عبری «معاریو» نوشت: روزها درگذرند، ۱۳ ماه از جنگ میگذرد. ۱۰۱ نفر هنوز در تونلهای تاریک غزه اسیر هستند. فهرست کشتهها و مجروحان طولانیتر میشود و این احساس در میان مردم بیشتر میشود که رویکرد متوهمانه کابینه نتانیاهو این است که ارتش اسرائیل را به شهرکسازی در نوار غزه و تشکیل دولت مدنی سوق دهد و ما را به سالهایی بازگرداند که در آن نوار غزه را تحت کنترل داشتیم و شهرکها را با بهای سنگین و خونین ساختیم.
بر اساس گزارش روسیا الیوم، این تحلیلگر صهیونیست در ادامه مدعی شد: واقعیت اکنون در نوار غزه ویران شده این است که فرماندهان میدانی حماس که جان سالم به در بردند، در تلاش برای جنگ چریکی و جذب جوانان غزه برای مبارزه هستند و تا زمانی که ارتش اسرائیل در غزه بماند، این تلاشها افزایش خواهد یافت.
وی همچنین تاکید کرد: اکثر اسرائیلیها خواهان خاتمه بخشیدن به جنگ هستند، به استثنای یک اقلیت. دولت اشاره ضمنی کرده که آماده است به سمت توافق با حزبالله و خروج از لبنان قدم بردارد و در صورت نقض توافق حزبالله، امکان ورود مجدد به آن وجود داشته باشد اما در نوار غزه اگر حماس سر خود را مجددا بلند کند، ارتش مشکلی برای ورود مجدد ندارد اما دولت با توافقی برای توقف جنگ که در نهایت اسرا را بازگرداند، مخالف است.
این تحلیلگر همچنین هشدار داد: فصل زمستان فرا رسیده است و این به معنای وخامت بیشتر وضعیت اسرایی است که ۱۳ ماه در اسارت به سر میبرند. زمستان همچنین جان ۲ میلیون تن از ساکنان غزه را که در چادرها و در شرایط سخت بهداشتی زندگی میکنند، تهدید میکند. احتمال شیوع یک بیماری همهگیر که منجر به مرگ هزاران نفر شود، خشم جهانیان را علیه ما برمیانگیزد که بخشی از آنها اسرائیل را به ارتکاب جنایت نسلکشی متهم میکنند.
وی همچنین گفت: در سایه بحران اقتصادی، این امر میتواند منجر به موج بزرگی از سرقت اموال و داراییها در شهرکهای غلاف غزه شود. ارتش مجبور خواهد شد از حضور خود در داخل بخش متخاصم دفاع کند و نیروهای زیادی را در اطراف مستقر کند تا از شهرکهای غلاف غزه محافظت کند.
این تحلیلگر روزنامه معاریو همچنین تصریح کرد: این موارد بدون اشاره به میلیونها مبالغی است که باید سرمایهگذاری کنیم تا ۲ میلیون نفر از ساکنان غزه را با نیازهای اولیه پزشکی، آموزش اولیه، برق و آب تأمین کنیم و پایینترین سطح نظم را در یک منطقه بزرگ و عمدتاً ویران شده اجرا کنیم. آیا در دولت کسی وجود دارد که این موارد را در نظر بگیرد؟
وی در پایان گفت: اخیراً روزنامه «وال استریت ژورنال» گزارش داد که مقامات فلسطینی از هر ۲ جناح اصلی فلسطینی، یعنی حماس و فتح، به توافق رسیدهاند که کمیتهای غیرسیاسی از تکنوکراتهای فلسطینی بدون وابستگی به هیچیک از این جریانها ایجاد کنند تا بار حساس و عظیم توزیع کمکها و بازسازی غزه را به دوش بکشد؛ این بهترین راهکار در شرایط فعلی است و آن به ارتش اسرائیل اجازه ورود به مرکز نوار غزه را میدهد و اسرا و سربازان اسرائیلی را به خانههایشان باز میگرداند و به ما اجازه میدهد تا امور خود را درخصوص نوار غزه تنظیم کنیم و آدمهای متوهمی که آرزوی بازگشت به غوش قطیف را در سر میپرورانند با آرزوهایشان رها میکند.
52ایالات متحده و رژیم صهیونیستی در حال بررسی توافقی برای دوران پساجنگ غزه هستند که بر اساس آن، یک دولت موقت تکنوکرات در غزه مستقر میشود، تا زمانی که شرایط برای برگزاری انتخابات فراهم شود. توافق جریانهای فلسطینی، یکی از موانع اصلی بر سر راه توافق پیشنهادی ایالات متحده را مرتفع خواهد ساخت.
بازسازی غزه یک طرح عظیم است، زیرا طبق گزارش سازمان ملل متحد، دو سوم ساختمانهای غزه آسیب دیده یا تخریب شدهاند. یک آژانس سازمان ملل در ماه مه اعلام کرد که بازسازی غزه ممکن است تا ۴۰ میلیارد دلار هزینه داشته باشد.
انتهای پیام