به مناسبت روز جهانی کودک؛

محیط‌ زیست سالم از حقوق بنیادین کودکان است

رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد اظهار کرد: محیط زیست سالم یکی از حقوق بنیادین کودکان به شمار می‌رود و باید در سیاست‌گذاری‌های دولت در اولویت قرار گیرند.

روز جهانی کودک(۳۰ آبان) فرصتی برای گرامی‌داشت کودکان به‌عنوان آینده‌سازان جوامع و تاکید بر اهمیت توجه به حقوق، نیازها و رفاه آنان است. این روز همچنین یادآوری می‌کند که حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی، نه تنها یک مسئولیت جهانی است، بلکه وظیفه‌ای در قبال نسل‌های آینده محسوب می‌شود.

کودکان حق دارند در جهانی زندگی کنند که طبیعت سالم، هوای پاک و منابع پایداری برای رشد و پیشرفت آنان فراهم باشد. بنابراین، توجه به محیط زیست بخش مهمی از ایجاد آینده‌ای بهتر برای کودکان است.

«نرگس کریمیان» رئیس اداره آموزش و مشارکت های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد به همین مناسبت در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن بیان این که روز جهانی کودک فرصتی برای تجلیل از کودکان و تأکید بر حقوق آنان است، اظهار کرد: یکی از مسائل مهم در باره کودکان، محیط زیست کودکان و آینده آنها است.

وی ضمن بیان این که محیط زیست سالم یکی از حقوق بنیادین کودکان به شمار می‌رود و در مجموعه حقوق بشر جایگاه مهمی دارد، گفت: آلودگی هوا و آب، کاهش تنوع زیستی و تغییرات اقلیمی آثار زیانباری بر سلامت و رشد کودکان دارند و این مسئله نیازمند توجه جدی است، چرا که کودکان به‌عنوان نسل آینده جامعه، به ‌شدت از این چالش‌ها تأثیر می‌پذیرند.

رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی محیط زیست استان با اشاره به حقوق زیست‌محیطی کودکان، گفت: کودکان باید از حقوقی مانند محیطی پاک و پایدار، دسترسی به اطلاعات، استانداردهای مناسب زندگی و بالاترین سطح سلامت برخوردار باشند.

وی افزود: این حقوق مستقیماً با شرایط زیست‌محیطی ارتباط دارند و باید در سیاست‌گذاری‌ها در اولویت قرار گیرند.

کریمیان تأکید کرد: دولت‌ها موظفند در راستای تعهدات بین‌المللی خود اقداماتی نظیر کاهش آلودگی هوا، تضمین دسترسی به آب سالم، احیای تنوع زیستی، حذف سوخت‌های فسیلی و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را اجرایی کنند.

وی افزود: علاوه بر این جلوگیری از تولید و انتشار مواد سمی که به سلامت کودکان آسیب می‌رسانند، از وظایف اصلی آنها است.

این مسئول اظهار کرد: دولت‌ها باید از اثرات مخاطرات زیست‌محیطی بر حقوق کودکان جلوگیری کنند و برای پیشگیری از آسیب‌های ناشی از این مخاطرات، اقداماتی نظیر ایجاد سیستم‌های هشدار اولیه را در نظر بگیرند.

وی با بیان این که اقدامات پیشگیرانه برای حفاظت از کودکان در برابر آسیب‌های زیست‌محیطی، نشان‌دهنده تعهد دولت‌ها به حقوق کودکان است، گفت: این اقدامات باید با رعایت اصل احتیاط و در اولویت سیاست‌گذاری‌ها قرار گیرند تا آینده کودکان که آینده زمین نیز هست، تضمین شود.

رئیس اداره آموزش و مشارکت های مردمی محیط زیست استان در پایان در خصوص اقدامات انجام شده توسط اداره حفاظت محیط زیست یزد برای آموزش کودکان در حوزه محیط زیست اظهار کرد: برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه، حضور در مدارس و جلسات پرسش‌وپاسخ، همکاری با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، برگزاری مسابقات زیست محیطی، آموزش میدانی دانش آموزان در مناطق تحت مدیریت، تولید محتوای مناسب کودکان، توزیع اقلام آموزشی، تهیه و تدوین پنج جلد کتاب زیست محیطی ویژه کودکان، افتتاح خانه‌های محیط زیست در راستای آموزش زیست محیطی به کودکان و اجرای طرح همیار محیط زیست کودکان از جمله اقداماتی است که طی یک سال گذشته برای آشنایی بیشتر کودکان با محیط زیست انجام شده است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۹ آبان ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۴
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403082921495
  • خبرنگار : 50592