به گزارش ایسنا، بنابر اعلام سازمان بهداشت و درمان ملی انگلیس (اناچاس)، قرصهای ترک سیگار «وارنیکلین» (Varenicline) از آدامسها یا چسبهای جایگزین نیکوتین موثرترند و بهاندازه سیگارهای الکترونیکی در کمک به افراد برای ترک سیگار تاثیر دارند.
این قرص روزانه میتواند میل به سیگار و آثار لذتبخش نیکوتین را که موجب اعتیاد افراد میشود، کاهش دهد. همچنین به کاهش علائم ترک مانند تحریکپذیری یا مشکلات خواب کمک میکند و معمولا باید یک دوره ۱۲ هفتهای مصرف شود.
دانشگاه کالج لندن (یوسیال) برآورد کرده است که این دارو میتواند سالانه به بیش از ۸۵ هزار نفر کمک و از حدود ۹ هزار و ۵۰۰ مرگ ناشی از سیگار در پنج سال آینده جلوگیری کند.
وارنیکلین به عنوان یکی از گزینههای کمک به ترک سیگار، در دسترس افرادی که از خدمات ترک سیگار سازمان بهداشت و درمان ملی انگلیس استفاده میکنند، قرار خواهد گرفت.
این قرص ترک سیگار که با نام تجاری «چمپیکس» (Champix) شناخته میشد، پیشتر تجویز میشد اما پس از کشف یک ناخالصی در آن، شرکت فایزر در سال ۲۰۲۱ از روی احتیاط این قرص را از بازار جمع کرد.
با این حال اناچاس اعلام کرده است که اداره تنظیم داروها و محصولات بهداشتی انگلیس (MHRA) اکنون نسخه ژنریک این دارو را که شرکت داروسازی «توا یوکی» (Teva UK) تولید میکند، بهعنوان یک داروی ایمن تایید کرده است.
به گزارش ایندیپندنت، همچنین گفته میشود موسسه ملی بهداشت و مراقبت عالی انگلیس (NICE) در حال بررسی یک قرص دیگر با عملکرد مشابه به نام سیتیزین (cytisine) است که احتمالا در آینده در دسترس افراد قرار میگیرد.
سیگار یکی از عوامل اصلی خطر در ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی و تنفسی به شمار میرود. پیدا کردن روشهای مقرونبه صرفه و راحت برای ترک سیگار مانند تولید قرص میتواند خطرات جانی و بار مالی خدمات درمانی را کاهش دهد.
انتهای پیام