آبادانی روستاها، آبادانی و توسعه پایدار کشور

توسعه پایدار و عدالت‌محور، مستلزم توجه ویژه به مناطق روستایی و رفع محرومیت از این مناطق است.

روستاها، ریشه‌های عمیق هر ملتی هستند، این مناطق نه تنها تامین‌کننده بخش عمده‌ای از مواد غذایی هستند، بلکه خاستگاه فرهنگ، آداب و رسوم و هویت ملی نیز به شمار می‌روند.

 اما در سال‌های اخیر، روستاهای بسیاری با چالش‌های جدی از جمله مهاجرت، بیکاری، کمبود امکانات زیربنایی و... روبرو شده‌اند.

روستاها، نماد عدالت اجتماعی هستند و هرگونه تبعیض و نابرابری در دسترسی به امکانات و خدمات بین شهر و روستا، به معنای نادیده گرفتن حقوق بخش قابل توجهی از جامعه است، توسعه پایدار و عدالت‌محور، مستلزم توجه ویژه به مناطق روستایی و رفع محرومیت از این مناطق است.

رسیدگی به این مشکلات، نه تنها به نفع روستاییان است، بلکه برای توسعه پایدار و همه جانبه کشور نیز ضروری است.

 بازدید میدانی نماینده مجلس مردم سنندج دیواندره و کامیاران و فرماندار سنندج از روستاهای این شهرستان

 سالار مرادی در اقدامی میدانی به منظور بررسی مشکلات روستاهای حوزه انتخابیه خود، از مناطق مختلف روستای قلیان بازدید کرد. این بازدیدها با هدف شناسایی دقیق مشکلات، ارائه راهکارهای عملی و پیگیری جدی مطالبات روستاییان انجام شده است.

در این بازدیدها، مسئولان ضمن گفت‌وگو با اهالی روستاها، از نزدیک با مشکلات و دغدغه‌های آن‌ها آشنا شدند.

مشکلات مردم روستای قلیان را پیگیری و برای رفع آن اقدام خواهیم کرد

نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی، در بازدید از روستای قلیان ضمن شنیدن مشکلات مردم، بر تلاش برای رفع آن‌ها تأکید کرد.

سالار مرادی امروز یکشنبه(۲۷ آبان) در جمع اهالی روستا گفت: بازدیدهایی که انجام می‌دهیم برای در جریان قرار گرفتن مشکلات است و در راستای رفع آن‌ها اقدام خواهیم کرد، مدیران اجرایی نیز در این مسیر همراهی خواهند داشت.

مرادی با اشاره به گستردگی حوزه انتخابیه خود اظهار کرد: در حوزه انتخابیه، ۶۲۰ روستا وجود دارد و هر جمعه با همراهی مدیران از این روستاها بازدید می‌کنیم تا مشکلات را از نزدیک ببینیم و برای رفع آن‌ها برنامه‌ریزی کنیم.

وی در ادامه افزود: رسالت اصلی نمایندگی، قانون‌گذاری و نظارت است، اما حضور در میان مردم برای شنیدن دغدغه‌ها و مشکلات نیز در اولویت ما قرار دارد.

نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران، مشکلات آب و فاضلاب را از اصلی‌ترین مسائل روستا برشمرد و خاطرنشان کرد:۲۰۰ میلیارد تومان برای پروژه‌های آب و فاضلاب روستای قلیان هزینه شده که اقدامی بی‌نظیر است، اما باید برای حل کامل مشکلات این حوزه تلاش بیشتری صورت گیرد.

مرادی بر پیگیری تأمین قیر برای آسفالت ۱۰ هزار مترمربع از معابر روستا تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، این بازدید بخشی از برنامه مدون نماینده و مدیران استانی برای شناسایی و رفع مشکلات روستاهای حوزه انتخابیه است.

حسن عسکری، فرماندار سنندج، در ادامه این بازدید که با حضور مدیران استانی و شهرستانی برگزار شد، با برپایی میز خدمت در مسجد روستا مشکلات مردم را بررسی و گزارشی از اقدامات انجام‌شده را ارائه کرد.

وی در جمع اهالی روستا با اشاره به محدودیت منابع و اولویت‌بندی پروژه‌ها گفت: با وجود مشکلات، اقدامات مهمی از جمله زیرسازی و آسفالت ۷ هزار مترمربع، سنگفرش ۴۷۰۰ مترمربع و اجرای جدول و زیرسازی ۱۰ هزار مترمربع با اعتباری بالغ بر ۵.۲ میلیارد تومان انجام شده است.

عسکری همچنین از پیشرفت پروژه‌های زیرساختی و خدماتی در روستا خبر داد و بیان کرد: قلیان به‌عنوان یکی از معدود روستاهای دارای تصفیه‌خانه فاضلاب در کشور، با سرمایه‌گذاری ۴۰ میلیارد تومانی، نیازمند رفع مشکلات توسط آبفا است.

فرماندار سنندج عنوان کرد: تکمیل مخزن آب شرب روستا با اعتباری ۶ میلیارد تومانی در مراحل پایانی قرار دارد و به‌زودی افتتاح می شود.

وی به برخی از اقدامات انجام‌شده اشاره کرد و گفت: احداث زمین چمن مصنوعی در قالب طرح شهید سلیمانی که در حال حاضر دانش‌آموزان از آن استفاده می‌کنند و افتتاح مدرسه ۶ کلاسه در سال گذشته، از جمله اقدامات مهم صورت گرفته در این روستاست.

عسکری افزود: برای گسترش فضای آموزشی در روستا باید در سال آینده، بودجه از محل اعتبارات کمیته برنامه ریزی شهرستان در نظر گرفته شود.

فرماندار سنندج خاطرنشان کرد: برای اصلاح شبکه داخلی آب، پروژه ای با اعتبار ۹۰ میلیون تومانی در حال انجام است و روستا به یک دستگاه وانت حمل زباله برای ارتقای خدمات محیطزیستی تجهیز شده است.

عسکری همچنین به پروژه‌های کشاورزی و اشتغال‌زایی در روستا اشاره کرد و گفت: ۱۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی روستا تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرار گرفته است که برای آن ۱۳۰ میلیارد تومان در قالب طرح توسعه کشاورزی روستاهای این مسیر توسط جهاد کشاورزی هزینه شده است.

وی اعلام کرد که ۶۰ نفر از اهالی روستا از وام‌های اشتغال‌زایی بهره‌مند شده‌اند.

فرماندار سنندج تأکید کرد: اجرای این پروژه‌ها در راستای بهبود شرایط زندگی در روستا و افزایش رفاه عمومی است، اما همچنان نیازمند حمایت و پیگیری برای رفع سایر مشکلات هستیم.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۷ آبان ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۰
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1403082719678
  • خبرنگار :