به گزارش ایسنا، روزنامه العربی الجدید در این باره نوشت: از زمان آغاز تجاوز زمینی اسرائیل به نوار غزه در ۲۷ اکتبر ۲۰۲۳، رژیم اشغالگر با اشغال محور «الشهداء» یا آنچه در اسرائیل به عنوان محور «نتزاریم» شناخته میشود، تلاش کرده است با هدف جداسازی استانهای غزه و شمال از استانهای مرکزی و جنوبی، این باریکه را به ۲ بخش تقسیم کند.
طبق این گزارش، در طول بیش از یک سال گذشته، رژیم اشغالگر محور نتزاریم را بر اساس تحولات عملیات زمینی گسترش داد و در نهایت از چند صد متر، به طول هشت کیلومتر و عرض هفت کیلومتر رسید، طوریکه پایگاههای نظامی و خطوط تدارکات نظامی در این محور ایجاد شده است و این اقدام به جداسازی بخشهای نوار غزه از یکدیگر کمک کرد.
طی عملیاتهای توسعهای که توسط نیروهای رژیم اشغالگر از ابتدای محور نتزاریم در شرق تا ساحل دریای مدیترانه در غرب انجام شده است، آنها صدها خانه را بمبگذاری و منفجر و به طور کامل از روی نقشه پاک کردند.
رژیم اشغالگر همچنین در محور نتزاریم بر اساس شرایط عملیاتی و وضعیت میدانی هر از چندگاهی برای توسعه این محور تلاش میکند و به همین دلیل سامانههای ارتباطی و تجهیزات جاسوسی و مراکز ایستبازرسی زیادی را در این محور ایجاد کرده است.
العربی الجدید در ادامه نوشت: علیرغم حملات روزانه انجام شده توسط مقاومت فلسطین به این محور و برخی عملیاتهای میدانی، اما نیروهای رژیم اشغالگر به توسعه و تقویت آن با تجهیزات لجستیکی و نظامی و ایمنسازی سربازان داخل آن ادامه دادهاند تا آن را به عنوان یک کارت و اهرم فشار سیاسی و نظامی در آینده حفظ کنند.
در همین راستا، «اسامه خالد» کارشناس نظامی و امنیتی معتقد است که عملیات توسعه محور نتزاریم در سطح نظامی ناشی از قصد ارتش رژیم صهیونیستی برای ایمنسازی خود در برابر حملات خمپارهای و موشکی کوتاهبرد است.
خالد به العربی الجدید گفت: برای اطمینان از عدم برخورد تاکتیکی موفق نیروهای مقاومت نسبت به مواضع نیروهای مستقر و ستاد فرماندهی و اتاقهای کنترل در داخل محور، نیاز به آمادگی مهندسی وجود دارد. به نظر میرسد که ارتش رژیم اشغالگر با تصرف مناطق بیشتر غزه درصدد تنگتر کردن حلقه بر روی ملت فلسطین است و این اقدام به مهندسی جغرافیایی جدید نوار غزه منجر میشود.
این کارشناس نظامی و امنیتی همچنین تصرح کرد: توسعه محور نتزاریم به تحقق اهداف اصلی اعلامشده اشغالگران کمک میکند و هدف آنها ایجاد یک واقعیت جدید امنیتی و سیاسی و کنترل دائمی امنیتی و نظامی نوار غزه است که تضمینکننده آزادی عمل نظامی در مناطق مختلف این باریکه خواهد بود.
به نظر وی، با توجه به حجم تجهیزات مهندسی و لجستیکی موجود در زمین و رفتار میدانی در داخل و اطراف محور، احتمال باقی ماندن نیروهای رژیم اشغالگر در این محور زیاد است.
پیشتر نیز روزنامه عبری «هاآرتص» با استناد به تصاویر ماهوارهای و برخی منابع نوشته بود: ارتش اسرائیل در حال بازگشایی محورهای جدید و ایجاد مسیرهای بزرگی در نوار غزه است. ارتش اسرائیل در حال احداث کانونهای استقرار بزرگ و زیرساختهایی در غزه برای بقای طولانی مدت است.
هاآرتص در ادامه نوشت: این طرح شامل گسترش دامنه کنترل بر محورهایی همانند نتزاریم و صلاحالدین و ایجاد یک منطقه حائل با هدف دور کردن خطر موشکهای مقاومت فلسطین از شهرکهای واقع در غلاف غزه است.
انتهای پیام