نیم قرن بلاتکلیفی یک پروژه!

درست نیم قرن پیش عملیات اجرایی بزرگترین پروژه میراثی کرمانشاه آغاز شد. پروژه‌ای که روزگاری قرار بود جایی برای نمایش بخشی از شکوه تاریخ و تمدن سومین استان تاریخی کشور به مردم این دیار و گردشگرانی از سراسر ایران و اقصی نقاط دنیا باشد، اما تاکنون قیچی روبان افتتاح را به خود ندیده است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، کلنگ احداث موزه منطقه‌ای کرمانشاه حدود ۵۰ سال پیش به زمین زده شد، اما با وجود گذشت نیم قرن، به دلیل مشکل همیشگی پروژه‌های عمرانی یعنی «بی پولی» هنوز به بهره‌برداری نرسیده است.

شاید اگر در همان دهه ۵۰ این پروژه را می‌ساختند، اعتبار چندانی نمی‌خواست، اما هرچه که زمان گذشت میزان اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل آن بیشتر و بیشتر شد، تا جایی که امروز با چند ده میلیارد تومان هم نمی‌شود آن را جمع کرد. 

در طول چند دهه گذشته بخش‌های زیادی از زمین این موزه به ساختمان اداری میراث فرهنگی استان تبدیل شد و در بخش باقی مانده هم ساختمانی نیمه کاره بنا شده که گاهی مسئولین میراث فرهنگی استان می‌گویند که دیگر استانداردهای لازم را برای تبدیل شدن به موزه منطقه‌ای ندارد و گاهی هم نظری غیر آن می‌دهند. 

سال گذشته در سفر شهید رئیسی به کرمانشاه مقرر شد برای تکمیل این پروژه حدود ۷۰ میلیارد تومان اعتبار ظرف مدت سه سال اختصاص پیدا کند که آنطور که معاون میراث فرهنگی استان می‌گوید، تاکنون تنها ۱۰ میلیارد تومان آن را اختصاص داده‌اند که با توجه به اوراق مشارکت بودن آن، تنها نیمی از این اعتبار تخصیص پیدا کرده و صرف تاسیسات و استحکام بنا شده است. 

کیومرث خانی لعل آبادی در گفت و گو با ایسنا ادامه داد: طبق مطالعاتی که انجام داده‌ایم، این بنا همچنان می‌تواند به عنوان موزه منطقه‌ای کرمانشاه تکمیل شود، اما براساس آخرین برآوردهای انجام شده، تکمیل آن حدود ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد. 

وی اضافه کرد: این اعتبار صرف تکمیل بنا، محوطه سازی، احداث پژوهشگاه میراث فرهنگی و احداث مخزن امن خواهد شد. 

معاون میراث فرهنگی استان گفت: ما پیگیری‌های خود را برای جذب اعتبار به منظور تکمیل این پروژه ادامه می‌دهیم و امیدواریم مسئولین استانی و نمایندگان استان نیز در این زمینه پیگیری داشته باشند. 

خانی لعل آبادی در ادامه با بیان اینکه کرمانشاه از معدود استان‌های کشور است که موزه‌ای منسجم برای نمایش آثار تاریخی خود ندارد، عنوان کرد: کرمانشاه پس از استان‌های فارس و لرستان سومین استان تاریخی کشور با آثار باستانی بی‌شمار است که متاسفانه فضایی برای نمایش بخشی از تاریخ خود در آن را ندارد. 

انتهای پیام 

  • دوشنبه/ ۲۸ آبان ۱۴۰۳ / ۰۸:۴۹
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403082820360
  • خبرنگار : 50184