معاون خدمات شهری شهرداری خبر داد

راه‌اندازی بازارهای زنجیره‌ای شهری در اهواز/ آغاز جمع‌آوری قلیانی‌ها از هفته آینده

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اهواز از راه‌اندازی بازارهای زنجیره‌ای شهری به منظور تنظیم بازار اهواز خبر داد.

علی شمسی در نشست خبری که امروز (۲۸ آبان‌ماه) برگزار شد، با اشاره به تلاش برای ارائه خدمات شهری یکسان در مناطق مختلف اهواز اظهار کرد: اهواز عقب نگهداشته شده است و نسبت به شهرهای دیگر خدمات کمتری در آن ارائه شده است.

ساخت ایستگاه‌های نخاله در ۸ منطقه اهواز

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به وضعیت نخاله‌های سطح شهر افزود: مدیران ارشد خوزستان از مشکل نخاله‌های ساختمانی نام می‌برند در حالی که تا دو سال پیش این نخاله‌ها تا مرکز شهر نفوذ کرده بود. در حال حاضر برای مدیریت این مساله، با خرید دستگاه بازیافت نخاله و تدابیر خاص ویژه هر منطقه، تصمیم گرفته شده است که در هر منطقه  یک ایستگاه نخاله ایجاد شود.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اهواز گفت: این ایستگاه‌ها در محدوده دیوارکشی شده برای قرار دادن نخاله‌های خرد در نظر گرفته شده‌اند تا علاوه بر کاهش هزینه‌های مردم، نازیبایی شهر کنترل شود. تلاش بر این است تا قبل از پایان سال، این هشت محل به مردم اطلاع‌رسانی شود اما برای کار در این زمینه به همراهی شهروندان نیاز داریم.

شمسی بیان کرد: پروژه کارخانه بازیافت نخاله با سرعت خوبی اجرایی شده و از تولید آن برای استفاده زیرسازی و تولید کفپوش جدول‌ها و پیاده‌روها استفاده می‌شود؛ تولید این کارخانه در مرحله آزمایش‌های اولیه است و پس از تایید، تولید گسترده انجام می‌شود.

آمادگی شهرداری اهواز برای نی‌زدایی کارون

وی عنوان کرد: رودخانه کارون دارای ساحل و بستر رودخانه است؛ ساحل رودخانه را شهرداری ساماندهی می‌کند اما کار در بستر آن با سازمان آب ‌و برق است و انتظار می‌رود این سازمان برای نی‌زادیی داخل آن اقدام کند. شهرداری هم آمادگی خود را برای همکاری در نی‌زدایی اعلام کرده است.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اهواز در خصوص وضعیت ارائه خدمات شهری در حاشیه شهر گفت: ساخت و سازهای بدون مجوز در کنار اهواز شرایط خدمات شهری را برای ما سخت کرده است. در کوچه‌های بسیاری از محله‌های عین دو، کوی سیاحی، کروشات‌ها، ملاشیه و ... هنوز شبکه فاضلاب کامل نشده است در نتیجه برای آسفالت و ارائه خدمات معذوراتی داریم اما هر جا که آبفا برای انجام پروژه فاضلاب کار کرده است ما هم به سرعت اقدام کرده‌ایم. به طور مثال در خیابان صلاح‌الدین که خیابان بسیار بزرگی است، زیرسازی، آسفالت، ساخت کانال‌های دفع آب‌های سطحی انجام شده است.

وی با اشاره به ارائه آموزش‌های شهروندی در خصوص خارج کردن زباله راس ساعت ۲۳ و تفکیک از مبداء عنوان کرد: در برخی از شهرها یک روز در میان زباله جمع‌آوری می‌شود و در یکی از کلانشهرها جمع‌آوری زباله در روزهای جمعه هم حذف شده است اما در اهواز هر ساعت از شبانه‌روز زباله از منزل خارج می‌شود و منظر شهر زشت و نازیبا می‌شود.

شمسی با بیان اینکه نبود درختان دارای سایه‌سار، نازیبای‌های شهر را بیشتر نمایان می‌کند، گفت: برای داشتن فضای سبز مناسب حداقل به آب خام نیاز داریم. با وجود رودخانه خروشان کارون، از نعمت آن استفاده نشده است بنابراین ایجاد شبکه آب خام را در اولویت قرار دادیم و کار در چهار منطقه آغاز شده است. در قالب این شبکه از کنار رودخانه کارون تا انتهای حاشیه شهر لوله‌کشی انجام می‌شود و با کاشت درخت و آبیاری درست می‌توانیم زیبایی واقعی را به چشم بینیم.

دست‌فروشان کجا می‌روند؟

وی با اشاره به وضعیت فعالیت دست‌فروشان بیان کرد: در مرکز شهر کم و بیش دست‌فروشان جمع‌آوری می‌شوند اما ساماندهی کامل انجام نشده است. رایزنی‌ها با حوزه ترافیک برای تحویل گرفتن پارکینگ آزادگان و فهمیده در حال انجام است تا دست‌فروشان از ساعت ۷ شب تا پاسی از شب در این قسمت فعالیت کنند.

راه‌اندازی بازارهای کرامت برای تنظیم بازار

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اهواز با اشاره به برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی بازارهای کرامت برای تنظیم بازار گفت: به زودی اولین بازار کرامت به عنوان اولین بازار زنجیره‌ای اهواز در کیانشهر رونمایی می‌شود. این کار در ساماندهی دست‌فروشان و تنظیم قیمت تاثیرگذار خواهد بود.

باز زنده‌سازی کارون به کجا رسید؟

وی بیان کرد: باز زنده‌سازی کارون در ۱۵ هکتار از ساحل و از پل ششم آغاز شد و بیش از ۳۰ درصد پیشرفت داشته است و بخش دیگر کار هم به زودی شروع می‌شود.

آخرین وضعیت ساماندهی سایت پسماند

شمسی در خصوص موارد آتش‌سوزی در سایت دفن زباله صفیره و آلودگی هوای ناشی از آن تصریح کرد: خط قرمز ما آتش‌سوزی در سایت صفیره است و در این سایت آتش‌سوزی نداریم. تنها در کمتر از یک هفته یک آتش‌سوزی داشتیم.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اهواز گفت: کارخانه تولید کود کمپوست هم به زودی و تا کمتر از یک ماه دیگر به بهره‌برداری می‌رسد و پس از آن تنها ۳۰ تا ۴۰ درصد زباله در سایت دفن می‌شود و ۶۰ درصد به صورت کود کمپوست در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد. این کارخانه در مساحت بیش از ۵ هکتار و با اعتبار بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان ایجاد شده است.

کاهش ماندگاری آب در خیابان‌ها با اجرای پروژه‌های دفع آب‌های سطحی

شمسی در خصوص اجرای پروژه‌های دفع آب‌های سطحی عنوان کرد: در ابتدای این دوره مدیریت شهری، پس از بارندگی‌ها در بیش از ۲۰۰ نقطه شهر تا یک هفته آبگرفتگی داشتیم اما با اقدامات انجام شده، تعداد این نقاط به ۱۸ نقطه با مدت زمان ۲۰ تا ۳۰ ساعت کاهش یافته است و امسال هم به پنج تا شش ساعت می‌رسد. تلاش می‌شود زمان ماندآب ناشی از بارندگی به کمترین زمان ممکن برسد.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اهواز با اشاره به تاثیر ساخت و سازهای صنایع در تغییر مسیر هدایت آب و ایجاد اختلال در دفع آب‌های سطحی تصریح کرد: یکی از شرکت‌های صنعتی اهواز با ایجاد ساخت و ساز، جلوی خروج آب‌های سطحی را گرفته است و شهرداری مجبور است با لوله‌گذاری، این آب را به سمت کانال‌های آب‌های سطحی هدایت کند.

شمسی گفت: در بسیاری از مسیل‌های خروج آب‌های سطحی، ساخت و ساز انجام شده است یا صنایع دیوارهایی ساخته‌اند که موجب طولانی شدن زمان خروج آب می‌شود. اکنون باید این صنعت (شرکت صنایع فولاد خوزستان) همکاری کند و مسیرخروج آب به سمت نهر مالح را باز کند.

وی افزود: مسیل‌ها و آبراه‌های هدایت آب از ۵۰ سال پیش مشخص بوده‌اند و باید همیشه باز می‌ماندند تا آب به سمت کانال‌ها و تالاب‌ها هدایت شود.

لزوم همکاری شرکت‌های مستقر برای ساماندهی وضعیت آرامستان باغ فردوس

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اهواز در خصوص وضعیت آرامستان باغ فردوس گفت: باغ فردوس در ۲۵ کیلومتری شهر اهواز احداث شد اما زیر ساخت‌ها و راه مناسب و برای آن ایجاد نشده است که ادارات و شرکت‌ها به ویژه شرکت نفت که در این مسیر رفت و آمد می‌کنند باید به کمک شهرداری بیایند و ایمن‌سازی پل ورودی، آسفالت معابر و روشنایی ایجاد شود.

معضل جمع‌آوری سگ‌های بلاصاحب

وی افزود: جمع‌آوری سگ‌های بلاصاحب خواسته بحق مردم است و این کار به شهرداری واگذارشده است اما نیازمند همراهی دستگاه‌های همکار هستیم. مردم باید متوجه شوند با غذا دادن به سگ‌های بلاصاحب تعداد این سگ‌ها بیشتر می‌شود و این موجود زنده شرایط امن برای خود ایجاد می‌کند و تعداد آن‌ها بیشتر می‌شود.

شمسی عنوان کرد: عقیم کردن و جمع‌آوری سگ‌های بلاصاحب در اهواز متوقف نشده و اگر سرعت کار کند شده است به علت نبود داروهای بیهوشی و حمایت‌های بی‌جای حامیان است و باید دیگر دستگاه‌ها در این زمینه کمک کنند.

سلب آرامش شهروندان توسط قلیانی‌ها  

وی تصریح کرد: فعالیت عرضه‌کنندگان قلیان علاوه بر اینکه منظر نازیبایی برای گردشگران ایجاد کرده است، مورد نقد شهروندان و سلب آرامش آن‌ها شده است. در این خصوص جمع‌آوری عرضه‌کنندگان قلیان در بلوار ساحلی غربی از پل طبیعت تا پل ششم اوایل هفته آینده آغاز می‌شود.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اهواز ادامه داد: هنوز پیمانکار جمع‌آوری عرضه‌کنندگان قلیان در بلوار ساحلی شرقی و فرودگاه مشخص نشده است. کمتر از ۲۰ روز دیگر پیمانکار مشخص و پس از آن کار آغاز می‌شود. 

انتهای پیام 

  • دوشنبه/ ۲۸ آبان ۱۴۰۳ / ۲۱:۴۹
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403082821119
  • خبرنگار : 50225