ناهید جعفری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه قرار گرفتن نوزاد در آغوش مادر به صورت عمودی باعث کمتر شدن مشکلات تنفسی نوزاد میشود، اظهار کرد: قرار گرفتن نوزاد روی سینه مادر به تولید شیر مادر که حاوی مواد مغذی مورد نیاز برای رشد مغزی نوزاد است، کمک میکند.
وی به والدین نوزادان نارس توصیه کرد که در مدت زمان بستری نوزاد نارس در بیمارستان به طور منظم در بخش حضور داشته باشند و با صحبت کردن و لمس نوزاد به تقویت حواس او کمک کنند.
این فوق تخصص نوزادان خاطرنشان کرد: غربالگری رتینوپاتی نوزاد نارس (معاینه چشم) در همه نوزادان با سن حاملگی کمتر از ۳۴ هفته و وزن تولد کمتر از ۲ کیلوگرم، برای پیشگیری از نابینایی نوزاد باید در سن یک تا ۱.۵ ماهگی انجام شود که در زنجان این معاینه توسط چشم پزشک فوق تخصص شبکیه در مرکز آموزشی درمانی آیتالله موسوی انجام میگیرد و در صورت لزوم به فواصل تکرار میشود.
او با اشاره به اینکه سلامت باروری و جوانی جمعیت، یکی از اهداف کلان کشور در سالهای اخیر است، اظهار کرد: در کنار اصل فرزندآوری، تامین و حفظ سلامت گروه سنی کودکان اهمیت ویژهای دارد و توجه به وضعیت ارائه خدمات به نوزادان به عنوان یکی از گروههای آسیبپذیر همواره جزو اولویتهای بهداشتی بوده است و در این میان، نوزادان پرخطر بویژه نوزادان نارس در مواردی از جمله بعضی بارداریهای پرخطر و دو قلویی و چندقلویی، نیازمند مراقبت و پیگیریهای خاص هستند.
جعفری با بیان اینکه جوانی جمعیت و مباحث مرتبط با آن هم اکنون از مهمترین مسائل کشور است که اگر به آن پرداخته نشود خسارات جبرانناپذیری به آینده کشور وارد خواهد کرد، افزود: جمعیت جوان به عنوان نیروی محرک جامعه است و این نیروی محرک میتواند تامینکننده امنیت و تحولآفرین در اقتصاد، آموزش، پرورش و سیاست باشد. بنابراین توازن و جوانی جمعیت نکته مهم و اساسی جهت برنامهریزی تحول و تعالی خانواده به عنوان اولین نظام اجتماعی است.
وی پنجره جمعیتی را فرصت مغتنمی برای جوان شدن جمعیت کشور دانست و گفت: بدیهی است بهرهمندی از این فرصت مستلزم مدیریت صحیح برای استفاده بهینه از امکانات بالقوه جمعیت فعال اقتصادی است و با برنامهریزی و اتخاذ سیاستهای حمایتی و ترغیب فرزندآوری، مسیر سازندگی، شکوفایی و بالندگی کشور هموارتر میشود.
این فوق تخصص نوزادان، جمعیت جوان، سالم، تحولگرا و مولد را از مهمترین عوامل پویایی و توسعه کشور عنوان کرد و یادآور شد: توجه به این سرمایه گرانبها و برنامهریزی و بهرهمندی به موقع از آن باید در محور تدابیر جمعیتی و تداوم رشد مثبت جمعیت کشور قرار گیرد که مقامات عالیرتبه رویکرد آینده کشور را افزایش جمعیت و ایجاد ثروت پایدار و جلوگیری از بحران سالخوردگی تعیین کردهاند و اهمیت مسئله فرزندآوری و جلوگیری از حرکت کشور به سمت سالمندی جمعیت را یادآور شدهاند.
انتهای پیام