ابن‌حسام خوسفی شاعر و عالم آگاه به کلام وحی و حدیث

رئیس دانشگاه بیرجند بیان کرد: اشعار ابن حسام خوسفی مزین به کلام وحی و حدیث حق بود که سرشت آن از درک عمیق این شاعر بزرگوار از مفاهیم دینی بوده است.

احمد لامعی، امروز یکشنبه ۲۷ آبان با بیان اینکه ما در استانی که در زمینه شعر و هنر سرشته روح و جان و عشق به دانش مقصودشان است، زندگی می‌کنیم، گفت: دیباچه تاریخ درخشان این دیار مزین به فرهیختگی و آداب‌پروری است و آنجا که سخن از منظومه ادبیات و عرصه شعر و شاعری نام نظم‌آفرینانی چون ابن حسام خوسفی، حکیم نزاری قهستانی آمده است.

 رئیس دانشگاه بیرجند، ادامه داد: در عرصه علم و دین و فقاهت، شیخ ملا اکبر خوسفی و محمد حسن سالک و خانواده صداقت و تقوا حضرات عبادی و بسیاری از علمای دینی دیگر زینت بخش این محفل هستند.

لامعی افزود: در حوزه دانش و خردورزی نامدارانی چون غلامحسین شکوهی، دکترهای رضوانی، رضایی، پروفسور معتمد نژاد و دکتر بلالی مود، پروفسور محمد حسن گنجی و برادران راشد محصل، از افتخارات این استان‌ و کشور بوده تا آنجایی که نام و آثارشان بر تاریخ ایران و جهان جاودان است.

وی با اشاره به دانشگاه بیرجند با قدمت نیم قرن فعالیت علمی و پژوهشی و ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی توانسته است، اظهار کرد: به برکت وجود دانش مردان و به همت مردم نیک اندیش گام‌های موثر و میراث‌دار شایسته‌ای در شعر، علم، ادب و معرفت به یکی از میدان بزرگ‌ترین مرکز علم شرق کشور  هدایت یابنند.

وی تصریح کرد: این دانشگاه در راستای تلاش و حرکت در جهت اهداف آموزش عالی و به میمنت نظام جمهوری اسلامی ایران ۱۱ هزار و ۴۳۱ دانشجو در مقاطع سه‌گانه تحصیلی عالی که شامل کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و حدود ۶۰۰ دانشجوی بین‌الملل، ۳۵۷ عضو هیئت علمی در ۵۰ گروه آموزشی و ۲۸۰ رشته و گرایش، در اعداد دانشگاه‌های برتر کشور قرار دارد که توانسته نقش ارزنده‌ای در تعالی، پیشرفت و رشد فناوری این استان ایفا نماید.

رئیس دانشگاه بیرجند بیان کرد: نامگذاری این محفل با نام ابن حسام خوسفی موجب شد که در هر منطقه یا شهری از این استان اشعار و یاد او در ذاکره مردمان نقش بسته و کلام منظومش که حلاوت از شکر یافته زینت‌افزا محافل ادبی بماند.

 لامعی خاطر نشان کرد: ابن حسام خوسفی گرچه همه او را به عنوان شاعر حماسی و آیینی استان و کشور می‌شناسند ولی او ملای دین، فقه و عالم آگاه به کلام وحی و حدیث که در گوشه عزلت و با قناعت و مناعت به دور از صاحبان قدرت و مکنت زندگی کرده بود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۷ آبان ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1403082719759
  • خبرنگار : 51008