یک متخصص بهداشت مواد غذایی:

وجود بافت سفید در داخل گوجه، یک مشکل فیزیولوژیکی است

متخصص بهداشت موادغذایی گفت: وجود بافت سفید در داخل گوجه، یک مشکل فیزیولوژیکی است.

الهه عسکری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: خطوط سفید داخل گوج به کیفیت آن آسیب می‌رساند و می‌تواند منجر به کاهش تولید شود.  

وی خاطرنشان کرد: این حالت به صورت لکه‌ها یا خطوط سفید در گوجه و اسفنجی شدن گوشت آن ظاهر می‌شود که معمولاً در تمام قسمت داخلی آن گسترش می‌یابد ولی به ندرت علائمی در ظاهر گوجه ایجاد می‌کند و هنگامی که گوجه‌های رسیده بریده می‌شوند، این علائم دیده می‌شوند.  

این متخصص بهداشت اضافه کرد: این پدیده یک اختلال غیر عفونی بوده که به طور کلی با عدم تعادل رژیم غذایی، عوامل استرس‌زای محیطی و شیوه‌های خاص کشت مرتبط است.  

عسکری ادامه داد: استرس ناشی از دما، به ویژه در طول رشد گوجه، یکی از دلایل اصلی بافت سفید داخلی بوره و استرس آب، یکی دیگر از جنبه‌های مهم است.

وی تصریح کرد: آب و هوای نامساعد یا آبیاری بیش از حد می‌تواند منجر به گردش نامنظم آب در گیاه شده و در نتیجه سبب اختلال در جذب مواد مغذی توسط گیاه می‌شود.  

متخصص بهداشت بیان کرد؛ برخی تصور می‌کنند که این خطوط نشان دهنده تجمع نیترات در گوجه است یا این گوجه‌ها سرطان‌زا هستند، در حالی‌که این خطوط ناشی از استرس‌های محیطی در زمان پرورش گوجه است و با وجود اینکه این گوجه‌ها دارای کیفیت پایینی هستند ولی برای مصرف‌کننده بیماری‌زا و سرطان‌زا نیستند.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۵ آبان ۱۴۰۳ / ۲۱:۴۷
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403082518562
  • خبرنگار : 50175