مهدی توکلیان، مدیر کل کتابخانههای عمومی استان قم در نشست خبری سی و دومین دوره هفته کتاب استان قم که امروز ۲۳ آبانماه برگزار شد، اظهار کرد: پنجشنبه ۲۴ آبانماه، برگزیدگان کشوری، کتابداران، خیرین و همه کسانی که در توسعه فرهنگ کتابخوانی نقش دارند را در تالار وحدت تهران با حضور وزیر تکریم خواهند شد؛ ما در استان قم نیز روز شنبه از ساعت ۹ تا ۱۱ در کتابخانه آیتالله خامنهای، برنامهای مشابه در سطح استانی برگزار خواهیم کرد.
توکلیان افزود: افرادی که در طول سال در بخشهای تخصصی خدمت کردهاند و تلاش در کسب عضویت کتابداران و کتابخوانها در گروههای سنی مختلف داشتهاند، تقدیر و تکریم خواهند شد و همچنین خانم راضیه تجار به عنوان مهمان اصلی برنامه، یکی از نویسندگان شاخص خواهد بود.
مدیر کل نهاد کتابخانههای عمومی استان بیان کرد: برنامه هفته کتاب را از دیروز آغاز کردیم با برنامهای که روایت دیدار شاعران و نویسندگان با مقام معظم رهبری و بازخوانی جنبه ادیبانه ایشان به صورت کشوری بوده است.
وی ادامه داد: در قم، با توجه به حضور استاد مجاهدی و رئیس دبیرخانه، این برنامه با تراز متفاوتی انجام شد و محسن کاویانی، احمد علوی و خانم عاطفه جوشقانیان سه شاعری بودند که در این برنامه حضور داشتند.
توکلیان تصریح کرد: قم به عنوان پایتخت فرهنگی کشور، ظرفیتهای متفاوتی در حوزه کتاب و تولید کتاب دارد؛ ما ۲۶ کتابخانه در استان داریم و انشاءالله ۳۰ آبان کتابخانه شهدای خدمت در لنگرود را افتتاح خواهیم کرد؛ همچنین کتابخانهای دیگر در سلفچگان در حال تهیه است و تلاش میکنیم هر چه زودتر تجهیز شود.
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان عنوان کرد: یکی از مطالبات مردمی که برای ما حائز اهمیت است، ایجاد کتابخانه در پردیسان است؛ این شهرک به دلیل تراکم جمعیت نیاز به یک کتابخانه عمومی دارد.
وی افزود: پردیسان با وجود داشتن مراکز علمی متعدد، کتابخانه عمومی ندارد و خدمات کتابخانههای خصوصی برای عموم آزاد نیست.
توکلیان تاکید کرد: کتابخانه عمومی تفاوتش با کتابخانههای خصوصی در این است که نوع خدماترسانی در کتابخانه عمومی حد و مرز ندارد و همه اقشار جامعه در تمامی ردههای سنی میتوانند از خدمات آن استفاده کنند.
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان گفت: نهاد کتابخانههای عمومی کشور، نهاد مردمی غیر دولتی است و تملک و مالکیتی در زمینهای کتابخانهای نداریم؛ تملک کتابخانههای ما یا به عهده اداره کل فرهنگ و ارشاد، بنیاد مسکن، یا سازمان تجهیز مدارس و نوسازی است.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که در استان قم وجود دارد، این است که خیرین کتابخانهساز هنوز به اهمیت کتابخانهسازی در استان واقف نیستند یا به دلیل تعدد اولویتها، کتابخانهسازی را در اولویت قرار نمیدهند؛ امیدواریم این خیرین با انگیزه خوب، در این بخش سرمایهگذاری کنند.
توکلیان تصریح کرد: تمام کسانی که در حوزه ترویج و مطالعه کتاب در قم نقشآفرین هستند، قابل تقدیر هستند و امیدواریم این ظرفیت کتابخانههای خصوصی، شخصی، مؤسسهای و گروهی که وجود دارد، در اختیار مردم قرار گیرد.
وی ادامه داد: در سه روز آینده، کارگاه تخصصی سواد رسانه به مناسبت هفته کتاب در خانه مطبوعات استان قم در تاریخهای ۲۷، ۲۸ و ۲۹ آبان در سه کتابخانه قم در رشتههای عکاسی موبایلی، خبرنویسی و سواد رسانهای برگزار خواهد شد.
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان اظهار کرد: چند پویش نیز در دست بررسی و اقدام داریم که امیدواریم به خوبی به نتیجه برسند؛ یکی از این پویشها، پویش ۱۷+۱ به مناسبت ایام ورود حضرت معصومه(س) به قم بود و پویش دیگری که راهاندازی شد، پویش محیا و یحیا به مناسبت سالروز طوفان الاقصی بود.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳، حدود ۱۴۶۰ برنامه فرهنگی در کتابخانههای استان برگزار شده است؛ م ا شاهد افزایش ۳۴ درصدی آمار منابع کتابخانهای استان بودهایم که حدود ۷۴۱ هزار منبع کتابی در ۲۶ کتابخانه استان داریم. همچنین مجموع اعضای فعال دورهای ما نسبت به سال گذشته ۳۶ درصد رشد داشته است.
توکلیان گفت: گرانی کتاب در سراسر کشور قابل توجه است و ما چند پویش تحت عنوان «اهدای دانایی و آگاهی» داریم که در آن مردم کتابهای خود را به کتابخانهها اهدا میکنند تا این کتابها در دسترس عموم قرار گیرد. ما در این زمینهها فعالیتهای مختلفی داریم و امیدواریم بتوانیم نقشآفرین و خدمترسان خوبی برای مردم باشیم.
انتهای پیام