به گزارش ایسنا، چندین سال است موضوع الحاق روستای دهپهن به شهر کرمانشاه پیگیری میشود و آخرین بار محمدرضا آمویی فرماندار کرمانشاه در دی ماه سال گذشته وعده داد که موضوع الحاق دهپهن به شهر کرمانشاه تا اواخر سال ۱۴۰۲ و یا اردیبهشت امسال نهایی شود که هنوز محقق نشده است.
در این بلاتکلیفی بین شهر و روستا، مردم این منطقه با مشکلات متعددی مواجهاند. بارها نیز مسئولین، نمایندگان مجلس و ... برای بررسی خواستههای مردم از این روستا بازدید کردهاند که نمونه آن اردیبهشت سال گذشته بود که محمد رشیدی نماینده کرمانشاه در مجلس از دهپهن بازدید کرد و مردم خواستههای خود را با وی مطرح کردند.
آسفالت معابر، کوچهها و ورودی روستا، نبود شبکه فاضلاب، جای خالی برخی زیرساختها از جمله مرکز بهداشتی، پارک، فضای آموزشی و... از مهمترین مشکل مطرح شده توسط مردم بود. به علاوه درخواست داشتند به وضعیت پسماندها، وجود سگهای ولگرد و ... نیز رسیدگی شود.
حالا با گذشت بیش از یکسال سری به این روستا زدیم تا ببینیم وضعیت مردم چگونه است و آیا قولهایی که به آنها داده شد عملیاتی شده است یا نه، اما با قدم گذاشتن در ورودی روستا مشخص میشود که وضعیت دهپهن همچنان نامناسب است.
اولین چیزی که در ورودی روستا با آن مواجه میشویم جای خالی یک تابلو مناسب برای ورودی روستا است. کمی جلوتر درست در ورودی دهپهن رودخانه فصلی «تنگ کنشت» عبور میکند که دیوارههای آن اصلا وضعیت مناسبی ندارد و در زمان بارش شدید و سیلابی شدن میتواند طغیان کرده و به راحتی بخشهایی از ورودی روستا را بپوشاند. به علاوه در کنار آن دپو حجم زیادی از مصالح و نخالههای ساختمانی به چشم میخورد که محلی برای حضور حیوانات موذی و مشکلات بهداشتی و زیستمحیطی برای مردم این روستاست.
میانه روستا وضعیت بهتر است. معبر اصلی و کوچههای منشعب شده از این معبر همگی آسفالت هستند. کمی رو به انتهای روستا که میرویم خانههای جدید آنجا در حال ساخت و ساز است اما هیچ معبری حتی به صورت شوسه و یا زیرسازی شده وجود ندارد و همه معابر خاک و گِل است، مخصوصا اکنون که وارد فصل بارندگی شدهایم و تمام این مسیر به چالههای پر از آب و گل تبدیل شده است و تردد در این کوچهها با پای پیاده تقریبا غیرممکن است.
اما خانههای زیادی با همین شرایط درست وسط حجم عظیمی از گِل ساخته شده و مردم در آن زندگی و به سختی تردد میکنند.
کم کم مردم منطقه نزدیک میشوند و سر درد و دلشان باز میشود، از حضور سگهای ولگرد و کمبود مخازن زباله میگویند، تا آسفالت نبودن کوچهها و نگرانی از بالا آمدن رودخانه.
جای خالی شبکه فاضلاب و کمبود مخازن زباله
«میرزایی» یکی از ساکنان دهپهن است که بیش از ۱۰ سال در این روستا زندگی کرده و میگوید: وضعیت نسبت به قبل بسیار بهتر شده اما هنوز هم مشکلات زیادی داریم که مهمترین آن شبکه فاضلاب است، زیرا خانههای پایین دستی روستا از هیچ شبکه فاضلابی برخوردار نیستند و پساب منازل رها شده و یا در نهایت وارد رودخانه میشود.
وی ادامه داد: این در حالی است که کودکان در همین مسیری که پساب وارد رودخانه میشود بازی میکنند و یا از آن عبور کرده و به مدرسه میروند که این امر سلامت کودکان روستا را به شدت تهدید میکند.
به گفته این ساکن روستای ده پهن، در فصل تابستان و گرما بوی نامطبوعی خانههای پایین روستا را در برمیگیرد که چارهای هم برای آن نیست.
میرزایی از کمبود مخازن زباله در کوچههای پایین دست روستا نیز یاد کرد و ادامه داد: در معبر اصلی مخازن وجود دارد، اما در کوچههای پایین دست با کمبود مخزن مواجهیم که مردم یا ناچار هستند مسیر طولانی زبالههای خود را حمل کنند که گاهی هم در مسیر زباله میریزد و یا برخی که رعایت نمیکنند کیسه زباله را به درختان میآویزند.
وی از حضور سگهای ولگرد نیز به عنوان مشکل جدی دیگر یاد کرد که در تمام طول روز و شب در نقاط مختلف روستا حضور دارند و پیش آمده که گاهی به کودکان حمله کردهاند.
این ساکن روستای ده پهن خواستار جمعآوری سگهای ولگرد شد و یادآوری کرد: کودکان میترسند به دلیل حضور سگها در کوچهها و زمینهای اطراف بازی کنند.
نگرانی از طغیان رودخانه
از دیگر نگرانیهای مردم دهپهن که یکی دیگر از مردهای ساکنان روستا به آن اشاره میکند وضعیت نامناسب رودخانه فصلی تنگ کنشت است که از کنار روستا میگذرد و برخی سالها طغیان کرده و باز هم نگرانی برای طغیان آن وجود دارد.
این ساکن روستای دهپهن با بیان اینکه رودخانه مدتهاست که لایروبی نشده و متاسفانه مردم نیز رعایت نمیکنند و زباله در آن میریزند، افزود: جداره رودخانه در مسیری که از روستا میگذرد ناایمن است و با هر بارش شدید احتمال طغیان رود و ورود آب به روستا وجود دارد. خصوصا اینکه فاصله برخی منازل با رودخانه بسیار کم است.
او ادامه داد: متاسفانه برخی از افرادی که ساخت و ساز میکنند نخالههای خود را در حاشیه رودخانه رها میکنند که این امر خطر مسدود شدن مسیر رودخانه و بالا آمدن آب را دو چندان میکند.
به گفته او درست در ورودی روستا یک پل روی رودخانه تنگ کنشت قرار دارد که ورود نخاله و زباله میتواند آن را مسدود کند و آب روی پل را بگیرد و تردد مردم را مختل کند.
ساخت و ساز بین گِل
اگرچه وضعیت آسفالت معابر در میانه روستا خوب است اما کوچههای پایین دست وضع وخیمی دارند و تقریبا هیچکدام از آنها آسفالت نیستند و به گفته یکی دیگر از ساکنان ده پهن، در این کوچهها هنگام بارندگی شدید حتی خودروها نیز بین گِل گیر میکنند، چه برسد به اینکه افراد بخواهند با پای پیاده تردد کنند.
«محمدی» با بیان اینکه چندین کوچه ده پهن فاقد هرگونه زیرسازی برای تردد است، گفت: مردم ناچارند در این شرایط سخت زندگی کنند و بچههایی که از این کوچهها به مدرسه میروند هنگام تردد در کوچه نایلون روی کفشهایشان میکشند تا با کفش گلی وارد مدرسه نشوند.
وی ادامه داد: وضعیت این کوچهها آنقدر خراب است که حتی آژانس و تاکسیهای اینترنتی نیز حاضر به آمدن به کوچههای انتهایی ده پهن نیستند و مردم برای رفت و آمد مشکلات جدی دارند.
این ساکن روستای ده پهن یادآور شد: تقریبا پنج، شش ماه از سال کوچههای ده پهن خیس هستند، زیرا بعد از هر بارندگی زمان زیادی نیاز است تا آبهای سطحی خشک شود.
محمدی با بیان اینکه درست در همین کوچهها روستا در حال توسعه بوده و مردم ساخت و ساز انجام میدهند، عنوان کرد: وضعیت کوچههای پایین دست به دلیل گل و لای باران و ریختن مصالح ساختمانی از سوی افرادی که در حال ساخت و ساز هستند، بسیار وخیم است.
وی اضافه کرد: مردم از سر ناچاری به ساخت و ساز در این کوچهها روی آوردهاند و به سختی حتی مصالح ساختمانی را برای ساختن منازل به کوچهها میآورند.
تعداد کم اتوبوس، کمبود مراکز بهداشتی و درمانگاه و داروخانه، نبود پارک برای بازی کودکان، جای خالی دبیرستان و... از دیگر مشکلاتی است که مردم دهپهن به آن اشاره میکنند. خصوصا نبود پارک بازی برای بچهها که باعث میشود کودکان ناچار به بازی در زمینهای خالی و یا خرابههای اطراف شوند و خطرات زیادی آنها را تهدید میکند.
«دهپهن» در حال نزدیک شدن به استانداردهای شهری
سراغ دهیار روستا میرویم تا آخرین وضعیت اقدمات انجام شده برای دهپهن را جویا شویم. او اعتقاد دارد کارهای بسیار خوبی در این مدت از جمله آسفالت معابر انجام شده است.
محمدرضا دائیچین در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، ابتدا اشارهای به وضعیت کلی روستای ده پهن داشت و گفت: این روستا بر اساس آخرین سرشماری صورت گرفته جمعیت حدود ۶۵۰۰ نفری دارد، اما اکنون برآورد جمعیت آن حدود ۱۲ هزار نفر و ۳۵۰۰ خانوار میباشد.
وی سپس از مهمترین مشکلات روستا یاد کرد که موضوع شبکه فاضلاب بود و ادامه داد: اگرچه در سراسر کشور روستاها از شبکه فاضلاب برخوردار نیستند، اما با پیگیریهای صورت گرفته اقدامات خوبی صورت گرفت و اکنون شبکه فاضلاب روستا در حال اجرا بوده و تا قبل از بارشهای اخیر نیز پروژه پیش میرفت، اما به دلیل بارندگی فعلا روند کار متوقف شده است.
دهیار دهپهن با بیان اینکه گام بعدی بعد از تکمیل خطوط فاضلاب، تکمیل آسفالت کوچهها است، خاطرنشان کرد: در حوزه آسفالت کوچهها نیز اقدامات خوبی انجام شده و تعداد زیادی از کوچهها آسفالت شده و در مابقی کوچهها نیز زیرسازی برای آسفالت صورت گرفته است، اما ابتدا باید خطوط فاضلاب تکمیل شود و بعد آسفالت کوچهها نیز به اتمام برسد، زیرا منطقی نیست که کوچهها آسفالت و دوباره برای اجرای شبکه فاضلاب حفاری شود.
دائیچین درباره وضعیت بهداشت و ساماندهی پسماندها نیز یادآور شد: ۴۰ مخزن زباله و یک دستگاه خودرو حمل زباله به صورت اختصاصی برای دهپهن در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه خود مردم نیز باید برای بهبود زیرساختهای روستا مشارکت داشتهاند، اظهار کرد: مردم روستا در مجموع نزدیک به ۴۵۰۰ مترمربع زمین برای احداث دبیرستان، مرکز بهداشتی و فضای سبز اهدا کردهاند که امیدواریم با همکاری سایر بخشها احداث این مراکز به زودی به نتیجه برسد.
دهیار دهپهن به موضوع الحاق این روستا به شهر که در حال پیگیری است نیز اشاره کرد و افزود: اگرچه مایلیم وضعیت این روستا هرچه زودتر تعیین تکلیف بشود، اما نباید الحاق دهپهن به شهر باعث شود مشکلات این منطقه نادیده گرفته شده و دیگر کسی به فکر حل آن نباشد.
از الحاق دهپهن به شهر چه خبر؟
محمدرضا آمویی فرماندار کرمانشاه نیز در پاسخ به پیگیری خبرنگار ایسنا درباره آخرین وضعیت الحاق دهپهن به شهر کرمانشاه، گفت: هماکنون پرونده الحاق روستای دهپهن به شهر کرمانشاه در دست پیگیری میباشد.
وی افزود: روند اداری پرونده الحاق روستای ده پهن به شهر کرمانشاه در دست انجام بوده و پروژه همزمان هم در دفتر تقسیمات کشوری وزارت کشور و هم در وزارت راه وشهرسازی دنبال میشود.
فرماندار کرمانشاه، حداقل زمان لازم برای طی روند اداری این کار را بین دو تا سه ماه اعلام کرد.
انتهای پیام