محمد حسین زاده، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در این جلسه که با هدف عملیاتی کردن موضوع پالایش اعضای صندوق اعتباری هنر در مسیر توزیع عادلانه خدمات صندوق به اعضای واجد شرایط در قالب طرح بهبود برگزار شد، اظهار کرد: با نگاهی اجمالی به قوانین و آییننامههای سازمانی به این نکته میرسیم که در لوای عنوان متولی زیست بوم فرهنگ، هنر، رسانه و فعالیتهای فرهنگی، قرآنی، وظیفه ما راهبری این زیست بوم است.
وی افزود: استفاده از واژه راهبری بدان معناست که زمانی که هم گام با ما بسیاری از دستگاههای فرهنگی و حتی غیر مرتبط با فرهنگ، تمام بودجه یا قسمتی از آن را صرف امور فرهنگی میکنند، علاوه بر هزینه کرد بودجه فرهنگی خود، بتوانیم با تعامل با این دستگاهها نقش خود را در توزیع درست و استفاده هدفمند از بودجههای فرهنگی سیال دستگاههای دیگر به درستی انجام دهیم.
حسینزاده ادامه داد: اگر با این نگرش که در سطح کلان وزارتی، این راهبری وجود دارد و سالانه کمکهای زیادی در قالب بودجههای مختلف به ساختار حمایتی از اعضای صندوق اعتباری هنر اضافه میشود؛ به هدف از برگزاری این نشست توجه کنیم، اهمیت آن بهتر روشن میشود.
وی عنوان کرد: طرح بهبود از این جهت مهم است که میتواند با پالایش و اعتبارسنجی درست و دقیق، زمینه ابقاء اعضای واجد شرایط صندوق اعتباری، ایجاد زمینه و کمک به جذب واجدین شرایط جدید و حذف اعضایی که طبق قوانین صندوق، نمی توانند از خدمات آن استفاده نمایند را فراهم کند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در توصیف شرایط هزینه کرد بخش فرهنگی و هنری استان گفت: تولیت فرهنگ، هنر، رسانه و فعالیت های قرآنی استان خراسان رضوی با ۳۳ شهرستان و ۲۹۲۸ نفر بیمه شده عضو در صندوق اعتباری هنر و بودجه تعریف شده برای ارائه خدمات به این بخشها بدون راهبری این زیست بوم امکان پذیر نخواهد بود.
وی ادامه داد: من امید دارم تا با این پالایش، تحت عنوان طرح بهبود، حمایتها از فعالان فرهنگی، هنرمندان، اهالی رسانه و فعالان قرآنی سمت و سویی درست یابد و به نتیجه قابل قبولی برسد. چرا که رفع دغدغهمندی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در مسیر تولید اثر و محتوا، میتواند کیفیت تولیدات را ارتقا بخشد.
مسلم کریمی، معاون اعضای صندوق اعتباری هنر کشور در ادامه پالایش و ساماندهی اعضا در سامانه صندوق اعتباری هنر و استمرار اعتبار سنجی در راستای هدفمند شدن ارائه خدمات به اعضا را از اهداف برگزاری و پیگیری طرح بهبود دانست و گفت: صندوق اعتباری هنر در حال حاضر بیش از ۱۰۳ هزار نفر عضو دارد که از خدمات آن استفاده می کنند. در صندوق اعتباری در این دوره بنا بر سیاستی که در پیش گرفته شده است؛ راه را برای ورود هنرمندان واجد شرایط جدید باز و هموار کرد؛ تا هنرمندان و اصحاب فرهنگ و رسانه بتوانند از خدمات صندوق هنر بهرمند شوند.
وی ادامه داد: ما در سفرهای استانی تیمی را برای این هدف مشخص کردیم که با رصد کامل، فعالان فرهنگی و هنری را که تولید اثر و محتوا میکنند، اما از خدمات صندوق اعتباری بیبهره هستند، شناسایی کنیم و شرایط را برای عضویت ایشان در این صندوق مهیا نماییم. در مقابل این سیاست ما هدف دیگری را هم دنبال کردیم که آن پالایش اعضایی بود که فعالیت فرهنگی و هنریشان متوقف شده و یا اصلا در این زمینه فعالیت نمیکنند.
کریمی اضافه کرد: در این حرکت موازی، هدف صرفهجویی در منابع مالی و بودجه نیست بلکه صیانت از حقوق هنرمندان و فعالان عرصه فرهنگ و رسانه و اعضای صندوق است.
وی عنوان کرد: در طرح بهبود، ورود اهالی فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان قرآنی که مطابق آیین نامهها فعالیت دارند در اولویت است از آن سو، باید درب خروج برای اعضای غیرفعال و غیرهنرمند باز شود. با این شکل فعالیتهای فرهنگی و هنری رونق مییابد و سیاست دولت در تولید آثار فرهنگی و هنری، پویایی انجمنها و ارتقا سطح فرهنگ جامعه اجرایی میشود.
بر اساس گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، طبق دستورالعمل این جلسه نصرالله نقنه، مدیر کارگروه طرح بهبود، پس از توضیحات تکمیلی در خصوص این طرح از رؤسای ستادی و ادارات شهرستان علی الخصوص کارشناسان صندوق در استان خراسان رضوی که به طور مستقیم با فعالان فرهنگ، هنر، رسانه و قرآن در ارتباط هستند؛ خواست که بر اساس دیدهها و تجارب خود، نقطه نظرات خود را مطرح کنند تا بتوان به نتیجه مطلوبتری در پالایش اعضا دست یافت.
انتهای پیام