کوهسرخ در نزدیکی دومین گسل بزرگ کشور اما محروم از هلال‌احمر

معاون فرماندار کوهسرخ گفت: علیرغم اینکه این شهرستان در نزدیکی دومین گسل بزرگ کشور با نام درونه قرار دارد اما متأسفانه هنوز هلال‌احمر در کوهسرخ مستقر نشده است.

رضا داروغه در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه گسل درونه به عنوان دومین گسل فعال کشور مخاطرات بسیاری را برای این شهرستان به همراه دارد، افزود: علیرغم اینکه مشخص نیست چه زمانی و با چه قدرتی زلزله رخ می‌دهد اما شهرستان از نبود امکانات در مواقع بحرانی به شدت رنج می‌برد.

وی اظهار کرد: پس از آسیب‌شناسی صورت گرفته یکی از مشکلات جدی، در خصوص عدم استقرار برخی سازمان‌ها و ادارات در شهرستان است که هلال‌احمر به عنوان یک سازمان اثربخش و مهم از جمله آنها است.

معاون فرماندار کوهسرخ با اعلام اینکه استقرار هلال‌احمر در شهرستان در حوزه آموزش‌های پیش گیرانه و پیش از بروز بحران و همچنین در زمان بحران و بعد از آن بسیار حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: گرچه در زمان بروز حادثه نیاز به اسکان اضطراری و خدمات‌رسانی به موقع داریم، اما متأسفانه علیرغم پیگیری‌های صورت گرفته تاکنون شرایط استقرار هلال‌احمر در این شهرستان کوهستانی و حادثه‌خیز فراهم نشده است.

وی با بیان اینکه وجود هلال‌احمر فقط برای زمان بحران‌ها نیست بلکه حوادث و تلفات جاده‌ای را هم در شهرستان داریم، گفت: نبود بیمارستان و مراکز بیمارستانی و فرسوده بودن تعدادی از آمبولانس‌های شبکه بهداشت و درمان ضرورت استقرار هلال‌احمر را در شهرستان دو چندان کرده است.

داروغه همچنین از وقوع حوادث کوهستان و مفقودشدگی در کوه به خصوص در زمان برداشت ریواس خبر داد و افزود: وضعیت موجود موجب شده که ضرورت استقرار هلال‌احمر در شهرستان مورد توجه قرار گیرد.

وی بیان کرد: همچنین به دلیل اینکه هنگام بروز حوادث محلی از جمله زلزله همزمان دو شهرستان کوهسرخ و کاشمر با یکدیگر درگیر می‌شوند برای همین همواره اولویت هلال‌احمر نیز شهرستان کاشمر بوده در صورتی که برای این شهرستان نیاز به یک مدیر میدانی داریم و می‌طلبد هلال‌احمر مستقر شود.

معاون فرماندار کوهسرخ از نبود انبار هلال‌احمر و حتی نیروی آموزش دیده برای مواقع بحرانی در شهرستان خبر داد و افزود: چون ورودی و خروجی شهرستان به سمت نیشابور و کاشمر با اندک شرایط سرما و یخبندان، ریزش کوه و ... غالباً مسدود می‌شود و یا تردد به سختی انجام می‌گیرد و از سویی در حالت عادی هم به دلیل کم عرض بودن حوادثی داریم، می‌طلبد با شرایط موجود به جای اینکه هلال‌احمر فقط در زمان حوادث به شهرستان ورود کند در منطقه مستقر شود.

وی اذعان کرد: بعضاً در برخی حوادث تا تیم‌های امداد و نجات هلال‌احمر فراخوان شوند و در شهرستان حضور یابند زمان طلایی را از دست می‌دهیم.

داروغه در ادامه از مصوبه ستاد پیشگیری مدیریت و فرماندهی پاسخ به بحران شهرستان برای ساخت سه پد اضطراری و فرود بالگرد در شهر ریوش و بخش بررود و بخش مرکزی برای حوادث بزرگ‌تر خبر داد و گفت: همچنین مقرر شده ۱۰ خانه هلال به قید فوریت توسط هلال‌احمر در روستا راه‌اندازی شود و آموزش‌های لازم را ارائه داده و حداقل امکانات را هم استقرار کنند تا در زمان مخاطرات این ۱۰ خانه هلال بتوانند به کمک مردم بیایند.

وی همچنین یکی از آسیب‌های جدی را نبود بیمارستان و پزشک متخصص در شهرستان دانست و گفت: امیدواریم هر چه زودتر پزشکان متخصص مورد نیاز در شهرستان مستقر شوند.

معاون فرماندار کوهسرخ در ادامه گفت: تاکنون ۳۰ اداره یا سازمان دولتی در این شهرستان اداره، نمایندگی یا دفتر خود را راه‌اندازی کرده‌اند. از این تعداد ۱۵ اداره کل، اداره شهرستانی خود را در کوهسرخ راه‌اندازی و بقیه دستگاه‌ها و ادارات کل، نمایندگی یا دفتر خود را در ریوش، مرکز شهرستان بازگشایی کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: ساخت مجتمع اداری کوهسرخ ۲ سال و ۹ ماه پس از تأسیس این شهرستان، با حضور استاندار خراسان رضوی آغاز شد و بر اساس اعلام فرمانداری تا بهار امسال حدود ۵۰ درصد پیشرفت داشته است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۷ آبان ۱۴۰۳ / ۱۵:۰۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403082720065
  • خبرنگار : 30147