مدیرکل میراث فرهنگی استان تأکید کرد

حضور سه رشته فراموش شده لرستان در نمایشگاه بین‌المللی صنایع‌ دستی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان گفت: تعداد سه رشته از هنرهای رو به فراموشی استان شامل نخ‌ریسی سنتی، حَرَمی بافی و قواره بری در نمایشگاه صنایع‌دستی استان ارائه شده است.

عطاحسن‌پور امروز (۲۵ آبان‌ماه) در حاشیه سی و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع‌دستی، اظهار کرد: این رشته‌های رو به فراموشی در سه سال اخیر توسط اداره‌کل میراث فرهنگی استان احیا شده و با همکاری اساتید این رشته‌ها، کارگاه‌هایی در سطح استان ایجاد شده است.

وی اضافه کرد: در نمایشگاه جاری این سه رشته سنتی استان توسط پیشکسوتان این هنرها به‌صورت کار زنده در غرفه لرستان ارائه‌شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان با اشاره به همکاری میراث فرهنگی لرستان با انجمن‌های مردم‌نهاد، افزود: سه هنرمند صنایع‌دستی لرستان به نمایندگی از سه تشکل لرستانی در سی و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع‌دستی حضور دارند.

حسن‌پور ادامه داد: در این نمایشگاه ۱۲ هنرمند از استان حضور دارند که سه نفر از این هنرمندان سه تشکل صنایع‌دستی استان شامل خوشه بافت لرستان، NGO صنایع‌دستی استان و NGO ورشو سازی را نمایندگی می‌کنند.

وی تصریح کرد: تشکل‌ها با هدف پوشش حداکثری و بهره‌مندی هرچه بیشتر صنعتگران استان از این نمایشگاه، به تهران اعزام شده‌اند تا بتوانند آثار اغلب هنرمندان استان را در نمایشگاه عرضه کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان بیان کرد: هنرمندان لرستانی با آثاری از رشته‌های بومی نظیر قواره بری، گره چینی، ورشو سازی، گلیم‌بافی، دست‌بافت‌های عشایری، ماشته بافی، چوغا بافی، حَرَمی بافی، البسه محلی اقوام لر، حکاکی سنگ، سازسازی سنتی و تولیدات چرمی دست‌دوز در این نمایشگاه حضور دارند.

حسن‌پور اظهار کرد: در این نمایشگاه برای اولین بار دار بافندگی و شیوه بافت حَرَمی (از صنایع کمتر شناخته شده لرستان) به نمایش در آمده است.

وی خاطرنشان کرد: در پاویون استان نیز ۳۰ متر فضا به غرفه شهر ملی ورشو سازی (بروجرد) اختصاص یافته که در آن انواع تولیدات فاخر این هنر با حمایت شهرداری به نمایش گذاشته شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان اضافه کرد: با توجه به تنوع و گستردگی جغرافیایی لرستان و همچنین قدمت این استان؛ دو غرفه از پاویون به سوغات استان و دو غرفه نیز به خانه‌های تاریخی لرستان اختصاص یافته است.

حسن‌پور در ادامه هدف از شرکت در این نمایشگاه را معرفی ظرفیت‌های صنایع‌دستی استان، بازاریابی محصولات و اقدامات انجام شده توسط اداره‌کل در این حوزه دانست و افزود: استان لرستان دارای ۹۰ رشته فعال صنایع‌دستی است که از این تعداد بیش از ۵۰ رشته بومی استان هستند.

وی تعداد صنعتگران صنایع‌دستی استان را بیش از ۸ هزار و ۵۰۰ نفر عنوان کرد و گفت: قواره بری، گره چینی، ورشو سازی، گلیم‌بافی، دست‌بافت‌های عشایر، ماشته بافی، چوغا بافی، حَرَمی بافی، البسه محلی اقوام لر، حکاکی سنگ، خراطی، معرق، منبت، مقرنس و مشبک چوب، تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، مس چکشی، موتابی، قلم‌زنی و ... از مهمترین رشته‌های فعال صنایع‌دستی در استان است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۵ آبان ۱۴۰۳ / ۱۳:۵۴
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403082518418
  • خبرنگار : 50175