آیت‌الله فاضل لنکرانی:

معارف قرآن باید به دانشگاه‌های بزرگ جهان عرضه شود

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه معارف قرآن قابلیت عرضه به دانشگاه‌های معتبر و بزرگ جهان را دارند، گفت: لازم است جلسات تخصصی با مراکز تحقیقاتی و قرآنی در قم برگزار و زمینه گردآوری و انتشار موضوعی معارف قرآنی فراهم شود.

آیت‌الله شیخ جواد فاضل لنکرانی امروز ۲۴ آبان‌ماه در جمع مدیرکل و معاونین اوقاف استان قم اظهار کرد: پیگیری‌های رهبر معظم انقلاب و همچنین سازمان اوقاف موج فعالیت‌های قرآنی را در عرصه‌ها و سطوح گوناگون در کشور و با محوریت ایران در سطح دنیا به راه انداخت که آبرویی هم برای شیعه به وجود آورد.

وی افزود: قرآن باید در متن زندگی بشر مورد توجه قرار بگیرد؛ برای این منظور باید هدف اصلی را مشخص کرد که همانا قرآنی شدن زندگی بشر است.

این استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه موثرترین عامل در شکل‌گیری شخصیت امام خمینی(ره) انس با قرآن بوده است، گفت: تدبر در قرآن یکی از شاخصه‌های شخصیتی ایشان بوده که شواهد بسیاری هم بر این امر وجود دارد؛ آنجا که امام راحل در کتاب اسرارالصلوة نکات مهم و جدیدی را درباره آیات قرآن مطرح می‌کنند و سپس درباره یکی از آیات می‌فرمایند آن قدر در این زمینه نکته در ذهن دارم که اگر بخواهم همه آن‌ها را بنویسم، خودش یک کتاب مستقل خواهد شد.

وی ادامه داد: ۳۰ سال در خط مقدم مقاومت بودن شخصیتی همچون شهید سید حسن نصرالله هم حاصل انس با قرآن بوده است.

آیت‌الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه باید معارف قرآنی را به این شکل در سطح جامعه ترویج دهیم، گفت: به عنوان مثال می‌توان آیات مربوط به فقه پزشکی را در کتاب جامع گردهم آورد و برای این قشر منتشر کرد که این کار توسط مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) انجام شده است.

این استاد برجسته حوزه علمیه تصریح کرد: قرآن دارای آیات تربیتی، خانوادگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی فراوانی هم هست که نیازهای امروز و فردای ما را پوشش می‌دهند.

وی با بیان اینکه معارف قرآن قابلیت عرضه به دانشگاه‌های معتبر و بزرگ جهان را دارند، گفت: لازم است جلسات تخصصی با مراکز تحقیقاتی و قرآنی در قم برگزار کنید تا برای گردآوری و انتشار موضوعی معارف قرآنی زمینه مناسبی ایجاد شود.

آیت‌الله فاضل لنکرانی عنوان کرد: می‌توان کار ویژه‌هایی را هم برای این موسسات تعیین کرد تا اقدامات پژوهشی درباره معارف قرآنی انجام شود.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) ادامه داد: این مجموعه آماده همکاری با اوقاف در زمینه کارهای پژوهشی- قرآنی است که به کار مسابقات سراسری معارف قرآن کریم، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه هم می‌آید.

مسابقات معارفی؛ گامی در مسیر ترویج آموزه‌های قرآنی از قم به سراسر کشور
 
در ادامه این دیدار، حجت‌الاسلام والمسلمین عباس اسکندری،  مدیرکل اوقاف استان قم، اظهار کرد: بعد از پیروزی انقلاب و به همت نظام مقدس جمهوری اسلامی، موج فعالیت‌های قرآنی در کشور شکل گرفته و موجب آبروی تشیع شده است.

وی افزود: دو سالی است که استان قم میزبانی یکی از مهم‌ترین رقابت‌های معارفی کشور را بر عهده دارد؛ مسابقات سراسری معارف قرآن کریم، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه که به صورت مجزا در این شهر برگزار می‌شود.  

مدیرکل اوقاف استان قم تصریح کرد: این مسابقات با تمرکز بر روی مفاهیم و معارف اسلامی، فرصتی ارزشمند برای شرکت کنندگان از سراسر کشور ایجاد کرده است تا به رقابت در زمینه معارف قرآنی بپردازند.

وی با اشاره به فعالیت‌های سازماندهی دبیرخانه دائمی این مسابقات که از نخستین سال برگزاری در قم مستقر شده است، تاکید کرد: تمام امور مربوط به مسابقات به طور دقیق پیگیری می‌شود.

اسکندری یادآور شد: که برگزاری این رویداد با هدف ترویج آموزه‌های اسلامی، خصوصاً در حوزه معارف قرآنی، با تلاش فراوانی از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه همراه بوده است.

قم؛ قطب معارف اسلامی با تکیه بر مراجع و حوزه علمیه

اسکندری ادامه داد: انتخاب شهر قم برای میزبانی این مسابقات به دلیل جایگاه علمی و مذهبی آن بوده است. حضور علما، حوزه علمیه و مراجع و مفسران بزرگ قرآن کریم در این شهر، قم را به مرکز مناسبی برای برگزاری این رقابت‌ها تبدیل کرده است.  

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم افزود: در عین حال برخی از زیرساخت‌های مورد نیاز همچنان ناقص بوده و در حال بهبود است تا مسابقاتی در شان این شهر برگزار شود.

وی اظهار کرد: تلاش‌هایی برای بین‌المللی کردن این مسابقات در سومین دوره صورت گرفته، اما عدم وجود زیرساخت‌های کافی مانع از تحقق این هدف شده است.  

اسکندری ابراز امیدواری کرد که مسئولان توجه ویژه‌ای به توسعه زیرساخت‌ها داشته باشند تا بستر مناسبی برای این هدف فراهم شود.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۴ آبان ۱۴۰۳ / ۱۹:۳۶
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1403082418165
  • خبرنگار : 50455