به گزارش ایسنا، در سال ۲۰۲۱، ایالات متحده، انگلیس و استرالیا مشارکت امنیتی «آکوس» را آغاز کردند. بر اساس بند اول این پیمان، واشنگتن و لندن متعهد شدند که به کانبرا در دستیابی به زیردریاییهای هستهای کمک کنند. بخش دوم شامل یک توافقنامه اشتراک فناوری گستردهتر است که میتواند به طور بالقوه کشورهای دیگری مانند کانادا و ژاپن را دربر بگیرد.
به نقل از شبکه خبری راشاتودی، پنتاگون، وزارت دفاع استرالیا و وزارت دفاع انگلیس بیانیههای همزمانی را صادر کردند و ابتکار جدیدی را تحت عنوان ستون دوم، با عنوان «ترتیببندی پروژه آزمایش و آزمایش پرواز فراصوت» (HyFliTE) اعلام کردند.
پروژه مذکور تا سال ۲۰۲۸ شامل ۶ پرتاب آزمایشی مشترک با مجموع بودجه ۲۵۲ میلیون دلاری خواهد بود.
سخنگوی پنتاگون در این باره اظهار داشت که هدف این ابتکارعمل افزایش سرعت آزمایش و استفاده از منابع ترکیبی و امکانات آزمایش است.
«هیدی شیو»، معاون وزیر دفاع آمریکا در امور تحقیق و مهندسی گفت: «ما در حال افزایش توانایی جمعی خود برای توسعه و ارائه فناوریهای مافوق صوت تهاجمی و دفاعی از طریق مجموعهای قوی از آزمایشهای سهجانبه هستیم که پیشرفت مفاهیم مافوق صوت و فناوریهای توانمندسازی حیاتی را تسریع میکند.»
هم ایالات متحده و هم انگلیس در حال حاضر از روسیه و چین در تولید تسلیحات مافوق صوت عقب هستند.
اولین موشک مافوق صوت روسیه به نام «کینژال Kh-۴۷» که مورد آزمایش قرار گرفت، در سال ۲۰۱۷ وارد خدمت شد، در حالی که چین دو سال بعد موشک مافوق صوت خود را به نام «F-ZF» مستقر کرد.
ایالات متحده اولین آزمایش موفقیتآمیز موشکی مافوق صوت خود را در سال ۲۰۱۷ انجام داد، اما پس از یکسری آزمایشهای ناقص و لغو پروژهها، هنوز چنین سلاحی را به کار نگرفته است. هدف لندن توسعه و استقرار اولین موشک کروز مافوق صوت تا سال ۲۰۳۰ است. استرالیا همچنین بیش از ۱۵ سال است که با ایالات متحده در پروژه مشترک مافوق صوت همکاری کرده است.
به گفته لندن، ابتکار مشترک جدید توسط بیش از ۹۰ تامین کننده از کشورهای عضو آکوس و متحدان اتحادیه اروپا، با پتانسیل تجاری تا ۱ میلیارد پوند (۱.۲۷ میلیارد دلار) پشتیبانی خواهد شد.
جان هیلی، وزیر دفاع انگلیس نیز با اشاره به این مساله که این یک توافق مهم است، گفت: «این کار ما را جلوتر از دشمنانمان در میدان نبرد نگه میدارد، امنیت جمعی ما را تقویت میکند و به حفظ صلح و ثبات در جهانی پیچیده و خطرناک کمک میکند.»
در همین حال، استرالیا توافقنامه HyFliTE را به عنوان «سطح جدید همکاری» توصیف کرد و افزود که پرتابهای آزمایشی مشترک برنامه ریزی شده توسعه مفاهیم مافوق صوت و فناوریهای حیاتی را تسریع میبخشد.
انتهای پیام