یک حقوقدان:

کتاب خواندن، نیاز به بایست و الزام ندارد

یک حقوقدان و عضو کانون وکلای استان اصفهان گفت: کتاب خواندن، نیاز به بایست و الزام ندارد و افراد زمانی به دنبال کتاب می‌روند که احساس نیاز وجود داشته باشد تا درباره موضوعی بیشتر بفهمند و یاد بگیرند.

گسترش شبکه‌های اجتماعی و محتوای خلاصه شده، باعث شده است که میزان مطالعه عمیق میان آدم‌ها کمتر شده و تعداد کتاب‌خوان‌ها هر روز کمتر شود. کتاب‌خوان‌ها، اهل تأمل هستند و به خرد جمعی آدم‌ها دسترسی دارند بنابراین اگر با کسی ارتباط دارید که کتاب می‌خواند، یعنی  هزاران بار زندگی می‌کنید.

شهروندان کتاب‌خوان سنگ بنای جامعه دانایی‌محور هستند که حیات خود را از اطلاعات مفید و معتبر کسب می‌کنند و می‌توانند توفیق بیشتری در راستای سازگاری خود با محیط داشته باشند و در نتیجه قافله توسعه زودتر به سرمنزل مقصود می‌رسد. 

سید حمزه خاره در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: احساس نیاز به دانستن که در فرد شکل می‌گیرد، شامل موردهایی است که اولین آن، اقرار به نادانی است، زیرا کتاب خواندن، به ما یادآوری می‌کند چقدر نادان هستیم و ما را فروتن می‌کند.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین علت‌های احساس نیاز شهروندان جامعه برای خواندن کتاب، کسب هرگونه دانش، آگاهی و معلومات است که ثمره آن، گسترش چشم‌انداز زندگی است زیرا خواندن کتاب، چشم‌انداز ما نسبت به زندگی را گسترش می‌دهد و دید ما را فراخ‌تر و گسترده‌تر می‌کند.

این حقوقدان تصریح کرد: هم‌ذات پنداری با انسان‌های دیگر، چهارمین عامل برای مطالعه است. در برخی شاخه‌های ادبیات  مثل رمان و داستان و یا جامعه‌شناسی، ما با خواندن کتاب با افراد دیگری هم ذات پنداری می‌کنیم که متفاوت با ما هستند.

خاره گفت: با کتاب خواندن، با جهان‌بینی و نگرش نویسندگان نسبت به زندگی روبرو می‌شویم. در واقع، برای راهکارهای مشکلات و مسائل زندگی، با دید و نگاه نویسندگان روبرو می‌شویم و از آنها می‌آموزیم تا چطور برخورد کنیم و واکنش نشان دهیم.

وی تصریح کرد: کسانی که کتاب می‌خوانند و اهل مطالعه هستند، منافع خود را به خوبی تشخیص می‌دهند و به حقوق شهروندی خود به خوبی آگاه هستند، خود را می‌شناسند و در زندگی کمتر دچار مشکل می‌شوند.

مادران جامعه فرزندان خود را به کتاب خواندن تشویق کنند

همچنین یک فعال در حوزه ترویج کتاب به ایسنا، گفت: در سال‌های اول زندگی خود با شعر و قصه آشنا می‌شویم که این شعرها، اغلب با لالایی‌های کودکانه آغاز می‌شود تا به تدریج پیشرفته‌تر و سخت‌تر شود؛ اما همواره جذابیت خود را حفظ می‌کند.

زهره دهقانی نوش‌آبادی اظهار کرد: جهان متعلق به کسانی است که کتاب می‌خوانند و رشد و ماندگاری نصیب مردمی است که اهل کتاب و تحقیق و تفکر هستند، زیرا انسان‌ها سازنده جامعه و فرهنگ هستند.

وی افزود: سلامت فرهنگ و جامعه به سلامتی مردم آن بستگی دارد و انسان سالم کسی است که جسم و روحی سالم دارد همان‌طور که جسم نیاز به غذای سالم دارد، روح انسان هم نیازمند غذای سالم است که فکر، غذای روح است و از کتاب‌ها ریشه می‌گیرد.

این فعال در حوزه ترویج کتاب، تصریح کرد: کتاب‌ها، حاصل فکر و اندیشه حکیمان و اندیشمندان هستند که در هر روزگار حاصل فکر و اندیشه‌های خود را در کتاب‌ها و کتابخانه‌ها برای ما به میراث گذاشته‌اند و هر کس که میل به تعالی دارد باید به سراغ این گنج‌نامه برود.

 این مروج کتاب‌خوانی گفت: یک مادر خوب همان‌طور که به فکر تأمین نیاز مادی خانواده است باید به فکر غذای روح خانواده خود هم باشد و همان‌طور که معاش خانواده را مدیریت می‌کند باید آگاهی خانواده را نیز مدیریت کند که این کار تنها با روی آوردن به کتاب ممکن است.

دهقانی نوش‌آبادی افزود: زنانی که فرزندان اهل مطالعه باشند و کتاب‌های مفید بخوانند، سلامت فردی و اجتماعی و توسعه فرهنگی جامعه نیز زودتر حاصل خواهد شد بنابراین مادران جامعه باید برای سعادت فرزندان خود، آنها را به کتاب خواندن تشویق کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۸ آبان ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403082820552
  • خبرنگار : 50260