اتحادیه جهانی کشتی قانون تغییر تابعیت را سخت کرد؛ به سود روس‌ها؟

اتحادیه جهانی کشتی قوانین را برای تغییر تابعیت ورزشی تشدید کرد.

به گزارش ایسنا، اتحادیه جهانی کشتی، طی نامه‌ای رسمی به همه کشورها تغییرات جدید در قوانین مربوط به تابعیت ورزشی را اعلام کرد. قوانین جدید می تواند شرایط و وضعیت موجود در کشتی جهانی را به طور اساسی تغییر دهد. این تغییرات در کنگره اتحادیه جهانی کشتی در تیرانا که اخیرا برگزار شد، اعلام و مورد موافقت قرار گرفت. هدف این است که قوانین با اصول منشور المپیک مطابقت داده شود.

در سال ۲۰۱۴، اتحادیه جهانی کشتی قوانینی را تصویب کرد که به کشتی‌گیران اجازه می‌داد بر اساس پاسپورت یا مجوز اقامت یک کشور جدید برای آن کشور مسابقه دهند. این قوانین به ورزشکاران این امکان را می‌داد که حرفه ورزشی خود را در کشور دیگری ادامه دهند. در سال‌های اخیر شاهد بودیم که چگونه این قوانین به ابزاری برای کسب امتیاز برای فدراسیون‌ها تبدیل شد. دفتر اتحادیه جهانی کشتی با اذعان به اینکه چنین قوانینی بر توسعه ورزش کشتی در برخی کشورها تأثیر منفی گذاشته، کارگروهی را برای تجزیه و تحلیل وضعیت و تدوین قوانین سختگیرانه‌تر منصوب کرد.

همه تغییرات با هدف کاهش تعداد انتقال کشتی گیران به کشورهای دیگر انجام می شود. در اینجا نکات اصلی قوانین جدید به شرح زیر است:

- داشتن گذرنامه معتبر کشور جدید یک شرط اجباری برای انتقال است. اجازه اقامت دیگر پذیرفته نخواهد شد.

- فقط سه سال پس از آخرین حضور برای تیم سابق در یک تورنمنت بین المللی می‌توان برای یک کشور جدید رقابت کرد.

- هر فدراسیون ملی برای هر جنسیت (مرد، زن) صرف نظر از دسته (فرنگی یا آزاد) تنها مجاز به یک تغییر تابعیت است.

- اگر کشتی‌گیر تابعیت بیش از یک کشور را داشته باشد، باید ثابت کند که در کشوری که نماینده آن است زندگی می‌کند.

در سال های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ نباید بیش از دو کشتی‌گیر با تابعیت کشورهای دیگر در یک تیم حضور داشته باشد و تا سال ۲۰۲۹ این روند به یک کشتی گیر کاهش خواهد یافت. 

قوانین جدید بلافاصله لازم الاجرا است.

رازامبک جمالف روسی‌الاصل در وزن ۷۴ کیلوگرم کشتی آزاد ازبکستان را صاحب طلای المپیک پاریس کرد

در المپیک پاریس ۲۲ کشتی‌گیر روسی‌الاصل با پرچم‌های بحرین، صربستان، بلغارستان، یونان و حتی دانمارک به رقابت پرداختند و ۸ مدال از جمله سه طلا برای کشور جدیدشان به ارمغان آوردند؛ هر سه قهرمان المپیک بومی داغستان بودند.

گئورگی بریوسوف  مدیر مرکز تمرینات ورزشی تیم‌های ملی روسیه  درباره قوانین جدید گفت: تصمیم بسیار به موقع و سنجیده دفتر اتحادیه جهانی کشتی را شاهد بوده‌ایم که برای حل یک مشکل پیچیده صورت گرفته است. مشخص است که مخاطب اصلی این اقدام کیست و سیگنال های روشنی به آنها داده شده است.

کشتی گیران روسی که تغییر تابعیت می‌دهند درباره این اقدامشان می‌گویند: برنده شدن در المپیک یا قهرمانی جهان آسان تر از قهرمانی روسیه است. کسب مدال برای کشورهای دیگر خصوصا در المپیک، پول و آینده ورزشکار را تامین می‌کند و باعث می‌شود آنها در کشورهایشان به شدت مورد استقبال قرار گیرند و جوایز خوبی نیز به جیب بزنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۸ آبان ۱۴۰۳ / ۰۶:۲۶
  • دسته‌بندی: کشتی، رزمی
  • کد خبر: 1403082619236
  • خبرنگار : 71460

برچسب‌ها