یک مسئول در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان:

حفظ و ارتقای سلامت نوزادان کشور نیازمند تلاش‌های درون بخشی و برون بخشی است

مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به فرا رسیدن ۱۷ نوامبر مصادف با ۲۷ آبان ماه روز جهانی نوزاد نارس، گفت: امسال روز جهانی نوزاد نارس با عنوان دستاوردهای بزرگ حاصل اقدام‌های کوچک است؛ «مراقبت بلافاصله پوست با پوست مادر را برای همه نوزادان در همه جا فراهم کنید» نامیده شده است.

شیرین بخشی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: تولد زودرس و وزن کم هنگام تولد مهمترین علل زمینه‌ای عوارض و مرگ دوره نوزادی را تشکیل می‌دهند. سبک زندگی و کار مدرن، استرس و بیماری، افزایش سن فرزندآوری (به ویژه در اولین بارداری)، مصرف الکل و سیگار و مواد مخدر، مصرف داروهای غیرمجاز در حین بارداری، چندقلویی و مشکلات جنینی از جمله علل تولد زودرس هستند.

وی افزود: در حال حاضر یک نفر از هر ۱۰ نوزاد، در سراسر جهان نارس متولد می‌شود. از این تعداد بخشی به دلیل عوارض نارسی به ویژه سندرم دی‌سترس تنفسی فوت می‌کنند و شمار زیادی از نوزادان زنده مانده، مدت زیادی از زندگی خود را با عوارض مادام العمر ناشی از نارسی زندگی می‌کنند. از سوی دیگر، به دلیل توسعه فن‌آوری‌های پزشکی و افزایش بقای نوزادان نارس، عدم رسیدگی به نیازهای تکاملی آنان می‌تواند بار بیماری بالایی را به نظام‌های مراقبت سلامت تحمیل کند.

بخشی با بیان اینکه در کشور ما سالیانه حدود ۱.۲ میلیون نوزاد متولد می‌شوند که حدود ۱۱ درصد از آنان نارس (کمتر از ۳۷ هفته کامل بارداری) هستند و بیشترین علت مرگ نوزادان نارسی و عوارض مرتبط با آن است، تصریح کرد: با توجه به روند افزایشی تولد نوزادان نارس و عوارض تولد زودرس به ویژه در نوزادان بسیار نارس که پیش از ۳۲ هفته بارداری و با وزن کمتر از ۱۵۰۰ گرم متولد می‌شوند، در روز جهانی نوزاد نارس، اقدامات در راستای بقاء رشد و تکامل نوزادان نارس با هدف حساس‌سازی و حمایت طلبی سیاست‌گذاران سلامت و جوامع برگزار می‌شود.

مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت افزود: روند افزایشی تولد نوزادان نارس و عوارض و مرگ ناشی از آن نشان دهنده نیاز به تمرکز بر بهبود کیفیت مراقبت‌های پیش از بارداری، دوران بارداری و مدیریت حاملگی‌های نیازمند مراقبت ویژه است. علاوه بر این رعایت استانداردهای نیروی انسانی متخصص و تجهیزات مورد نیاز و نیز استانداردهای خدمت در هنگام زایمان و اوایل دوره نوزادی نقش مهمی در بقا و بهبود وضعیت رشد و تکامل این نوزادان دارد.

وی با اشاره به اینکه حفظ و ارتقای سلامت نوزادان کشور نیازمند تلاش‌های درون بخشی و برون بخشی است، عنوان کرد: برگزاری مراسم روز جهانی نوزاد نارس و تلاش در جهت پیشگیری و مدیریت عوارض نارسی با مشارکت ذی‌نفعان میسر است که با تعهد سیاسی دولتمردان و سیاست‌گذاران سلامت، توزیع عادلانه منابع و نیروی انسانی و ساماندهی برنامه سطح‌بندی خدمات مراقبت مادر و نوزاد و توسعه کمی و کیفی مراقبت‌های تکاملی نوزادان و مراقبت خانواده محور بتوانیم در راستای بقای بیشتر و ارتقای رشد و تکامل نوزادان نارس و کاهش نابرابری در پیامدهای سلامت این نوزادان با رویکرد اولویت مناطق کم‌برخوردار گام برداریم.

او عنوان کرد: بخشی از اهداف برگزاری روز جهانی نوزاد نارس را  حساس‌سازی و تعهد سیاست‌گذاران سلامت در زمینه فراهم کردن زیرساخت‌ها و منابع و استانداردهای خدمات ترویج فرزندآوری، پیشگیری از تولدهای زودرس و مراقبت از نوزادان نارس، افزایش مسئولیت‌پذیری اجتماعی به منظور جلب مشارکت سازمان‌های مردم نهاد و خیرین در امر مراقبت از نوزادان نارس و ارتقای آگاهی اقشار جامعه در زمینه مراقبت‌های مورد نیاز برای پیشگیری از تولد زودرس و مراقبت از نوزادان نارس پس از تولد در ابعاد مختلف تکامل فیزیکی، عاطفی، روانی، اجتماعی عنوان کرد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۶ آبان ۱۴۰۳ / ۱۳:۱۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403082619042
  • خبرنگار : 50167