عادل بصیری محمدپور در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: با توجه به اینکه علوفه مورد تغذیه گاو و گوسفند بهطور طبیعی فاقد مقادیر لازم مواد معدنی مورد نیاز برای رشد دام است و در دامداریهای سنتی نیز متناسب با نیاز دام مواد معدنی به دام داده نمیشود این امر سبب کمبود، کاهش رشد و تولید بوده و برای همین لازم است این کمبود به بهترین و موثرترین شکل تامین شود.
وی با بیان اینکه به همین منظور توزیع ۶۰۸۰ آجر لیسیدنی دام در بین دامداریهای سنتی سطح استان بهصورت رایگان آغاز شده است، خاطرنشان کرد: با توجه به فیزیولوژی دام در صورت کمبود مواد معدنی، بعضی دامها میل شدید به خوردن ضایعات در دسترس حاوی خاک و سنگ روی میآورد که این کمبود را جبران کند.
بصیری محمدپور با اشاره به اینکه استفاده از مکملهای معدنی و ترکیب آن با خوراک دام به شکل کنسانتره برای جبران این کمبود دامها ضروری است، یادآور شد: راهکار تکمیلی برای اطمینان از تامین این کمبود دامها استفاده از آجر لیسیدنی حاوی عناصر است.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه املاح معدنی طعم و بوی مناسبی برای تمایل دام ندارند املاح در بستری از نمک طعام به شکل لیسیدنی فسفر دار با مواد معدنی کلسیم، روی، آهن، مس، منگنز، سلنیوم تهیه میشود.
بصیری محمدپور اضافه کرد: کاهش اشتها، کاهش تولید، گندخواری دام، مشکلات تولید مثل، تب شیر، مشکلات قبل و بعد از زایمان را میتوان از جمله علائم کمبود مواد معدنی در بین دام دانست البته دام براساس نیاز آجر را لیس میزند تا این کمبود برطرف شود .
وی در ادامه تعداد جمعیت دامی استان همدان را دو میلیون و ۵۶۶ هزار و ۷۸۸ رأس شامل دو میلیون و ۴۱۹ هزار و ۵۵۳ رأس دام سبک و ۱۴۷ هزار و ۲۳۵ رأس دام سنگین برشمرد و اظهار کرد: معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان با پروژههای اصلاح نژاد برای تولید بیشترپروتئین، شیر، گوشت و افزایش تولید بیشتر جمعیت دامی سطح استان با پروژههای اصلاح نژاد از جمله همزمانسازی فحلی، تولید ترکیب ژنتیکی گوسفند، ترمینال کراس گوسفند و پروژهای تغذیه دام در حال فعالیت مستمر است.
انتهای پیام