در پنجمین روز هفته کتاب سال ۱۴۰۳، تعداد ۱۰ عنوان کتاب انتشار یافته در جهاددانشگاهی استان اردبیل شامل ۶ عنوان در حوزه علوم انسانی، ۲ عنوان در حوزه علوم پایه، و یک عنوان در حوزه علوم پزشکی و یک عنوان در حوزه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، در این واحد معرفی و رونمایی شد.
حسام رسولی، رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل ۲۷ آبان در این مراسم فعالیت در عرصه کتاب و کتابخوانی را کاری ارزشمند و سازنده ترین فعالیت در جامعه عنوان کرد و گفت: میزان مطالعه در هر کشور یکی از شاخصهای پیشرفت در جوامع است و یکی از دلایل اصلی اینکه میزان مطالعه در کشور در حد مطلوب نیست این است که فرهنگ ما بیشتر فرهنگ شفاهی است و باید فرهنگ شفاهی به سمت فرهنگ مکتوب سوق داده شود.
وی فرهنگ مکتوب را زمینهساز شفافیت در مراودات اجتماعی و توسعه همدلی عنوان کرد و افزود: هر میزان فرهنگ مطالعه در جامعه توسعه یابد به همان اندازه شاهد حرکت به سوی مراودات اجتماعی سالم، همبستگی و همدلی خواهیم بود.
رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل با قرائت شعری از مولانا «ای بسا هندو ترک همزبان / ای بسا دو ترک چون بیگانگان / پس زبان محرمی خود دیگر است / همدلی از همزبانی بهتر است» به مناسبت شعار «خواندن برای همدلی» در سی و دومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی تصریح کرد: از گذشتههای دور فرهنگ ایرانی- اسلامی دنبال همدلی انسانها فارغ از مرزبندیهای زبان، رنگ، موقعیت جغرافیایی و... بوده است و فرهنگ ایرانی اسلامی، همواره دارای آرمانهای اصیل بوده است. اما متاسفانه در عصری که که به نام انفجار دانش نام گرفته است می بینیم برخی مدعیان تمدن مدرن عامل و حامی نسلکشی انسانها و آوارگی کودکان و زنان در فلسطین و لبنان هستند.
رسولی، میزان مطالعه در هر کشور را یکی از شاخصهای کلیدی پیشرفت و نشان از سلامت فکری و روانی جامعه عنوان کرد است و گفت: امروز سرانه مطالعه در کشور بین ۱۶ تا ۷۵ دقیقه متغیر اعلام شده است و استان اردبیل نیز پایین تر از میانگین کشوری است و جهاد دانشگاهی با بهرهگیری از صاحبان علم و اندیشه و اهل قلم سعی دارد در ارتقاء تولیدات فرهنگی و کتاب و ترویج فرهنگ مطالعه نقش پیشرو داشته باشد.
مدیر انتشارات جهاد دانشگاهی استان اردبیل نیز در این مراسم از چاپ ۲۹۳ عنوان کتاب در این انتشارات خبر داد و گفت: هم اکنون ۳۰ عنوان کتاب نیز در دست بررسی و اقدام برای چاپ میباشد.
مهران محمدی با اعلام اینکه تاکنون حدود ۱۵۰ عنوان کتاب نیز در شورای علمی مورد بررسی و از پروسه چاپ خارج شده است، بیان داشت: تلاش شده در انتشارات جهاد دانشگاهی اردبیل کتابهایی که دارای ارزش علمی بالاتری هستند، به چاپ برسد.
وی ۲۸ درصد کتابهای چاپ شده را در حوزه علوم انسانی، ۲۶ درصد را در حوزه کشاورزی و مابقی را در حوزههای پایه، فنی مهندسی، پزشکی و هنر و معماری عنوان کرد و افزود: انتشارات جهاد دانشگاهی اردبیل موفق شده عناوین ناشر برتر، ناشر برتر در حوزه کودک، هفت عنوان کتاب برتر سال، یک عنوان کتاب سال دانشجویی کشور، یک عنوان کتاب برتر کشور در حوزه نانو و شعبه برتر کشور در اجرای موفق ارائه سه دقیقهای را بدست آورد.
محمدی خاطرنشان کرد: برگزاری کارگاه های آموزشی و تبیینی در حوزه کتاب و مطالعه و برگزاری مسابقات کتابخوانی و اهدای کتاب از دیگر فعالیت های این مرکز بوده است.
وی اجرای طرحهای ملی سدید و فصل سخن را از دیگر اقدامات شاخص انتشارات جهاددانشگاهی استان اردبیل ذکر کرد.
در این مراسم در حوزه علوم انسانی از کتاب های« مهارتهای کاربردی سبک زندگی اسلامی» تالیف صادق فرهمندامین، توکل موسیزاده، وکیل نظری؛ با مقدمه محسن غرویان؛ «راهنمای معلم برای طراحی برنامه درسی: ویژه دانش آموزان تیزهوش و با استعداد» ترجمه محمود خروشی، عیسی عیسیزاده نظیف، علی مهرانپور؛ «زندگی شما در متاورس» ترجمه مریم محرمیشاماسبی؛ «ارزیابی آمادگی جسمانی» تالیف آرزو اسکندری، محمد فشی، علیرضا احمدپور، جاوید شاهحسینی؛ «دوره بندی قدرت در تمرینات ورزشی» تالیف جاوید شاهحسینی، محمد فشی، رحیم علیزاده و«بازاریابی گردشگری و خدمات خطوط هوایی» ترجمه محمد باشکوه اجیرلو، عبداله، حسین، رعنا و فاطمه علیزاده رونمایی به عمل آمد.
در حوزه علوم پایه نیز کتاب «شیمی لیگنین و کاربردها» ترجمه کیوان شایسته، قاسم محمدزاده، نیایش شایسته و کتاب «آشنایی با تلسکوپهای نوری» تالیف سالار عباسوند، مهسا بنینصیر، محمدامین سرمستی رونمایی شد.
در حوزه علوم پزشکی کتاب «علوم تشریح عمومی پزشکی» تالیف مصطفی اشرفی اوصالو و در حوزه علوم کشاورزی کتاب «مبانی ماشینهای فرآوری اسنکفودها» تالیف سیامک غریبیاصل و مبین مسرت رونمایی شد.
انتهای پیام