تقویت سیستم ایمنی بدن با مصرف چای سفید

نوشیدن چای در ایران و کشورهای آسیایی بسیار رایج است، چای یا دمنوش گیاهی به دلیل خواص متعدد مورد توجه قرار می‌گیرند.

در ادامه مطلبی را به نقل از زهرا مصلی‌نژاد، کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز می‌خوانید.

نوشیدن چای در ایران و کشورهای آسیایی بسیار رایج و متداول است. این نوشیدنی انواع مختلفی دارد که به ‌طور کلی به ۲ دسته چای میوه‌ای و گیاهی تقسیم می‌شود. چای‌های گیاهی یا دمنوش‌های گیاهی به علت خواص متعدد مورد توجه است.

به‌ طور کلی از بوته چای ۴ نوع چای فراوری صورت می‌گیرد که هر یک به دلیل تفاوت در نوع برگ و روش فراوری، خواص متفاوتی دارد. چای سفید یکی از همین چای‌هاست که خواص و طعم لطیف آن سبب شده تا به یک نوشیدنی محبوب تبدیل شود.

امروزه چای سفید یکی از سالم‌ترین انواع چای گیاهی شناخته می‌شود که برگ ‌های آن از جوان‌ترین برگ ‌های بوته چای چیده می‌شود.

این چای سرشار از آنتی‌اکسیدان است که وجود آن مانع از آسیب‌های سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد می شود و از بروز برخی بیماری ‌ها مانند مشکلات قلب و عروق جلوگیری می‌کند.

همچنین این ترکیبات سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و ریسک ابتلا به بیماری‌های خودایمنی را کاهش می‌دهد. نتایج پژوهش ‌های فراوانی نشان ‌دهنده آن است که عصاره چای سفید باعث مرگ سلول‌های سرطانی در بدن بویژه در ریه و روده بزرگ می‌شود.

همچنین نوشیدن چای سفید پیری را به تعویق می‌اندازد، زیرا آنزیم‌های الاستاز و کلاژناز که به ‌خوبی در ترکیبات چای سفید یافت می‌شود، به پوست‌های آسیب ‌دیده کمک می‌کند تا بافت خود را زودتر ترمیم و به شادابی و جوانی پوست کمک کند و عوارض پیری پوست و افزایش سن را کاهش ‌دهد. چای سفید با دارا بودن خواص ضد پیری، در کاهش روند پیری زودرس بسیار مؤثر است. بنابراین مصرف این چای می‌تواند پایین آوردن سطح گلوکز خون و تحریک ترشح انسولین موثر باشد.

این چای می‌تواند مشکلات خلق و خو را در افراد مختلف رفع کند، قدرت تمرکز را در افراد مختلف بالا ببرد و به تقویت حافظه آنها کمک کند و به افراد در مقابل ابتلا به آلزایمر کمک کند.

کافئین بسیار کم موجود در این نوشیدنی می تواند به خوبی خستگی‌های روانی روزانه را از بین ببرد. البته لازم است توجه داشته باشیم که مصرف به اندازه و متعادل این نوشیدنی می تواند به افراد در رفع استرس و اضطراب کمک کند و سبب ایجاد آرامش در آن‌ها شود.

این چای دارای کافئین کمی است، اما نوشیدن مقدار زیادی از آن می تواند سبب حالت تهوع، سرگیجه، بی‌خوابی‌های شبانه و سردردهای میگرنی در افراد مختلف شود. همچنین به طور کلی افراد کم خون و خانم‌های باردار نباید از این نوشیدنی استفاده کنند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۳ آبان ۱۴۰۳ / ۱۸:۱۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403082317594
  • خبرنگار : 50976