/سوگواره ملی میعادگاه عاشورایی در ایستگاه هفتم/

«آبروی آب»؛ آبروداری از بیرق علمدار کربلا

سوگواره ملی میعادگاه عاشورایی دانشجویان عصر امروز (سه‌شنبه ۲۹ آبان‌ماه) با برگزاری آیین اختتامیه در محل حسینیه اعظم زنجان به ایستگاه هفتم می‌رسد.

برگزاری رویدادهای فرهنگی همواره یکی از دغدغه‌های دستگاه‌های فرهنگی و حتی غیرفرهنگی در کشور بوده و مسوولان ذی‌ربط را بر آن داشته است تا برنامه‌ریزی‌های مدونی را در راستای برگزاری هر چه بهتر این رویدادها اتخاذ کنند. هر چند تجربه و آمار بیانگر آن است که اغلب این رویدادها و جشنواره‌ها بعد از برگزاری چند دوره، تاثیرگذاری خود را از دست می‌دهند و به یک برنامه روتین فرهنگی تبدیل می‌شوند.

معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی زنجان در راستای تاثیرگذاری و نقش‌آفرینی خود در عرصه‌های فرهنگی تلاش کرد تا با اتخاذ رویکردی جدی و عملی در این زمینه، سهم عمده‌ای در جذب مخاطبان و از همه مهم‌تر تداوم‌بخشی به برنامه‌های فرهنگی داشته باشد. از این رو با برخورداری از ظرفیت‌های ناب نیروی انسانی خود توانست در اوایل دهه ۹۰ طرحی نو در اجرای برنامه‌ها و جشنواره‌های فرهنگی درانداخته و اثری ماندگار به نام «سوگواره ملی میعادگاه عاشورایی دانشجویان» را خلق کند.

از آنجا که زنجان به واسطه اشتهار به «پایتخت شور و شعور حسینی» میعادگاه یکی از بزرگ‌ترین اجتماع‌های مسلمانان در قالب دسته عزاداری حسینیه اعظم و زینبیه اعظم بوده است، با استعانت از جاودانگی تاریخ عاشورا بویژه در این خطه از ایران اسلامی، دبیرخانه این سوگواره را عهده‌دار شد و توانست با همت جهادگران حوزه فرهنگی، این مسیر را پربارتر از ادوار گذشته ادامه دهد و امروز شاهد برگزاری آیین اختتامیه آن در ایستگاه هفتم باشیم.

«میعادگاه عاشورایی دانشجویان» با هدف ترویج و هم‌افزایی فرهنگ عاشورایی، اشاعه ساختار ذهنی و عملکردی امام حسین (ع) در جامعه و تعمیق استعدادها و ظرفیت‌های استان و نیز پرورش افرادی که توانایی تاثیرگذاری در این وادی را داشته باشند، تدوین شد. از سوی دیگر هدف اصلی برگزاری این سوگواره، نهادینه کردن، انتقال پیام بصیرتی و سبک زندگی امام حسین (ع) بوده و بدون شک تا به امروز تجربه‌ای گران‌سنگ در این زمینه به دست آمده است.

آیین اختتامیه اولین دوره این سوگواره ملی در ۱۲ اسفندماه سال ۱۳۹۳ با ارسال ۴۲۳۲ اثر به دبیرخانه آن در زنجان کلید خورد، تا قوت قلبی برای برگزارکنندگان آن در سال‌های آینده باشد. بدون شک، برگزاری اولین دوره این رویداد فرهنگی را باید تجربه ارزنده‌ای برای این نهاد انقلابی در اهتمام به فعالیت‌های فرهنگی، بویژه در حوزه فرهنگ عاشورایی قلمداد کرد که توانست ثمرات زیادی را در این عرصه به دنبال داشته باشد و گام اول را در این عرصه محکم بردارد.

برگزاری این رویداد بزرگ فرهنگی در ایستگاه دوم که ۱۰ اسفندماه سال ۱۳۹۵ و با ارسال ۲۹۸۶ اثر به دبیرخانه محقق شد، حاکی از اهتمام جدی جهاددانشگاهی زنجان به تداوم فعالیت در حوزه‌هایی بود که جوانان را بیش از پیش با مضامین فرهنگ عاشورایی عجین کرده و این مهم را به اثبات برساند که برنامه‌های فرهنگی جهاددانشگاهی مکمل برنامه‌های فرهنگی دانشگاه‌ها بوده و تلاش شده است تا دانشجویان در بستر علمی، فعالیت فرهنگی نیز داشته باشند.

این سوگواره که بعد از برگزاری دو دوره، عنوان ملی را به معنای واقعی کلمه به یدک می‌کشید، توانست در ایستگاه سوم ۳۱۶۱ اثر را از سراسر کشور جمع‌آوری و آیین اختتامیه آن را ۲۹ بهمن‌ماه سال ۱۳۹۶ برگزار کند که این خود بیانگر آن است که معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی زنجان توانسته است با اتکا به نیروهای جهادی خود، برنامه‌های شاخص فرهنگی در سطح ملی را به بهترین شکل ممکن برگزار کند و بی‌شک سوگواره ملی میعادگاه عاشورایی دانشجویان، یکی از این برنامه‌ها بود.

تشویق دانشجویان به تفکر و خلق آثار فاخر در بخش‌های مختلف در راستای تعمیق باورهای دینی و مذهبی در میان نسل آینده‌ساز کشور، معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی زنجان را بر آن داشت تا چهارمین دوره سوگواره ملی میعادگاه عاشورایی دانشجویان را با همتی والا و کار جمعی و جهادی پیش برد و آیین اختتامیه آن را ۳۰ بهمن‌ماه سال ۱۳۹۷ با ۳۸۴۲ اثر رسیده به دبیرخانه دائمی این سوگواره ملی در زنجان برگزار کند و پایمردی جهادگران فرهنگی را در این مسیر به اثبات برساند.

در طول دوره‌های برگزاری این آیین ملی، معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی زنجان در دوران همه‌گیری کرونا نیز دست از تلاش بی‌وقفه برای تداوم مسیری که در پیش گرفته بود، برنداشت تا یک بار دیگر ثابت کند که می‌توان در بدترین شرایط نیز برنامه‌های فرهنگی فاخر برگزار کرد، چراکه وعده صادق جهادگران حوزه فرهنگی زنجان در ۹ اسفندماه سال ۱۳۹۹ با ارسال ۳۰۱۸ اثر به دبیرخانه دائمی این سوگواره در زنجان محقق شد تا مسیر برای ادامه راه هموارتر شود.

معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی زنجان در طول برگزاری سوگواره ملی میعادگاه عاشورایی دانشجویان تلاش کرد تا با فراهم کردن شرایط لازم، زمینه مشارکت بیش از پیش دانشجویان هنرمند در بخش‌های ادبی و هنری را برای حضور حداکثری و مثمرثمر مهیا کند. از همه مهم‌تر اینکه آیین‌های مذهبی تاسوعا و عاشورای حسینی در زنجان به عنوان یکی از پایگاه‌های مهم ملی و حتی جهانی مکتب اهل‌ بیت (ع) همواره مورد توجه این سوگواره بوده است.

با وجود توقف برگزاری آیین اختتامیه این سوگواره در ایستگاه ششم به دلایل متعدد علی‌رغم ارسال بیش از ۳۰۰۰ اثر به دبیرخانه آن در سال ۱۴۰۱، تشویق نسل جوان برای تولید محصولات متنوع با محوریت فرهنگ ‌عاشورایی و استفاده از ابزار هنر برای ترویج فرهنگی دینی تداوم پیدا کرد و همین توقف کوتاه باعث شد تا هفتمین دوره این سوگواره با نگاهی نو تدوین شود و با ارسال ۲۱۴۲ اثر به دبیرخانه، امروز شاهد برگزاری آیین اختتامیه آن باشیم.

فراخوان هفتمین سوگواره ملی میعادگاه عاشورایی دانشجویان که با عنوان سوگواره ملی «آبروی آب» نام‌گذاری شد، با موضوع مقام والای حضرت ابوالفضل العباس (ع) در ۱۷ تیرماه امسال همزمان با آغاز ماه محرم منتشر شد. تفاوت این دوره از سوگواره با دوره‌های قبل در این بود که شش دوره قبلی با موضوع کلی عاشورایی برگزار و این دوره به دلیل تخصصی شدن محتوا و جهت‌گیری هدفمند و ترویج هنر عاشورایی صرفاً با موضوع علمدار کربلا انتخاب شد.

امروز (۲۹ آبان ماه) قرار است، آیین اختتامیه سوگواره ملی «آبروی آب» در همان مکانی که برای همه زنجانی‌ها در نزد اهل‌ بیت (ع) آبرو خریده است، برگزار شود. جهادگران معاونت فرهنگی زنجان با استعانت از مبارزه علمدار کربلا در برابر نفس اماره، همه مشکلات برگزاری چنین رویدادی را پشت سر گذاشته و این بار با راهبردی جدید بنا دارند مسیری را که از سال ۱۳۹۳ تا امروز طی شده است، با آبروداری از آبروی آب تداوم ببخشند و کماکان پرچمدار این سوگواره باشند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۹ آبان ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۱
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403082921327
  • خبرنگار : 50159