اصغر بلکیوند امروز (۲۷ آبانماه) در اولین جلسه مدیریت زیستبوم تالاب بیشه دالان بروجرد که در فرمانداری برگزار شد، اظهار کرد: مهمترین هدف برای مدیریت زیستبومی تالاب بیشه دالان هماهنگی بین بخشهای مختلف اجرایی و تقویت همکاری بین آنها است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از قسمتهای مهم اهداف مدیریت زیست بومی تالاب حفظ معیشت پایدار جوامع محلی پیرامون تالاب بوده و مدیریت بهرهبرداری پایدار از منابع آب و احیا و حفاظت از تنوع زیستی، ترویج و استقرار کشاورزی پایدار ضروری است.
رئیس اداره حفاظت و محیطزیست بروجرد اضافه کرد: در بخش تهدیدها ما با تهدیدات شیوه مدیریت اراضی و کشاورزی از جمله کشت محصولات آبدوست، تهدیدات ناشی از تغییرات اقلیمی و مدیریت ناپایدار تنوع زیستی و خشکسالیها مواجه هستیم.
بلکیوند با بیان اینکه بیتوجهی به تالاب بیشه دالان در آیندهای نزدیک خشکسالی آن را رقم خواهد زد، افزود: ناشی از تغییر معیشت و سنتهای فرهنگی سازگار با شرایط تالابی در جوامع محلی تالاب را داریم که در این زمینه میتوان به کشت برنج اشاره کرد.
وی بیان کرد: تهدیدی ناشی از ناهماهنگیهای سازمانهای دولتی، تهدیدهای ناشی از شیوههای مدیدیت اراضی کشاورزی تالاب نیز وجود دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد.
رئیس اداره حفاظت و محیطزیست بروجرد ادامه داد: گسترش محدوده زمینهای کشاورزی به سمت تالاب، مصرف سم و کود بیشتر برای مقابله با آفات مزارع گندم، نبود الگوهای نوین آبیاری، تهدید زیستگاه پرندگان با پساب کشاورزی، ساماندهی نشدن فاضلاب شهری و روستایی و تنش میان روستاهای پیرامون تالاب برای میزان بهرهبرداری از منابع آبی از دیگر تهدیدهای تالاب بیشه دالان است.
بلکیوند تصریح کرد: احیا بومگردی و صنایعدستی یکی از راهکارهای خوب برای اشتغال پایدار اهالی منطقه است، ایجاد سایت پرنده نگاری و عکاسی از طبیعت یکی از راهکارهای خوب برای جذب گردشگران به این منطقه است.
وی یادآور شد: در سیل سال ۹۸ در بالادست تالاب بهشدت تخریب داشتیم، اما پاییندست تالاب سیل فروکش کرد و کمترین آسیب به وجود آمد.
رئیس اداره حفاظت و محیطزیست بروجرد اظهار کرد: روستای کپر جودکی در اطراف تالاب بیشه دالان میزبان دائمی لکلکها است این موضوع ظرفیت خوبی برای جذب گردشگران در منطقه است.
بلکیوند خاطرنشان کرد: بستن خروجیهای آب تالاب برای حفظ همیشگی آب تالاب برای حفظ و نگهداری آن بسیار مهم است.
انتهای پیام